Βίτσας: Είμαστε σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τους πρόσφυγες

Βίτσας: Είμαστε σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τους πρόσφυγες

Απρίλιος 01, 2016 - 13:02
1 σχόλια

Ο κ. Βίτσας, μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Απριλίου στην εκπομπή «Οι αταίριαστοι» του Σκάι και απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τους πρόσφυγες οι οποίοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία στην Πελοπόννησο, και πιο συγκεκριμένα για τους 300 οι οποίοι φιλοξενούνται στην Αργολίδα και δεν είναι καταγεγραμμένοι στη λίστα που καθημερινά εκδίδει το υπουργείο, ανέφερε ότι τρέχει το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που σκοπό έχει να φιλοξενηθούν σε ιδιωτικές δομές 20.000 πρόσφυγες με δική της ευθύνη.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση είναι σε συνεννόηση τόσο με την Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, προκειμένου να βρεθούν δομές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Το μόνο που τους ζητούμε, είναι να μας υποδείξουν κάποιες δομές φιλοξενίας».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ο Στρατός δεν μπορεί να επέμβει στις συμπλοκές που όλο και πιο συχνά συμβαίνουν ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες -κυρίως από τη Συρία και το Αφγανιστάν- επειδή δεν πρόκειται για εξωτερική απειλή. Ενώ, όπως παραδέχτηκε, πολλές ΜΚΟ που δρουν στους χώρους συγκέντρωσης προσφύγων δεν κάνουν καλό στη χώρα.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Είναι ανεπιθύμητοι στην Πελοπόννησο. Μην τολμήσετε να μας τους φορτώσετε. Ήδη στην πόλη εμφανίστηκαν οι πρώτες φουστάνες και μαντήλες Επειδή εσείς είστε αγαθοβιόληδες, δεν θα επιτρέψουμε να κάνετε την χώρα νέο χαλιφάτο. Μπήκαν παράνομα, οφείλετε να τους βάλετε σε ένα καράβι και να τους στείλετε εκεί απ' όπου ήρθαν. Μην δοκιμάζετε τα όριά μας. Όσο για τους ξενοδόχους που τους δέχονται, θα κάνουν να δουν χρόνια Έλληνα στο κατάλυμά τους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.