Τυρός Αρκαδίας: 68χρονος σώθηκε χάρις στον περιφερειακό ιατρό και στον φαρμακοποιό

Τυρός Αρκαδίας: 68χρονος σώθηκε χάρις στον περιφερειακό ιατρό και στον φαρμακοποιό

Αύγουστος 08, 2023 - 09:46
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Η πρωτοβάθμια υγεία στην Αρκαδία έχει σοβαρές ελλείψεις και αυτό είναι γνωστό τοις πάσι. Αναγνώστρια μάς μετέφερε το παρακάτω περιστατικό, κατά το οποίο ένας 68χρονος σώθηκε χάρις στις σωτήριες πρώτες βοήθειες του περιφερειακού γιατρού και του φαρμακοποιού, περιμένοντας το ασθενοφόρο. Η αναγνώστρια αναφέρει:

«Βρέθηκα για διακοπές στον Τυρό Αρκαδίας με την οικογένειά μου. Κυριακή μεσημέρι τρώμε σε μια ταβέρνα όπου στο διπλανό τραπέζι ένας κύριος γύρω στα 68 έτη χάνει τις αισθήσεις του και πέφτει κάτω. Ένας νεαρός τρέχει και του παρέχει α βοήθειες, του κάνει ΚΑΡΠΑ. Ο κύριος μετά από ώρα επανέρχεται.

»Καλούμε ασθενοφόρο όλοι και τελικά κανείς δεν ξέρει εάν θα έρθει ασθενοφόρο. Μόνιμοι κάτοικοι μας λένε ότι έχουν ένα ασθενοφόρο στο χωριό Λεωνίδιο Αρκαδίας και κανένα στον Τυρό Αρκαδίας.

Έρχεται γιατρός από το περιφερειακό ιατρείο και του κάνει καταγής καρδιογράφημα και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται. Εν τέλει, έρχεται το ασθενοφόρο με οδηγό κάποιον φαντάρο.  

»Ο νεαρός που έσωσε τον άνθρωπο  έμαθα αργότερα ότι είναι ο φαρμακοποιός Αριστείδης Κουνάς. Ο γιατρός που ήρθε από το περιφερειακό ιατρείο είναι ο Χρήστος Καλιμάνης.

»Πολλά  συγχαρητήρια λοιπόν στο φαρμακοποιό Αριστείδη Κουνά και στο γιατρό Χρήστο Καλιμάνη για την άμεση ανταπόκριση τους.

Λυπάμαι αλλά είναι αδιανόητο το 2023 να μην υπάρχουν γιατροί και ασθενοφόρα σε χωριά που ειδικά αυτή την περίοδο αυξάνονται πληθυσμιακά λόγω τουρισμού. Ευχόμαστε λοιπόν εάν μας συμβεί κάτι να παρακαλάμε να βρεθούμε σε ανθρώπους με ανθρωπιά και ενσυναίσθηση.

»Κύριοι αρμόδιοι φροντίστε για αυτά τα μέρη να καλυφτούν με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ότι συνεπάγεται αυτό.  

»Με εκτίμηση,
Χ Λ»

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.