Τσίπρας: Διατίμηση στις μάσκες - Μητσοτάκης: Θα το λύσει η αγορά

Τσίπρας: Διατίμηση στις μάσκες - Μητσοτάκης: Θα το λύσει η αγορά

Μάιος 01, 2020 - 09:25
1 σχόλια

Να υπάρχει διατίμηση στις μάσκες ζήτησε στην δευτερολογία του κατά την ομιλία του στην Βουλή κατά τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών αναφορικά με τις συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Ωραίο το παραμυθάκι να ράβουμε τις μάσκες αλλά μια τετραμελής οικογένεια πρέπει να σπαταλάει 10 ευρώ την ημέρα. Δεν είναι σοβαρή κατάσταση αυτή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ζητώντας να υπάρξει διατίμηση, καθώς πριν ην υγειονομική κρίση «κόστιζαν έξι λεπτά και τώρα 1,2 ευρώ».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε υποστηρίξει ότι οι μάσκες «είναι συμπληρωματικό μέτρο», προσθέτοντας ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο ένα υφασμάτινο κάλυμμα. Γι’ αυτό το λόγο, όπως είπε, απέρριψε επί του παρόντος την διατίμηση που είχε ζητήσει και η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.  «Αντίστοιχη συζήτηση είχε γίνει και για τα αντισηπτικά και η ίδια η αγορά έλυσε το πρόβλημα με μεγάλη εγχώρια παραγωγή», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι, καθώς, υπάρχουν πολλές ελληνικές εταιρείες που κατασκευάζουν μάσκες, «και αυτό θα λυθεί από την αγορά. Εάν δούμε ότι υπάρχουν φαινόμενα στρέβλωσης και αισχροκέρδεια εδώ είμαστε να επαναξιολογήσουμε τη θέση μας», πρόσθεσε.

aftodioikisi.gr

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Επιτρέπεται υφασμάτινο κάλυμμα; Δηλαδή σαν το μαντήλι που φοράνε στα western; Ωραία! Να μπορούμε να βγούμε και με στυλ έξω!!! χαχαχαχα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.