Βαγγέλης Νικήτας: Μια φρέσκια υποψηφιότητα στην παράταξη «Τρίπολη Αύριο»

Βαγγέλης Νικήτας: Μια φρέσκια υποψηφιότητα στην παράταξη «Τρίπολη Αύριο»

Σεπτέμβριος 20, 2023 - 19:29
4 σχόλια

Είναι ο μικρότερος σε ηλικία υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι γέννημα θρέμμα της Τρίπολης, φοιτητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, και συμμετέχει στις εκλογές με την παράταξη «Τρίπολη Αύριο» με επικεφαλής τον Κώστα Τζιούμη επειδή, όπως λέει ο ίδιος,  η γενιά του μεγάλωσε σε δύσκολες συνθήκες, έμαθε ότι τίποτε δεν χαρίζεται και ότι, παρά τις δυσκολίες, πρέπει να πεισμώνουμε και να αγωνιζόμαστε. Ο Βαγγέλης Νικήτας μίλησε στο ArcadiaPortal και συστήνεται στους δημότες ως ένας νέος άνθρωπος που συμμετέχει στα κοινά για να δώσει το δικό του στίγμα και ζητεί την ψήφο τους για να κάνει αυτό που μπορεί.

Είσαι ο μικρότερος σε ηλικία υποψήφιος από όλους τους συνδυασμούς, τώρα και διαχρονικά. Δεν νομίζεις ότι είσαι πολύ μικρός για να ασχολείσαι με την πολιτική;

Αυτήν την ερώτηση μου την κάνουν συχνά. Τη στιγμή που μπορεί κάποιος να ψηφίζει, που η Πολιτεία τού αναγνωρίζει αυτό το δικαίωμα, τότε μπορεί και να ψηφίζεται. Τόσο απλά. Εάν μου «καταλογίζεται» ότι είμαι πολύ μικρός και δεν έχω εμπειρίες, ομολογώ ότι έτσι είναι. Από την άλλη, έχω τη διάθεση και την ενέργεια να προσφέρω, να μάθω από τους εμπειρότατους και άξιους συνυποψηφίους μου και να δώσω το δικό μου στίγμα, αυτό που μπορώ, στα κοινά της πόλης μου. 

Αυτό που θέλω επίσης να πω είναι ότι είναι λίγο αντιφατικό από τη μία να καταλογίζεται στη γενιά μου ότι είναι αδιάφορη, απαθής για τα κοινά, απολιτίκ και καλομαθημένη, από την άλλη όταν κάποιος από τη γενιά μου επιχειρεί να μπει σε αυτήν την διαδικασία, που για μένα είναι πολύ σημαντική, να τον «δείχνουν» ως μικρό και αμαθή.  

Γιατί με τον Κώστα Τζιούμη;  

Γιατί μιλάει τη γλώσσα της γενιάς μου, των συνομηλίκων μου που κάθε μήνα μπορούσαν να τον παρακολουθούν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να εξηγεί και να απαντάει απευθείας στον κόσμο το τι έκανε και τι προτίθεται να κάνει, δηλαδή να απολογείται στους συμπολίτες του. Γιατί για μένα έχει σημασία ο δήμαρχος να κρατάει την πόλη του καθαρή, νοικοκυρεμένη, να έχει έννοια για τα καθημερινά, αλλά και συγκεκριμένο στόχο για όσα μπορούν να γίνουν. Να μην χτυπάει πλάτες ψηφοφόρων προσποιούμενος οικειότητα και να μην τάζει διορισμούς. Να μην υπόσχεται τον «ουρανό με τ’ άστρα», ούτε να παριστάνει το «μεσσία», αλλά με ρεαλιστικό τρόπο να προσεγγίζει τα προβλήματα και να δίνει λύσεις. Γιατί ο νυν Δήμαρχος έχει έννοια για όσους έχουν ανάγκη και αυτό που τελικά καταλαβαίνω είναι ότι αυτό που κάνει, η ασχολία του με την πολιτική, το κάνει γιατί το γουστάρει.

Πες μας λίγα πράγματα για σένα, να σε γνωρίσει ο κόσμος.

Γεννήθηκα το 2005 στην Τρίπολη, όπου και μεγάλωσα. Πατέρας μου ήταν ο Στέλιος Νικήτας, υπάλληλος ΟΣΕ με καταγωγή από τα Λαγκάδια, και μητέρα μου είναι η Άννα Ανδριανοπούλου με καταγωγή από το Πικέρνι. Έχω περάσει σε Πολυτεχνική Σχολή, στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και η φοίτησή μου θα ξεκινήσει μέσα στο έτος. Γνωρίζω αγγλικά σε επίπεδο proficiency. Στο σχολείο μου υπήρξα ενεργό μέλος της μαθητικής κοινότητας και είχα εκλεγεί πρόεδρος στο δεκαπενταμελές συμβούλιο, τόσο στο Γυμνάσιο, όσο και στο Λύκειο. Είμαι μέλος στο σωματείο του Λυκείου Ελληνίδων, συμμετέχοντας σε μία «οικογένεια», όπου πραγματικά γίνεται μια πολύ καλή δουλειά από όλους. Στον ελεύθερο χρόνο μου διαβάζω βιβλία ελληνικής ιστορίας, κάτι που μου άρεσε από μικρό παιδί.

Θέλεις να στείλεις κάποιο ιδιαίτερο μήνυμα στους δημότες;

Η γενιά μου μεγάλωσε μέσα στις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησαν τα μνημόνια. Εγώ προσωπικά έχω μάθει ότι τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο, ότι τα πάντα μπορούν να ανατραπούν από στιγμή σε στιγμή. Αυτό δεν πρέπει να μας απογοητεύει, ούτε να «φυτεύει» μέσα μας μία τυφλή οργή απέναντι σε όλους και σε όλα, στην τύχη ή στο πεπρωμένο, απέναντι στο «σύστημα», γενικά. Αντίθετα να μας πεισμώνει, να μας παρακινεί να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, να δημιουργούμε τις συνθήκες του βίου μας, να συμμετέχουμε στα κοινά και να έχουμε άποψη για όσα μας αφορούν.

Γι’ αυτό και με πολύ σεβασμό σε όλους τους άλλους υποψηφίους και των τριών συνδυασμών, ζητάω  από τους συμπολίτες μου να μου κάνουν την τιμή και να μου δώσουν μία ευκαιρία να προσφέρω αυτό που μπορώ.


4 Σχόλια

Μαζέψατε ακόμα και τα αμούστακα παιδάκια για να κλείσετε ψηφοδέλτιο...

Βγάζετε.τη.χολη.σας..ω.αχρειοι.στα.νεα.παιδια.που.θελουν.να.προσφερουν.στον.τοπο.τους..αυτο.το.μισος.στη.νεολαια.φανερωνει.τον.υπανθρωπισμο.σας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.