Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης να αναστείλει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ως τις εκλογές

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης να αναστείλει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ως τις εκλογές

Φεβρουάριος 10, 2023 - 18:15
6 σχόλια

«Η ελληνική κοινωνία απειλείται από ένα γενικευμένο κύμα εκατοντάδων χιλιάδων πλειστηριασμών εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του.

«Με την κατάργηση κάθε προστασίας της πρώτης κατοικίας, με τον πτωχευτικό νόμο, με το αποτυχημένο εξωδικαστικό και το σχέδιο ”Ηρακλής”, η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μια οριακή συνθήκη για χιλιάδες νοικοκυριά και επαγγελματίες», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως «η πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, ως φαίνεται, αίρει ακόμα και την ελάχιστη δυνατότητα προστασίας των δανειοληπτών να ανακόπτουν πλειστηριασμούς που διενεργούνται από servicers».

Επιπλέον, προσθέτει πως «την ίδια ώρα, με την έκρηξη των επιτοκίων, ακόμα και οι μέχρι σήμερα ενήμεροι δανειολήπτες, κινδυνεύουν άμεσα με πλειστηριασμούς».

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα οργανωμένο σχέδιο με στόχο τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου που έχει ποτέ συμβεί από τα λαϊκά και μεσαία στρώματα, προς τα funds του εξωτερικού και τις τράπεζες. Αυτή η εξέλιξη δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στη συνέχεια, απευθύνει έκκληση στον πρωθυπουργό «άμεσα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να αναστείλει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης μέχρι τις εκλογές».

Τέλος, δεσμεύεται  ότι «η πρώτη νομοθετική πράξη της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης θα είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας και η δυνατότητα ρύθμισης των χρεών για όλους τους πολίτες».


6 Σχόλια

Εχει μετρήσει κανείς πόσες "πρώτες" νομοθετικές πράξεις έχει υποσχεθεί; Πολύς ο σανός, ευτυχώς λίγα τα πρόβατα.

Σαν τα μνημόνια;;;; μας κάψατε κ.κ. πολιτικάντηδες στον βωμό των ξένων συμφερόντων,κρίμα σας πιστέψαμε και μας ζητάτε τώρα πάλι την ψήφο μας για να καταστρέψετε ότι έχετε αφήσει λίγο όρθιο! μαύρο!

21:41 το ΠΑΣΟΚ ψήφισε 3 μνημόνια & ένα μεσοπρόθεσμο. Η ΝΔ 2 μνημόνια & ένα μεσοπρόθεσμο. Ο Σύριζα 1 μνημόνια. Αφού η οικονομική ελίτ-Τραπεζίτες είδαν πως μπορούν με τη βοήθεια των καταχρεωμένων κομμάτων & των επίσης καταχρεωμένων ΜΜΕ να αλωνίζουν στη οικονομία της χώρας, νιώθοντας παντοδύναμη περνάνε όποιον καταστροφικό νόμο θέλουν. Βλέπε: πλειστηριασμούς, υγεία, παιδεία, ιδιωτικοποιήσεις εθνικού πλούτου κ.λ.π. Παράλληλα η διαφθορά & το έγκλημα (Greek Mafia) λειτουργεί σαν ένα ακόμα καρκίνωμα της Ελληνικής πραγματικότητας. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ούτε ο εκφασισμός των Πολιτών είναι.

Stoixo για το πρώτο μνημόνιο ευθύνεται η κυβέρνηση του Μπουλη και μόνο που άφησε καμμένη γη φεύγοντας .Απόδειξη που από τότε βγαίνει βουλευτής και δεν έχει μιλήσει ποτέ στα έδρανα και δεν έχει κάνει μια ερώτηση ,γιατί οποίος εχει λερωμένη την φωλιά του συμπεριφέρεται σαν βρεγμένη γάτα .

βρε αθεόφοβοι λαοπλάνοι, μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου ? Βρε ποιος έφερε το Νόμο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς το 2015 ? Θα μας τρελάνετε ή νομίζετε ότι ο νοήμων ψηφοφόρος και οι δανειολήπτες τρώνε κουτόχορτο ? ''Θου Κύριε φυλακή τω στοματί μου''.....

18:10 συμφωνώ στο σχόλιο σου, ταυτόχρονα θέλω να προσθέσω μια δυο λεπτομέρειες για να έχουμε την πλήρη εικόνα των πλειστηριασμών σήμερα. Πριν όμως στην πω θέλω να σε ρωτήσω κάτι. Στο δημοψήφισμα το 2015 ψήφησες Ναι στο νέο Μνημόνιο ή Όχι;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.