Βλάσης: Προτεραιότητά μας ήταν και είναι πάντα η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής

Βλάσης: Προτεραιότητά μας ήταν και είναι πάντα η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής

Ιούλιος 23, 2022 - 11:45
3 σχόλια

Στην εκπομπή "Ερτ Σαββατοκύριακο" στο κανάλι της Ερτ1 με τον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Σκάλκο μίλησε ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης για θέματα της επικαιρότητας. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βλάσης σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Σκάλκου για την καταστροφική πυρκαγιά στην Πεντέλη, τις κατοικίες που κάηκαν και χαρακτηρίστηκαν κόκκινες και το τι δεν πάει καλά με τα τόσα μέτωπα που εμφανίζονται απάντησε:

"Σίγουρα με τη φύση πολλές φορές δεν μπορείς να τα βάλεις στο εκατό τοις εκατό κ. Σκάλκο. Να σας πω ότι μόλις την τελευταία βδομάδα είχαμε 390 πυρκαγιές, περίπου 50-70 πυρκαγιές ξεσπούν κάθε μέρα, τις οποίες εκ των πραγμάτων δεν τις γνωρίζετε και ο κόσμος δεν τις γνωρίζει γιατί τις περισσότερες από αυτές καταφέρνουμε να τις αντιμετωπίσουμε εν τη γενέσει τους. Το πιο σημαντικό πέραν από το να βρίσκουμε πάντα ποιος φταίει είναι να προλαμβάνουμε. Εγώ νομίζω ότι γίνεται περισσότερο από κάθε χρονιά φέτος, γιατί έχουν αυξηθεί κατά πάρα πολύ οι εναέριες περιπολίες όπως βέβαια και οι περιπολίες από το στρατό, την αστυνομία, τους πυροσβέστες. Και νομίζω ότι στο κομμάτι της οργάνωσης η Ελλάδα είναι πιο προετοιμασμένη από ποτέ. Όσον αφορά την Πεντέλη να σας πω ότι πραγματικά ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη φωτιά και λόγω της μορφολογίας αλλά και λόγω των ανέμων που φτάνανε τα 11 μποφόρ. Παρόλα αυτά νομίζω ότι σαν πολιτεία κάναμε το καθήκον μας σε πολύ σημαντικό βαθμό όπου το πρώτο ήταν η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. Μόλις τώρα αναφερθήκατε στο Μάτι μόλις πριν 4 χρόνια χάθηκαν 103 ζωές. Για εμάς η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής είναι το κυρίαρχο. Αυτό νομίζω το καταφέρνουμε. Ταυτόχρονα είναι η προστασία των κρίσιμων υποδομών και βέβαια της περιουσίας. Να πω κ. Σκάλκο ότι το 112, με το οποίο μπορέσαμε και προχωρήσαμε στην εκκένωση πάνω από 100.000 ατόμων σε αυτή την περιοχή είναι κάτι που τώρα μπορεί να το θεωρούμε δεδομένο αλλά δεν υπήρχε πριν λίγα χρόνια.".

Σε επόμενη ερώτηση του δημοσιογράφου για την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Κιέβου και Μόσχας για την απελευθέρωση των ουκρανικών σιτηρών προς τη διεθνή αγορά με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Γκουτέρες αλλά και του προέδρου Ερντογάν καθώς και για το κατά πόσο είναι απομονωμένος ο Τούρκος Πρόεδρος αφού η Τουρκία, ενώ είναι μέλος του ΝΑΤΟ, παίζει ένα διπλό ρόλο χωρίς να υιοθετεί τις επιταγές για κυρώσεις προς τη Ρωσία.

Ο βουλευτής Αρκαδίας τόνισε:

"Ήταν μια καλή συμφωνία και νομίζω κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι η Τουρκία δεν είναι μία σημαντική δύναμη για την περιοχή και μία δύναμη που αυτό που θέλουμε ως Ελλάδα είναι να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας. Αυτό ήταν και είναι πάντα η προτεραιότητα της Ελλάδας. Τώρα όσον αφορά το αν είναι απομονωμένη η Τουρκία νομίζω αυτό το οποίο εμείς σαν Ελλάδα απαντάμε είναι οι σχέσεις που έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε και οι συμφωνίες με μεγάλες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως είδαμε οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν βοηθήσει εμάς εξοπλιστικά ενώ το αντίθετο γίνεται με την Τουρκία. Για πρώτη φορά το ισοζύγιο γέρνει υπέρ της Ελλάδας και αυτό δεν υπήρχε στο παρελθόν. Ταυτόχρονα βλέπουμε τη μεγάλη αμυντική συμφωνία που έχουμε συνάψει μαζί με τη Γαλλία και το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα και βέβαια μια σειρά σχέσεων μετά από ένα διπλωματικό μαραθώνιο που έχει κάνει ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών με χώρες όπως είναι η Αίγυπτος, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επομένως αυτό που λέμε είναι ότι εμείς οφείλουμε να δείξουμε ότι είμαστε η χώρα, η οποία δημιουργεί σταθερότητα στην περιοχή, πατάμε στα πόδια μας, κάνουμε τους πολίτες μας να νιώθουν ασφαλείς. Εμείς δεν θέλουμε σαφώς τον πόλεμο, θέλουμε την ειρήνη και αυτό κάνουμε όλο αυτό το διάστημα. Ταυτόχρονα από εκεί και πέρα μακάρι η Τουρκία να ακολουθεί το Διεθνές Δίκαιο και να βοηθάει στην κατεύθυνση επίλυσης προβλημάτων. Επομένως νομίζω ότι η συμμετοχή της σε αυτή τη συμφωνία έχει θετικό πρόσημο και βέβαια δεν έχει καμία σχέση με το κομμάτι των ελληνοτουρκικών σχέσεων.".
 

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Τη στολη του Μακεδονομαχου φορεσε ξανα, Κωστα και μη φοβασαι τιποτα! Τα ψηφαλακια τα εχεις σιγουρα, τωρα που δεν εχεις το φοβο της Ευης.

Βλεπω μια προσφασια στα σχολια για τον εκλεκτο βουλευτη σας. Αλλα ελεγε για τις Πρεσπες ως αντιπολιτευση και αλλα εκανε σαν υ/φ...

Βέβαια Κωστάκη έτσι ακριβώς είναι.Γιατί οι ανθρώπινες ζωές Κωστακη έχουν κ πολιτικό κόστος κ αν χαθεί η καρέκλα κόβεται κ η μάσα..οπότε ας γίνουν όλα κάρβουνο,η καρέκλα να ναι καλά ,τώρα αν του καεί το σπίτι του άλλου ξέρει ότι αυτό το τρομερό κράτος που ζει θα του το φτιάξει από τα θεμέλια πάλι..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.