Βίτσας: Ποτέ δεν έγινε λόγος για 1.500 πρόσφυγες στην Τρίπολη

Βίτσας: Ποτέ δεν έγινε λόγος για 1.500 πρόσφυγες στην Τρίπολη

Ιούνιος 01, 2016 - 08:47
5 σχόλια

Η επιστολή του κ. Βίτσα προς τον Δημήτρη Παυλή

Στην απαντητική επιστολή την οποία απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας προς τον δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, ο υπουργός, αφού παρατήρησε ότι ο Δήμος Τρίπολης αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία το ζήτημα της φιλοξενίας των προσφύγων, τοποθετείται και εξηγεί ότι ποτέ δεν ετέθη ζήτημα φιλοξενίας 1.500 ατόμων στην πόλη.

Αναπτύσσει το πλαίσιο της συμφωνίας ανάμεσα στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και τον ίδιο, ενώ ζητεί ότι από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Τρίπολης για αυτούς τους 500-600 ανθρώπους που θα έρθουν εδώ να βοηθήσουν στην καθαριότητα και, τέλος, εκφράζει την πεποίθηση ότι οι άνθρωποι αυτοί θα είναι πάντοτε ευγνώμονες για τη βοήθεια και τη φιλοξενία.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

Προς :

Κύριο Δημήτριο Παυλή 

Δήμαρχο Τρίπολης

 

Κοινοποίηση :

κ. Γεώργιο Παπαηλιού, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

κ. Κώνσταντίνο Βλάση, Βουλευτή ΝΔ Αρκαδίας

κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας

Αγαπητέ Δήμαρχε,
Μελέτησα με προσοχή την επιστολή σας και από την αρχή θέλω να τονίσω πως έχω την αίσθηση πως αντιμετωπίζετε το ζήτημα με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία. 
Έχει σημασία εσείς, το δημοτικό συμβούλιο αλλά και οι κάτοικοι, να γνωρίζουν τα πραγματικά στοιχεία και με βάση αυτά να κρίνουν.

Άλλωστε, είναι πεποίθησή μου πως όλοι μπορούμε να συμβάλουμε θετικά στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και όλοι θέλουμε να συμβάλουμε.

Συγκεκριμένα, στις 27 Απριλίου επισκέφθηκα στην Τρίπολη τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου όπου, αφού του παρουσίασα την κατάσταση, τόνισα την ανάγκη και η Περιφέρεια Πελοποννήσου να συμβάλει. Συμφωνήσαμε πως ένας αριθμός προσφύγων περί τους 2000 μπορεί να φιλοξενηθεί προσωρινά στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου, εξαιρουμένου της Κορινθίας, όπου ήδη λειτουργεί «Κλειστό Προαναχωρησιακό Κέντρο».

Αφού λάβαμε υπόψη την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ενοικίαση χώρων, βάση της πρόσκλησης που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, επιλέχθηκαν χώροι οι οποίοι ελέγχθηκαν ως προς την, μετά τη διαμόρφωση, καταλληλότητά τους για φιλοξενία διάρκειας 4-6 μηνών, αλλά και με βάση τις οικονομικές δυνατότητες και επιλέχθηκε ένας που, κατά τις εκτιμήσεις μας, μπορεί να φιλοξενήσει 500-600 πρόσφυγες. Στην επιστολή σας αναφέρετε τον αριθμό 1500, κάτι που ποτέ δεν έχει ειπωθεί και φαντάζομαι πως το συμπεραίνετε από πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις μετράνε χώρο και ανθρώπους. Όμως άλλο αυτό και άλλο ο δικός μας προγραμματισμός.

Σας γνωρίζω πως το Συντονιστικό Διυπουργικό όργανο και οι Ε.Δ. αναλαμβάνουν τη διαμόρφωση του χώρου, την καθαριότητα του χώρου, τη σίτιση των φιλοξενούμενων, τη φύλαξη του χώρου κλπ. Από την Περιφέρεια και τον οικείο Δήμο ζητούμε βοήθεια στην αποκομιδή των απορριμμάτων και συγχρόνως, τον εντάσσουμε στα ειδικά προγράμματα απασχόλησης για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Κατανοώ και ελπίζω πως έλυσα τις απορίες σας. Μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε όποιους φόβους υπάρχουν για το άγνωστο. Η λειτουργία 44 κέντρων φιλοξενίας μας έχουν προικίσει με αρκετή εμπειρία. Εφόσον όμως μου ζητάτε ένα εύλογο χρονικό διάστημα αντιπροτάσεων, ευχαρίστως να αναμένω έως το πρωί της Δευτέρας 6/6/2016 και στο μεσοδιάστημα να έχουμε συνεχή επαφή οι ίδιοι και οι συνεργάτες μας.

Κύριε Δήμαρχε είμαι σίγουρος πως τελικά, η τοπική κοινωνία θα είναι υπερήφανη για την προσφορά της και οι προσφυγικές οικογένειες θα είναι ευγνώμονες για τη φιλοξενία σας σε όλη τους τη ζωή. Ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, που ελπίζουμε ότι θα τα ξαναδούμε μετά από χρόνια ως επισκέπτες και προσκυνητές στο χώρο και τους ανθρώπους που τους επέτρεψαν να έχουν μέλλον.

Με εκτίμηση

Δημήτριος Βίτσας
Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας
Συντονιστής του Διυπουργικο
 


5 Σχόλια

ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟΣ ; Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑ ; ΓΙΑΤΙ ΕΒΓΑΛΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ 1700 ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ; ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ; ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΙΣΤΩΣΗ ΤΑ 300 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΣΤΗΝ 124 ΠΒΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ; ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΚΥΙΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ; ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ....ΘΑΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΙ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ .

Απλά λέει ψέμματα ο άνθρωπος...παλιά τους τέχνη κόσκινο των Συριζαίων. Καλά, όσο για τον νέο αριθμό των 500 ατόμων που μας πέταξαν για να το βουλώσουμε...εδώ γελάνε!!!

Σε πιστεύω υπουργέ..ΕΙΣΑΙ πολύ αξιόπιστος πολιτικός σαν τον κολλητό σου τον Τατουλη. Ο λόγο σας συμβολαιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.