Τσιαμούλος: Τι ακριβώς συμβαίνει με την «Πάρνωνας Αναπτυξιακή» και τη φιλοξενία προσφύγων;

Τσιαμούλος: Τι ακριβώς συμβαίνει με την «Πάρνωνας Αναπτυξιακή» και τη φιλοξενία προσφύγων;

Ιανουάριος 19, 2018 - 13:01
3 σχόλια

Την πρώτη συνέντευξη Τύπου για τη νέα χρονιά παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη - Αλλάζουμε τα Δεδομένα» κ. Νίκος Τσιαμούλος την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, μετά την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα, αλλά και διατυπώνοντας, για άλλη μία φορά, παράπονα για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αν. Κακλαμάνο.

Ο κ. Τσιαμούλος στην αρχή τη συνέντευξης ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, υγεία και προκοπή. Ακολούθως, ευχήθηκε η δημοτική αρχή να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσιαμούλος ζήτησε να σταματήσει η «νέα μόδα» των συνεδριάσεων του ΔΣ διά περιφοράς, με αφορμή την αναβάθμιση του Πνευματικού Κέντρου που ψηφίστηκε κατ' αυτόν τον τρόπο, προτείνοντας παράλληλα στο αναβαθμισμένο Πνευματικό Κέντρο να εγκατασταθεί η Φιλαρμονική. Ακόμη, κάλεσε τα Σωματεία -αθλητικοί και πολιτιστικοκί σύλλογοι- να ενημερωθούν για το γεγονός ότι δικαιούνται απαλλαγής τελών φωτισμού και καθαριότητας.

Μετά, αναφέρθηκε στις πιστώσεις των εκδηλώσεων των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διευκρινίοντας ότι η παράταξή του τις υπερψήφισε, για να πληρωθούν οι επαγγελματίες της πόλης και όχι οι ξένοι, όπως ο κ. Λεμπέσης, αφήνοντας αιχμές ότι το όνομά του αναφέρεται συχνά στις αναθέσεις των εκδηλώσεων.

Για το Βοσυνιώτειο, το οποίο, όπως είπε, έχει αρχίσει να λειτουργεί ξανά, υπενθύιζε ότι η παράταξή του είχε φέρει το θέμα στην Αποκεντρωμένη και υπογράμμισε:

Ο κ. Παυλής έχει δώσει μόνο 10.000 ευρώ και η Περιφέρεια 160.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό του ΝΠΔΔ, και είπε ότι αξίζει να αναφερθεί η προσφορά του κ. Σωτήρη Μπρέγιανο να αγοράσει μια έκταση δίπλα στο Κοιμητήριο της Αγίας Τριάδας και αμέσως να την δωρίσει.

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, είναι μια εκδήλωση για να τιμήσουμε αυτόν τον πατριώτη.

Ο κ. Τσιαμούλος εξήγησε για ποιον λόγο η παράταξή του ψήφισε «παρών» στη φιλοξενία 240 προσφύγων από τον Δήμο Τρίπολης, παρά το γεγονός ότι θα φέρουν, όπως είπε, χρήμα στην πόλη:

«Ο κ. δήμαρχος έλεγε ότι δεν ήξερε πόση προμήθεια θα πάρει η Πάρνωνας Αναπτυξιακή, άλλα μας έλεγε ο κ. Βρέντας. Με ποια απόφαση και γιατί έκανε ο κ. δήμαρχος μνημόνιο συνεργασίας με τη Θεσσαλονίκη;».

Δεν ξέρουμε πώς θα προσληφθούν οι υπάλληλοι που θα τους οργανώσουν, δεν υπήρχε ολοκληρωμένη πρόταση και ενημέρωση.

 

«Απαιτώ σεβασμό από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου»

Ο κ. Τσιαμούλος ήταν ιδιαιτέρως αυστηρός με τον πρόεδρο του ΔΣ, για τον οποίον είπε ότι πρέπει να καταλάβει ότι δεν δίνει ούτε αφαιρεί εκείνος τον λόγο.

Τον λόγο μας τον έδωσαν οι πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Ως προς την Αρκαδία και το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος, ο κ. Τσιαμούλος, αφού επεσήμανε ότι τελευταίος ο Δήμος Τρίπολης έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα, κάλεσε όλες τις παρατάξεις και τους βουλευτές να είναι ενωμένοι σαν μια γροθιά, ώστε να υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα. Σημειωτέον ότι την Τρίτη θα συζητηθεί το θέμα σε συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης, με καλεσμένους τους βουλευτές του Νομού.

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Ποιο χρήμα θα φέρουν οι πρόσφυγες, κύριε; από αυτό που θα τους δίνει το Ελληνικό κράτος; αυτά δεν μπορούσαν να δοθούν σε πραγματικούς έχοντας ανάγκη Έλληνες; ΞΥΠΝΑΤΕ!

Νικόλα καλά που είσαι και εσύ και φωνάζεις γιατί αν περιμέναμε από την εκάστοτε Δημοτική αρχή να κάνει κάτι καήκαμε ...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.