Το βινύλιο «πήρε φωτιά» στην Τρίπολη! (pics,vid)

Το βινύλιο «πήρε φωτιά» στην Τρίπολη! (pics,vid)

Απρίλιος 16, 2016 - 12:14
10 σχόλια

Η επιστροφή στη μυσταγωγία της ακρόασης ενός βινυλίου

Για πέμπτη χρονιά εφέτος το κατάστημα Music Center στην Τρίπολη γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα δισκοπωλείων, η οποία έχει καθιερωθεί και ως Record Store Day παγκοσμίως.

Το βινύλιο έχει πάρει τα πάνω του τα τελευταία χρόνια έναντι του CD  καθώς πέρα από τη χροιά της μουσικής, ένας δίσκος βινυλίου έχει και άλλες, όχι μουσικές, διαφορές από έναν συμπαγή δίσκο.

Η Ημέρα των Δισκοπωλείων γιορτάζεται από το 2007 ως μια μέρα αφιερωμένη στους λιγοστούς συλλέκτες και έχει γίνει σήμερα μια παγκόσμια γιορτή του βινυλίου με τη συμμετοχή εκατοντάδων μουσικών, δισκοπωλείων και εταιρειών που κυκλοφορούν συλλεκτικές εκδόσεις ειδικά για αυτή την ημέρα!

Το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 δισκοπωλεία διοργάνωσαν με events με πολλή μουσική και φυσικά προσφορές και εκπτώσεις σε ειδικές κυκλοφορίες για την ημέρα και DJ sets 

Στο κατάστημα Music Center πέντε DJs από τις 10:00 κάλυψαν τα βασικότερα είδη μουσικής, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά δίσκους βινυλίου, μια και την ημέρα αυτή το βινύλιο έχει την τιμητική του. 

Η Record Store Day είναι ένας θεσμός πλέον, που σκοπό έχει τη διάδοση της μουσικής, τη διατήρηση  της δυνατότητας της προσωπικής επιλογής, αλλά και επικοινωνίας μέσα στον χώρο του παραδοσιακού δισκοπωλείου, παρά την οικονομική και κοινωνική κρίση που διανύουμε.

Το βινύλιο κερδίζει έδαφος και που πουλά σήμερα περισσότερο από το cd σε παγκόσμιο επίπεδο γιατί ακολουθεί την ανάγκη της τάσης του ανθρώπου να επιστρέφει σε παραδοσιακά πράγματα γιατί εκεί ξαναβρίσκει τον εαυτό του μέσα στο χάος της απρόσωπης εποχής.

Ο ιδιοκτήτης του Music Center Σταύρος Κωτσιόπουλος μίλησε στην κάμερα του Arcadia Portal για την Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων και το βινύλιο το οποίο προσελκύει κάθε χρόνο και περισσότερους λάτρεις της μουσικής.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Η επιστροφή στη μυσταγωγία της ακρόασης ενός βινυλίου


10 Σχόλια

επειδη ειχα τη τυχη να πηγαινα στην υπογα ,στη τοπ που ηταν εποχες disco ακουγαμε απο τους τοτε dj τις καλυτερες μουσικες ................απο αυτους τους dj κανενας μα κανενας δεν ηταν καλεσμενος στη γιορτη? αυτοι που επαιζαν παλια ρε παιδια ? καντε ενα παρτυ σε ενα καφε -κλαμπ ρε παιδια και βαλτε τους παλιους γνωστους να γινει Η ΠΑΡΤΑΡΑ ..................................

Μπράβο παλιόφιλοι και σε άλλες τέτοιες γιορτές, όπως παλιά ΄΄δίχως τιμή και με τεράστια αξία΄΄. Κων/νος Μαρινάκος

Επί των ημερών ψεκασμένων - νεοκομμουνιστών θα ταίριαζε αφιέρωμα στο γραμμόφωνο

ΟΙ ΜΟΔΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ,ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ....ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ......VINYL RULES!!!!!

@Λακάν (χωρίς επαλήθευση) στις Κυρ, 17/04/2016 - 13:39 Πώς τα καταφέρνετε μερικοί και κομματικοποιείτε τα πάντα, πραγματικά με ξεπερνάει...Ό,τι και να πει κανείς, είναι πολύ λίγο, προκειμένου να περιγράψει την απύθμενη βλακεία σας...Ακόμα και η μ@λ@κί@ έχει κάποια όρια...Το κατάλαβες (Μα)Λακάν;

@ 00.31 είναι προφανές πως τα πάντα σε ξεπερνάνε, όταν ένα θέμα πολιτιστικό (η ύπαρξη τόσων εθνολαϊκιστών) το θεωρείς κομματικό!!!! ούτε καν πολιτικό!!!! Φυσικά θα είσαι και λαϊκοποπ

Δε μου λες ρε γελοίε προβοκάτορα, τους πληρώνεις να κόβουν απαντήσεις στα γελοία σχόλιά σου ή το κάνουν εξ ιδίας πρωτοβουλίας οι γελοίοι του σάιτ;

Λακάν και γελοίος προβοκάτορας κομματικοποιούν το θέμα και το ουστ ζητάει τα ρέστα! Άσε μας ρε ουστ.

Μπράβο στον Σταύρο το Χαλαρό και τα άλλα παιδιά. Και του χρόνου με μουσικάρες. Όσο για τους άλλους σκοτάδια μαύρα μια ζωή.....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.