Τσίπρας: Μητσοτάκης ξανά ή Αλλαγή;

Τσίπρας: Μητσοτάκης ξανά ή Αλλαγή;

Μάιος 09, 2023 - 15:45
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

«Σε 15 μέρες τελειώνει ο εφιάλτης, έρχεται η πολυπόθητη αλλαγή, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις εκλογές και ανοίγει ο δρόμος για μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Όπου κι αν βρεθώ στην πατρίδα μας το μήνυμα είναι ένα, ‘δεν πάει άλλο, ως εδώ'. Ως εδώ με την απαξίωση τη στοχοποίηση, την αδιαφορία, την αλαζονεία, την αισχροκέρδεια, την οικογενειοκρατία, την αδικία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Λαμία, στην πλατεία Λαού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε ότι η μάχη των εκλογών της 21ης Μάη είναι κρίσιμη γιατί θα κριθεί ποιος θα κυβερνήσει, γιατί το πρώτο και το τρίτο κόμμα θα μπορούν να συγκροτήσουν κυβέρνηση, όπως είπε, γιατί -συνέχισε- όποιος έρθει πρώτος θα έχει τη δυνατότητα να δρομολογήσει τις εξελίξεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης.

Είπε ότι το δίλημμα είναι ένα: «αλλάζουμε ή συνεχίζουμε να βουλιάζουμε; Θα μπορούμε να πάρουμε ανάσες με αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο αποτελεσματικό ισχυρό κοινωνικό κράτος ή θα συνεχίσουμε να βουλιάζουμε στις ανισότητες και τις αδικίες». «Το δίλημμα είναι: Μητσοτάκης ξανά ή Αλλαγή;

Μητσοτάκης ξανά ή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ;», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι πολίτες πρέπει να αναρωτηθούν αν το βράδυ των εκλογών θέλουν «να πανηγυρίζουν τα καρτέλ, τα μεγάλα συμφέροντα, οι ισχυροί επιχειρηματικοί όμιλοι ή να βγει στους δρόμους να πανηγυρίσει ο λαός για τη μεγάλη νίκη της δημοκρατίας;». Δήλωσε βέβαιος ότι το αποτέλεσμα θα είναι νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, «νίκη του λαού, νίκη της δημοκρατίας».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «αν πρώτη είναι η ΝΔ θα κάνουν το παν με θεμιτά και αθέμιτα μέσα, με εκβιασμούς και πιέσεις και με αποστασίες για να συγκροτήσουν κυβέρνηση. Δεν θα λάβει το ρίσκο μιας επαναληπτικής εκλογής».

Απευθύνθηκε και στους «συντηρητικούς πολίτες» λέγοντας ότι παρά τις διαφωνίες που έχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, «καταλαβαίνουν ότι αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος είναι μια μεγάλη αλλαγή, να φύγει αυτό το καθεστώς που μας πνίγει 4 χρόνια τώρα, που συρρικνώνει εισοδήματα και δικαιώματα».

Αναφορικά με την αντιπαράθεση με τη ΝΔ για το κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι έως τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης θα το κοστολογήσει και 183 δισ. «για να φοβερίσει το λαό».

«Του απαντάμε ότι εμείς ξέρουμε τι σημαίνει δημοσιονομική πολιτική γιατί εμείς βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, στα οποία την έβαλε η παράταξη του, που την άφησε χρεοκοπημένη το 2009 και το 2015. Ξέρουμε πολύ καλύτερα από αυτό τι θα πει δημοσιονομική σταθερότητα», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αύξησε 50 δισ. το δημόσιο χρέος και 40 δισ. το ιδιωτικό και δέκα φορές το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.

«Αυτά ειναι τα κατορθώματα του στην οικονομία, πού ειναι η αριστεία τους και η νοικοκυροσύνη τους;», σχολίασε, συμπληρώνοντας ότι «παρέλαβε ένα κόμμα με 180 εκατ. χρέη στις τράπεζες και σήμερα είναι με 400 εκατ. χρέη στις τράπεζες». «Δεν θα μας μιλήσει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης για κοστολόγηση», τόνισε.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.