Βιωματικό σεμινάριο περιπάτου με χρήση αμαξιδίου και λευκού μπαστουνιού στην Τρίπολη (pics,vid)

Βιωματικό σεμινάριο περιπάτου με χρήση αμαξιδίου και λευκού μπαστουνιού στην Τρίπολη (pics,vid)

Σεπτέμβριος 21, 2023 - 11:51
6 σχόλια

Το Europe Direct Πελοπόννησος και η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου «ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ» σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας πραγματοποίησαν ενημερωτική δράση με τίτλο «Μετακινούμαι βιώσιμα».

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» που έχει καθιερωθεί από το 2002 και κάθε χρόνο, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου- λαμβάνει χώρα ο σημαντικός θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας, την προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και ευαισθητοποίησης για τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Η εμβληματική πανευρωπαϊκή αυτή εκστρατεία στόχο έχει να στηρίζει τις τοπικές πρωτοβουλίες ώστε οι πόλεις να γίνουν πιο ασφαλείς, πιο πράσινες, πιο συμμετοχικές και πιο προσβάσιμες για όλους με ετήσιο θέμα για το 2023 την «Εξοικονόμηση ενέργειας».

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε από τα γραφεία της Π.ΟΜ.Α.μεΑ.ΠΕΛ στο κέντρο της Τρίπολης το βιωματικό σεμινάριο περιπάτου με χρήση αμαξιδίου και λευκού μπαστουνιού.

Η δράση επικεντρώθηκε στην ενημέρωση των νέων για την προτεραιότητα της ΕΕ που στοχεύει στην προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση στη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους και στην ευαισθητοποίηση αυτών σχετικά με τη Βιώσιμη Κινητικότητα.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ενημερωτική δράση «Μετακινούμαι βιώσιμα» στην Τρίπολη


6 Σχόλια

Στην Ουάσιγκτον έπρεπε Δήμαρχε να πάτε να κάνετε το βιωματικό σεμινάριο με χρήση μπαστουνιού!!! Δεν υπάρχουν καθόλου διαβάσεις εκεί για ΑΜΕΑ και είμαστε στο 2023!! ΟΚ να μην έχουμε διαβάσεις σε κάθε στενό, αλλά να ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ σχετικές διαβάσεις σε όλους τους κεντρικούς δρόμους;;; Στο κέντρο της Τρίπολης;; Και καμαρώνετε;;; Τελικά μόνο για το Θεαθήναι είστε, για λόγια παχιά και για φωτος..

Όπου έφτιαξε νέα πεζοδρόμια και πεζόδρομους στο κέντρο ο Δήμαρχος, δεν έχει ενώσει τις γραμμές τυφλών με το υπάρχων δίκτυο και έτσι θεωρούνται άχρηστες. Όπως και πολλές νέες ράμπες δεν τηρούν τις προδιαγραφές. Ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος εντελώς άσχετος με αυτά.

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ. Η ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΥΦΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΙΛΗΜΕΝΗ ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΡΑΜΑΤΕΙΕΣ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΑ, Η΄ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΕΝΤΡΑ. ΠΑΝΤΟΥ ΟΜΩΣ. ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΗΜΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΛΩΝΕΣΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ! ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ!

οι πλάκες αμεα που έβαλαν στο κέντρο εμπορίου για το οποίο καμαρώνει ο δήμαρχος είναι όλες σπασμένες. ποιος επιβλέπει και ποιος παραλαμβάνει στον δήμο; μας κοροϊδεύετε κανονικά. στην άρεως η καφετέρια έχει ακουμπίσει τα τσίγκινα παρτέρια της επάνω στην όδευση με δέκα πόντους απόσταση για τα μάτια του κόσμου. στην εθν αντίστασης στο καφέ πίνετε τα ποτά σας κ δήμαρχε επάνω στην όδευση. υποκριτές και απαθείς. όλοι.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο πρώτος που καθιέρωσε τις διαβάσεις ΑΜΕΑ στην ΙΒ και στην Κέννεντυ ήταν ο Σμυρνιώτης

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.