Τρίπολη: Κίνδυνος από πτώση υλικών στη γωνία Καλαμών και Καποδιστρίου (pics)

Τρίπολη: Κίνδυνος από πτώση υλικών στη γωνία Καλαμών και Καποδιστρίου (pics)

Ιανουάριος 21, 2024 - 21:00
1 σχόλια

Περπατώντας τριγύρω στην πόλη μας, θα συναντήσει κάποιος πολλά παλιά αρχοντικά σπίτια, τα οποία έχουν απομείνει ως σκιές του πρότερου «εαυτού» τους, όταν σε αυτά στεγάζονταν οικογένειες, επαγγελματίες, έσφυζαν από ζωή και ήταν καλοσυντηρημένα και περιποιημένα.

Δυστυχώς αυτά τα λείψανα του αρχιτεκτονικού παρελθόντος της Τρίπολης είναι καταδικασμένα σε αργό θάνατο. Το κόστος συντήρησης που βαρύνει τους ιδιοκτήτες είναι δυσβάστακτο, ιδίως σε αυτές τις σκληρές εποχές για τη χώρα μας, μιας και η οικονομική κρίση έχει έρθει, δυστυχώς, για να μείνει. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι εύκολο να επέμβει ούτε ο Δήμος ούτε το κράτος σε περιπτώσεις που καθίστανται επικίνδυνα αυτά τα κτίρια για τους πολίτες, αφού πολλά από αυτά είναι ετοιμόρροπα.

Περπατώντας στην Καλαμών, γωνία με Καποδιστρίου, βρεθήκαμε έξω από την παλιά αυτή οικία, όπου έχουν τοποθετηθεί κάποιες κορδέλες που προειδοποιούν τους διαβάτες για τον κίνδυνο να πέσει σοβάς, κεραμίδι ή και κομμάτι του τοίχου.

Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες, ο τοίχος επί της Καποδιστρίου αποτελείται από πλίνθους που σιγά - σιγά «λιώνουν» και έχει στραβώσει προς τα μέσα, είναι δηλαδή επικίνδυνο να γκρεμιστεί. Τα κεραμίδια έχουν σε μεγάλο βαθμό «ξηλωθεί», ενώ «στον αέρα» βρίσκεται η γαλαρία, εντός του κήπου.

Για ακόμα μία φορά, επισημαίνουμε την ανάγκη να γίνει μια αξιολόγηση της κατάστασης των παλιών σπιτιών στην Τρίπολη που εγκυμονούν κινδύνους για τους πεζούς.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Για κοιτάξτε λίγο πιο πάνω στη Καλαμών απέναντι και δίπλα Στο συνεργείο, ένα τριώροφο που τα μάρμαρα στα μπαλκόνια είναι έτοιμα να φύγουν. Οι ιδιοκτήτες δεν έχουν ευθύνες; πρέπει να γίνει το κακό;Συνεργεια του δήμου δεν θα έπρεπε υποχρεωτικά να κάνουν ελέγχους στα κτίρια;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.