Τρίπολη: Το πρώτο TEDxKlonatzidika είναι γεγονός!

Τρίπολη: Το πρώτο TEDxKlonatzidika είναι γεγονός!

Νοέμβριος 30, 2022 - 11:54
15 σχόλια

Σε λίγους μήνες έρχεται στην πόλη μας μια εκδήλωση που ‘χει μεγάλο ενδιαφέρον. Για πρώτη φορά στον Δήμο Τρίπολης, το πρώτο TEDxKlonatzidika είναι γεγονός! Το TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη διάδοση αξιόλογων ιδεών.

Τα αρχικά του προέρχονται απ’ τις λέξεις Technology – Entertainment – Design, αν και πλέον η ατζέντα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μια ευρύτερη θεματολογία. Στις εκδηλώσεις του TED προσκαλούνται άνθρωποι της διανόησης, της παρακίνησης, της δράσης και μιλούν για διάφορες ιδέες οι οποίες έχουν ως απώτατο σκοπό ν’ αποτελέσουν «τροφή» για το μυαλό του κάθε θεατή και να τον οδηγήσουν σ’ έναν δημιουργικό προβληματισμό. Ιδέες, γνώμες, απόψεις, βιώματα που μπορούν να γίνουν μια δεξαμενή σκέψης, ικανή να καινοτομήσει και να κάνει τη διαφορά ως προς τη βελτίωση μας.

Κι επειδή η φωνή μας είστε εσείς, αναζητάμε εθελοντές για το οργανωτικό κομμάτι της εκδήλωσης. Αν πιστεύετε ότι μπορείτε να βοηθήσετε την οργανωτική ομάδα του TEDxKlonatzidika με τον δικό σας ιδιαίτερο τρόπο και πάνω απ όλα με την αστείρευτη ενέργεια και διαθεσιμότητα σας, μη διστάσετε να πάρετε μέρος στην διαδικασία επιλογής και διαμόρφωσης της νεόκοπης οργανωτικής ομάδας του πρώτο TEDxKlonatzidika event στην πόλη μας.

Για την εγγραφή σας στην πλατφόρμα υποψηφιότητας και περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα στην παρακάτω διεύθυνση:
bit.ly/3iixkUM

Μπορούμε ν’ αλλάζουμε (προς το καλύτερο); Βεβαίως και μπορούμε. Η αλλαγή, είναι κομμάτι του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς μας. Μας εμπνέει και την εμπνέουμε.

Με εκτίμηση,
Νικόλαος Καλτεζιώτης.
(Οργανωτής)

Ειδήσεις: 

15 Σχόλια

Σαν τρολιά ακούγεται TeDX Κλωνατζίδικα; Σοβαρά τώρα; Δίπλα το Λένε TedX Καλαμάτας, Χανίων κτλ και εσείς εδώ Κλωνατζίδικα; Το έχετε θάψει ήδη έτσι

Μπράβο μπράβο μπράβο Επιτέλους κάτι καινούργιο κ ας μην είναι τελειο το όνομα κατά τον επάνω φίλο. Αν σκεφτεί κανείς πως οι ηλικίες 13- 18 δεν έχουν κανένα μέρος ερέθισμα πολλά πολλά μπράβο σας παιδιά

12.07 Ντιπ στόκος. Σου λέει σε λίγους μήνες. Μάλλον δεν έχει οριστικοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία. Όταν γίνει αυτό, προφανώς θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Μην φοβάσαι δεν θα το χάσεις

Ήταν της μόδας την προηγούμενη δεκαετία. Σήμερα είναι εντελώς ξεπερασμένη πρωτοβουλία στα αζήτητα. Παντού στον κόσμο εκτός από την Τρίπολη. Λογικό, αφού εδώ ζούμε πίσω στον προηγούμενο αιώνα. Ό,τι παλιώνει αλλού, εδώ μας το πουλάνε για καινούριο. Κι όταν είναι κάτι πράγματι καινούργιο, οι χωρικοί άρχοντες και οι ανίδεοι ιθύνοντες της πόλης, το αποκαλούν «ακαταλαβίστικη κουλτούρα» και το απαξιώνουν και ειρωνεύονται. Ακόμη κι εδώ, τελευταίοι, καταϊδρωμένοι, με λάθος όνομα σε λάθος χώρο. Και σε λίγο θα με βρίσουν μίζερο σχολιαστή του καναπέ, τα κομπλεξικά σκοτάδια που ρυθμίζουν τον πάτο της πόλης

Από τα δεκάδες TED που διοργανώθηκαν στην Ελλάδα, αξιολογω ώς χρήσιμα από πλευράς ομιλητών λιγότερα από πέντε. Μετά έγινε και αυτό άλλο ένα πανηγυράκι γιαλατζι κουλτούρας. Επίσης, οι πρωτοβουλίες ειναι πολύ καλές όταν προηγούνται όχι όταν έπονται.

Ειλικρινά, πρώτη φορά ακούω TEDx να έχει τέτοιο όνομα! Πουθενά στον κόσμο δεν προσδιορίζονται έτσι αυτές οι εκδηλώσεις, προσδιορίζονται από την πόλη που τα φιλοξενεί. Άμα δεν ξέρετε, να ρωτάτε. Επίσης, θα συμφωνήσω με όσους αναφέρουν ότι πλέον τείνει να είναι ξεπερασμένο ως θεσμός. Σκεφτείτε και λίγο, γίνετε πιο δημιουργικοί, κατεβάστε καμιά ιδέα, όχι περσινά ξινά σταφύλια!

