Βάψιμο αυγών με φυτικό τρόπο και δράσεις από τους πρόσκοπους Τρίπολης (pics,vid)

Βάψιμο αυγών με φυτικό τρόπο και δράσεις από τους πρόσκοπους Τρίπολης (pics,vid)

Απρίλιος 01, 2018 - 21:01
0 σχόλια

Το έθιμο θέλει τα κόκκινα αυγά έτσι οι πρόσκοποι του 1ου και 3ου  Συστήματος την Κυριακή των Βαΐων 1 Απριλίου έστησαν το περίπτερό τους στην πλατεία Πετρινού όπου έβαψαν τα αυγά τους, με μια βαφή ξεχωριστή από τις άλλες, βαφή παραδοσιακή που έρχεται από τα χρόνια όπου οι σύγχρονοι τρόποι δεν περνούσαν από το νου κανενός.

Τα βλέμματα του κόσμου έπεσαν στη διαδικασία που με ζέση και ευλάβεια τηρούσαν οι πρόσκοποι. Σταματούσαν, ρωτούσαν και τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας θυμήθηκαν πως και εκείνοι παλιότερα έτσι έβαφαν τα αυγά τους.

Μιλάμε λοιπόν για βαφή δίχως τη συνδρομή των έτοιμων βαφών, με βιολογικό τρόπο, μιλάμε για βαφή ακόμα και με παντζάρια. Μην ακούγεται παράξενο στους νεότερους, τα αυγά όταν δεν υπήρχαν βαφές , βάφονταν με τις φλούδες από τα κρεμμύδια αλλά και με παντζάρια.

Οι χειροποίητες λαμπάδες είχαν την τιμητική τους αφού ήταν σε πολύ καλές τιμές και οι νονές και οι νονοί έκαναν τις αγορές τους.

 Oι κατασκευές ήταν φτιαγμένες με μεράκι και γούστο από τα μέλη του Συστήματος Προσκόπων Τρίπολης και την Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης.
Οι καινοτόμες και οικολογικές ιδέες των προσκόπων ομόρφυναν τη ήδη πασχαλινή διάθεση.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Βάψιμο αυγών από τους πρόσκοπους Τρίπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.