Τσουμπρής: Χωρίς νομιμότητα οι αποφάσεις στο ΔΣ Τρίπολης

Τσουμπρής: Χωρίς νομιμότητα οι αποφάσεις στο ΔΣ Τρίπολης

Νοέμβριος 02, 2018 - 19:44
22 σχόλια

O εκπρόσωπος της ΤΚ Μάναρη Χρήστος Τσουμπρής με αίτημα του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου ζητά την ακύρωση της απόφασης που έλαβε το ΔΣ Τρίπολης  στις 22 Οκτωβρίου για τις εκδηλώσεις αδελφοποίησης του Δήμου Τρίπολης με τον Δήμο Πρέβεζας, καθώς όπως αναφέρει το ποσό αυτό δεν μπορεί να εισπραχθεί από τα  έσοδα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

«Τα ποσά αυτά διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για την εκτέλεση περιβαλλοντικών δράσεων, έργων τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικής υποστήριξης.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον νόμο 3468/2006 Άρθρο 25 τα ποσά που αντιστοιχούν στο ειδικό τέλος εγγράφονται σε χωριστό κωδικό του προϋπολογισμού εσόδων του οικείου Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού («Έσοδα από σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας») και διατίθενται υποχρεωτικά και αποκλειστικά, σε ποσοστό 80%, για την εκτέλεση περιβαλλοντικών δράσεων, έργων τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικής υποστήριξης, σε περιοχές εντός των ορίων του δημοτικού ή κοινοτικού διαμερίσματος όπου είναι εγκατεστημένος ο σταθμός ή διέρχεται η γραμμή σύνδεσης και, σε ποσοστό 20%, στην υπόλοιπη περιφέρεια του οικείου Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού. Κατά την εκτέλεση και λειτουργία των έργων αυτών, με μέριμνα του οικείου Ο.Τ.Α. που εκτελεί τα έργα, αναρτάται ειδική σήμανση όπου αναγράφεται η προέλευση των σχετικών πόρων.

Οι οικείοι Ο.Τ.Α. υποχρεούνται να υποβάλλουν στον Υπουργό Ανάπτυξης και τον Γενικό Γραμματέα της οικείας Περιφέρειας, εντός του πρώτου τριμήνου κάθε επόμενου έτους, έκθεση με τον απολογισμό της αξιοποίησης των εσόδων που προέρχονται από το ειδικό τέλος.

 

 

Ειδήσεις: 

22 Σχόλια

Είπε και ο Τσουμπρης να πω και εγω μια μακακία να βγω και εγω στην επικαιρότητα να γίνω διάσημος στην περιοχή μου μεσα απο τα site

Χρηστο αλλιως στου Μαναρη και αλλιως στο Ανεμοδουρι.Αντε γεια λιγο καιρο θα σε εχουμε ακομα προεδρο εχεις κουραση

Έγιναν νοματαίοι όλοι οι τυχάρπαστοι, για να δείξουν ότι τάχα έχουν άποψη επί πάντός επιστητού. Γελάνε και τα τσιμέντα της Πετρινού

Πέταξε αλλο ενα πυροτέχνημα ο τραχανοπλαγιάς τι αλλο θα ακούσουμε απο αυτό το παιδί Θεέ μου...................

Τι εργα εχεις κανει στο χωριο σου δεν μας λες; εναν δρομο ....ουτε κεραια για τα καναλια δεν φροντισες να εχουν οι κατοικοι. Μυρισαν εκλογες και εμφανιστηκες.... τι τα θες τα ανταποδοτικα αφου κοιμασαι και δεν κανεις τιποτα

Νομιμότητα και Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι δύσκολο ζευγάρωμα ακόμη και σε νορμάλ δημαρχίες.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ -ΤΖΙΟΥΜΗΣ ΚΑΙ ΤΣΑΜΟΥΛΟΣ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΟΙ....

Τόσο καιρό που βρισκόσουν ρε πονόψυχε; Σου μύρισαν όμως εκλογές και είπες να εμφανιστείς μπας και γλύψεις κανα κοκαλάκι κι εσύ..

15:21 Αν δεν είσαι ο ίδιος ο Τσουμπρής τότε όπως βλέπεις είσαι ο μοναδικός εδώ μέσα που τον σιγοντάρει. Είναι τυχαίο που τον κράζουν όλοι; Καλό θα ήταν πάντως να ανοίξεις κανένα λεξικό γιατί το "κολώνεις" γράφεται με ένα "λ" όχι με δύο. Άλλο η κόλλα κι άλλο το κολώνω. Να μην πούμε βέβαια για το "διαφήμηση" που κάνει μέχρι και τυφλό να βρει το φως του

ΟΛΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΨΑΧΝΕΣΑΙ. ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΡΕ ΝΟΜΙΚΕ ΞΕΡΟΛΑ.

Πειράζει που είμαι και μεγάλη φίρμα πειράζει αντε δεν πειράζει. Χρηστάρας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.