Το «βέτο» του Δήμου Τρίπολης για τους πρόσφυγες

Το «βέτο» του Δήμου Τρίπολης για τους πρόσφυγες

Μάιος 31, 2016 - 19:41
7 σχόλια

Η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Τρίπολης για τους πρόσφυγες

Ύστερα από τρεις ώρες συνεδρίασης, το ΔΣ Τρίπολης αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει ψήφισμα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το ζήτημα της εγκατάστασης των προσφύγων στον Δήμο Τρίπολης.

Συναποφασίστηκαν πέντε άξονες από όλες τις παρατάξεις:

Πρώτον, ότι αποδέχονται τη φιλοξενία του αριθμού των προσφύγων που αναλογούν στην πόλη, και όχι πάνω από 500 άτομα στην Αρκαδία.

Δεύτερον, η φιλοξενία να περιλαμβάνει σίτιση, στέγαση και διερμηνεία, περίθαλψη.

Τρίτον, να ακυρωθεί η απόφαση για φιλοξενία προσφύγων στη ΒΙΠΕ Τρίπολης διότι εκεί δεν καλύπτονται οι προϋποθέσεις και αντίκειται στους όρους δόμησης και χρήσης της περιοχής.

Τέταρτον, ο Δήμος Τριπολης και το ΔΣ δεσμεύετει να συμβάλει στην εξεύρεση χώρων απορρίπτοντας κάθε τελεσίγραφο έως την 6η Ιουνίου που έχει θέσει ο κ. Βίτσας και γι' αυτό καλεί πολίτες και φορείς να προτείνουν κατάλληλους χώρους ως την Παρασκευή 3 Ιουνίου.

Πέμπτον, να ενισχυθεί το Παναρκαδικό με ιατροφαρμακευτικό υλικό, προσωπικό, εξοπλισό και υλικά, και ο Δήμος Τρίπολης να ενισχυθεί με κονδύλια για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες φιλοξενίας.

Έφη Καστραντά
 

Ειδήσεις: 

7 Σχόλια

Και μετά ξύπνησε ο Παυλής ! Κοντός ψαλμός και θα ξυπνήσει μια μέρα και θα τους βρει τους πρόσφυγες στο μπαλκόνι του . Ποιόν κοροϊδεύουν βρε παιδιά ; Αυτοί τα έχουν κανονίσει όλα από καιρό, μη δούμε και καμιά ΜΚΟ με τον Πετράκη και τον Μήτσο ιδιοκτήτες, για να οργανώσουν την διαμονή τους.

Ο χώρος της Τεγέας που ούτως ή άλλως κάθε Αύγουστο μετατρέπεται σε ανεξέλεγκτο τριτοκοσμικό καταυλισμό για ημεδαπούς γιατί δεν σας απασχολεί και για αλλοδαπούς;

Ποσο θα χαρω που θα διαταραχτει η καθημερινοτητα του Τριπολιτσιωτη..Αντιο καφεδακι αντιο Πετρινου αντιο Αρεως.Ολοι μεσα στα σπιτια σας και το κεφαλι κατω .....

Γιατι ρε φιλε να χαλάσεις την ηρεμία του Τριπολιτσιώτη; αφού αυτό θέλει ο κόσμος πιος φασίστας είσαι εσύ που θες να χαλάσεις αυτη την ηρεμία;

Κάτσε σου λέει να βγάλουμε την ουρά μας απ έξω . Σε ένα μήνα που δεν θα μείνει μποστάνι και σπίτι όρθιο,που θα αρχίσουν οι ασχήμιες έξω απτά δημοτικά σχολέια. Ξέρουν άλλωστε τι γίνεται σε Χίο Σάμο ειδομενη κλπ, και ας μην τα παίζει η τηλεοραση

Το έχω γράψει πολλές φορές εκτός από τον Παυλή μη νομίζετε ότι είνα καλλίτεροι και οι Σμυρνιώτης Τσαμούλος Τζιούμης -έχει ασκήσει διοίκηση-.Το ίδιο ακριβώς θα έκανα και αυτοί.Για αυτό μαύρο σε όλους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.