Β. Κυνουρία: Ποιοι απαλλάσσονται από την καταβολή ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού

Β. Κυνουρία: Ποιοι απαλλάσσονται από την καταβολή ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού

Νοέμβριος 09, 2018 - 14:30
0 σχόλια

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας ενημερώνει τους δημότες του, που τυγχάνουν ιδιοκτήτες μη ηλεκτροδοτούμενων χώρων ότι σύμφωνα με το αρ. 222 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ Α’ 133/19-7-2018), ακίνητα, στα οποία διακόπτεται η ηλεκτροδότηση, απαλλάσσονται από την καταβολή ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού, από την ημερομηνία υποβολής δήλωσης του ιδιοκτήτη τους ή του νόμιμου εκπροσώπου αυτού προς τον οικείο δήμο, ότι δεν ηλεκτροδοτούνται και ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.

Μέχρι την υποβολή της ανωτέρω δήλωσης, τα τέλη οφείλονται ανά κατηγορία ακινήτου και καταβάλλονται κανονικά.
Εάν, παρά την υποβολή της δήλωσης διαπιστωθεί ηλεκτροδότηση ή χρήση του ακινήτου, επιβάλλεται σε βάρος του υπόχρεου το τέλος που αναλογεί από το χρόνο απαλλαγής και ισόποσο πρόστιμο. 
Οφειλές από τέλη καθαριότητας και φωτισμού, που αντιστοιχούν σε χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη ισχύος του Νόμου, κατά το οποίο είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση ενός ακινήτου, σύμφωνα με βεβαίωση του αρμόδιου διαχειριστή δικτύου - παρόχου και αυτό δεν χρησιμοποιούταν, σύμφωνα με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ή του νόμιμου εκπροσώπου του, διαγράφονται ή παραλείπεται η βεβαίωσή τους.
Εφόσον η ανωτέρω υπεύθυνη δήλωση δεν έχει υποβληθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του Νόμου, ήτοι έως 19-7-2018, υποβάλλεται μέσα σε έξι (6) μήνες από αυτήν.
Ποσά που έχουν καταβληθεί δεν αναζητούνται.   

 Ως εκ τούτων παρακαλούνται οι δημότες – κάτοχοι μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, όπως υποβάλλουν την προβλεπόμενη υπεύθυνη δήλωση περί μη χρήσης του ακινήτου, για την απαλλαγή τους από ενιαίο ανταποδοτικό τέλος έως 19-1- 2019, προκειμένου να τύχουν της απαλλαγής.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέρχονται στην Οικονομική Yπηρεσία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας ή να επικοινωνούν με τo τηλέφωνο  2755360135  για την συμπλήρωση της δήλωσης.

 Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας

 Παναγιώτης  Μαντάς

ypeythyni_dilosi_peri_mi_hrisis_toy_akinitoy.docx


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.