Μάλιστα. Η Τρίπολη που έχει μαραζώσει τελείως και που περιμένει από την επένδυση της DEMO για να ξαναβγεί στην επιφάνεια, θέλετε να πρωτοπορήσει κιόλας! Αφού είναι ξινά σταφύλια τότε γιατί βλέπω στον χάρτη με τις εκδηλώσεις να έχει κάνει φέτος η Πάτρα, το Αγρίνιο, η Λάρισα, τα Ιωάννινα, η Κέρκυρα, η Ξάνθη, η Θεσσαλονίκη και 4-5 η Αθήνα; Επίσης πράγματι συνηθίζεται στην επαρχία να έχει το όνομα της πόλης αλλά βρήκα και περιπτώσεις που δεν ίσχυε αυτό. Συμπέρασμα. Θετική πρωτοβουλία, κόψτε την μιζέρια.

@ Παύλο, η θέση σου είναι προβληματική. Όχι αγαπητέ. Δεν αρκούν οι πρωτοβουλίες. Από πρωτοβουλίες και ιδέες έχουμε χορτάσει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης σήμερα είναι η ουσία και η ποιότητα. Ό,τι κάνουν σε αυτή την πόλη, όποιοι κι αν είναι αυτοί, το κάνουν λάθος. Με το δικό σου σκεπτικό για άλλοθι. Αλλά όχι. Έχουμε χαμηλώσει τον πήχυ στον πάτο. Αρκετά. Δεν αρκεί να γίνονται πράγματα το 2022, γιατί πράγματα γίνονται πλέον παντού. Πρέπει να γίνονται σωστά και ωραία, με σχέδιο, με γνώση και με πραγματικό ενδιαφέρον. Όχι για τα μάτια του κόσμου και για να κονομήσουν συνεργάτες και προμηθευτές.

@20:45 - Επί της ουσίας σε αυτά που έγραψα δεν απάντησες. Έγραψα ότι έχουν γίνει το 2022 πολλές TEDx σε επαρχιακές πόλεις, στην Θεσαλονίκη και στην Αθήνα. Παντού είναι προβληματικές; Προτού γίνει εδώ την απαξιώνεις; Πως το ξέρεις; Επίσης αυτό το "κονομήσουν" βρωμάει αριστερίλα και μιζέρια. Το κέρδος δεν είναι πρόβλημα, αλλά τεράστιο κίνητρο για να δημιουργηθούν νέες δουλειές. Φτάνει πια με αυτή την μίζερη λογική, που κομπλεξάρονται όσοι δεν επιχειρούν και δεν ρισκάρουν. Κάνε το εσύ καλύτερα αφού δεν σου αρέσει αυτή η πρωτοβουλία. Βλέπω όνομα και επώνυμο στην TEDxKlonatzidika. Σειρά σου.

@ Παύλο, 1) Ναι, τα φετινά και περσινά TEDx ήταν παντού προβληματικά. Περασμένα μεγαλεία και παρακμή. 2) Είμαι πολύ πιο δεξιός από εσένα. Και δεν ξέρεις ούτε πού ούτε πώς επιχειρώ ούτε εάν και πόσο ρισκάρω. Όσο για το όνομά μου, δεν ξέρεις πόσες φορές έχει εμπλακεί στα κοινά. Εσύ; Δική σου η σειρά, κήνσορα της πλάκας

Όταν ξεκίνησε ο θεσμός είχε ένα ενδιαφέρον, για να βγουν οι άνθρωποι και να μοιραστούν τις ιστορίες τους. Όμως, σήμερα θέλουμε κάτι παραπάνω, να γίνει ανοιχτή συζήτηση και πειραματισμός πάνω σε μια ιδέα, ένα φεστιβάλ δημιουργίας με δράσεις, αυτό μπορεί να είναι ενδιαφέρον. Απλά να πάω και να ακούσω κάποιον για 15 λεπτά, δεν λέει κάτι. Επίσης, ποια είναι η θεματική; Αφού την έχουν υποβάλλει στο TEDx, γιατί δεν μας λένε; Η ανακοίνωση είναι ασαφής και αόριστη. Για να πάρεις άδεια από το TED, έχεις υποβάλει πλάνο.

@20:26 - Δεν ασχολούμαι με τα κοινά. Με ενδιαφέρουν, αλλά η δουλειά μου εδώ και χρόνια είναι σε μεγάλη ανάπτυξη και δεν θα αφήσω τον γάμο να πάω για πουρνάρια. Ασχολήσου εσύ που προλαβαίνεις. Αυτό που λες για "δεξιά" είναι αόριστο. Είμαι δεξιός φιλελεύθερος, εσύ δεν ξέρω τι είσαι. Κάποιος που γράφει πάντως να "κονομήσουν", δεξιός δεν είναι. Εκτός και αν μιλάμε για λαϊκή δεξιά, που την σιχαίνομαι. Επαναλαμβάνω, η ανακοίνωση έχει όνομα και επώνυμο. Αγνόησε την προσπάθεια και κάνε κάτι δικό σου για την πόλη, καλύτερο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.