Τρίπολη: «Κατέβασαν ρολά» οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί - Διαμαρτυρία στην Περιφέρεια (pics,vid)

Τρίπολη: «Κατέβασαν ρολά» οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί - Διαμαρτυρία στην Περιφέρεια (pics,vid)

Νοέμβριος 28, 2023 - 12:34
19 σχόλια

Σε παράσταση διαμαρτυρίας κατέφυγαν οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, πραγματοποιώντας κινητοποίηση την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, διεκδικώντας λύσεις σε μια σειρά σοβαρών προβλημάτων.

Κυρίαρχο αίτημά τους είναι η πληρωμή των οφειλόμενων τεσσάρων και πλέον μηνών από το ΕΣΠΑ, αφού δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα από ακόμα και από τον Μάρτιο.

Οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί της Τρίπολης συμμετείχαν στην απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών και παρέδωσαν ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Χρήστο Λαμπρόπουλο το οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

Ζητούμε – Απαιτούμε

Να λάβουμε τα οφειλόμενα 4 μηνών (ενώ διανύουμε τον 5ο) του προγράμματος ΕΣΠΑ, καθώς σε κάθε Δομή οφείλονται χιλιάδες ευρώ, χωρίς όμως οι συνάδελφοι να υποβαθμίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών, στηρίζοντας για τον σκοπό αυτό τις Δομές τους με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο (ίδια κεφάλαια, δάνεια) για να μην καταστούν προβληματικές και τελικά μη βιώσιμες.

Να υπαχθούμε μόνιμα στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και να μην μετακινηθούμε σε κανένα άλλο Υπουργείο, διότι η οικογένεια και η προσχολική ηλικία είναι αλληλένδετες.

Να εκδοθεί συμπληρωματική – διευκρινιστική εγκύκλιος για τη λειτουργία του θεσμικού μας πλαισίου η οποία εκκρεμεί 6 χρόνια ήδη (Άνοιξη 2017).

Να δημιουργηθεί κοινή επιτροπή με τα Υπουργεία για την επίλυση θεμάτων μας.

Να συμμετάσχουμε στη διαβούλευση και με προτάσεις όσον αφορά τη λήψη μέτρων για το Δημογραφικό.

Να ξεκινήσει η διαδικασία απογραφής του Κλάδου μας.
 

Πριν παραδώσουν το ψήφισμα οι κυρίες Τελά Αγγελική και Μαντζιώρη Σταματίνα μίλησαν στην κάμερα του ArcadiaPortal.gr για τα αιτήματά τους και συνάντησαν κατά την έξοδό του από την περιφέρεια τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα Παναγιώτη ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει με την αρμόδια υπηρεσία και θα ενημερώσει εντός της ημέρας τους εκπροσώπους του παιδικών σταθμών της Τρίπολης.

Η κυρία Τελά τόνισε ότι πλέον οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί έχουν καταλήξει να χρηματοδοτούν το κράτος, αφού οι μήνες που δεν έχουν λάβει τα δεδουλευμένα τους είναι πολλοί και δυστυχώς δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.

«Εδώ και 50 χρόνια οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί στηρίζουν καθημερινά τα παιδιά, τα διαπαιδαγωγούν , να φροντίσουν τα σιτίζουν τα ζεσταίνουν αλλά δεν παίρνουν τα οφειλόμενα από το κράτος.

Έχουμε τους γονείς στο πλευρό μας και διεκδικούμε τα χρήματά μας που είναι πολλά και δυστυχώς η επιχειρήσεις μας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες και να φροντίσουν τα παιδιά όπως πρέπει.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Απεργία των ιδιωτικών παιδικών σταθμών – Διαμαρτυρία στην περιφέρεια


19 Σχόλια

Ιδιωτική εκπαίδευση μεν, κρατικοδίαιτη δε! Μας αρέσουν οι ιδιωτικοποιήσεις κατά τ'άλλα....

ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ;;;;;;; ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ;;;;;

Τα χρήματα του ΕΣΠΑ δεν είναι κρατικά λεφτά ρε άσχετοι, που μου θέλετε να σχολιάσετε κιόλας...

14:59 Οι επιχειρήσεις βάζουν τους εργαζόμενους μπροστά. Είναι πιο πιασάρικο, από το να διαμαρτύρονται οι επιχειρηματίες. Πιάνει πιο πολύ να μιλάνε για θέσεις εργασίας των εργαζομένων και όχι για τα δικά τους κέρδη οι επιχειρηματίες.

ΑΑ εσυ που είσαι σχετικός, στο ΕΣΠΑ ποιος τα δίνει τα λεφτά; Μήπως πέφτουν εξ ουρανού; Απ όσο ξέρω εγώ ως άσχετος, το ένα μέρος είναι εθνικοί πόροι και το άλλο ευρωπαϊκοί. Της Ευρώπης ποιος της τα δίνει ; Ξέρεις;

21:41 (αα) ..εσύ που απαγορεύεις τα σχόλια: φτάνει το μυαλό σου πως στο ΕΣΠΑ τα χρήματα έμμεσα η άμεσα είναι κρατικά; Η αλαζονία του παντογνώστη

@13:25 - Εάν το πιάσουμε από την Εύα και τον Αδάμ, έχεις δίκιο. Της Ευρώπης να τα πεις όμως, που είναι υπερ της ελεύθερης οικονομίας και μοιράζει "κρατικά" λεφτά. Τζάμπα τα ακούνε οι εργαζόμενοι που πληρώνονται από αυτό και οι εργοδότες που συμμετέχουν... Δε σημαίνει ότι είναι κρατικοδίαιτοι, αυτό ήταν το point. Παρεμπιπτόντως, εάν μου πεις και ποια λεφτά ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ κρατικά, είσαι θεός.....

ΑΑ αν μπλεξουμε και το Θεό, μου το δυσκολεύεις ! Εγώ ζητώ κάτι πολυ απλό. Τα λεφτά που μας δίνει η Ευρώπη ποιος της τα δίνει... Αναφέρομαι στο τμήμα των ευρωπαϊκών πόρων. Στο τμήμα των κρατικών πορων εκεί νομίζω πως συμφωνουμε.

Τα λεφτά του ΕΣΠΑ δεν είναι του Ελληνικού κράτους, παρά μόνο σε ένα πολύ μικρό ποσοστό. Σταματήστε να γράφετε ΜΠΟΥΡΔΕΣ. Αυτό που μπορεί να σταθεί σαν επιχείρημα όμως είναι ότι τα λεφτά του ΕΣΠΑ μπορούν να πάνε σε κάτι παραγωγικό. Στην Ελλάδα όμως το να βγάζεις λεφτά είναι έγκλημα, ακόμα και το 2023. Επομένως ακόμα και ο μικρός βιοτέχνης είναι "εχθρός". Έχει απέναντι του, όλους τους κομπλεξικούς της χώρας και σε ένα μεγάλο βαθμό, ακόμα και σήμερα, το κράτος. Όσο αφορά το συγκεκριμένο θέμα, καλύτερα να τα παίρνουν ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί από το να ήταν όλοι κρατικοί.

@00:19 - Να αντιστρέψω το ερώτημα: Τα λεφτά που δίνουμε στην Ευρώπη (για να μας τα δώσει, σύμφωνα με τη συλλογιστική σου) ποιος μας τα δίνει; Ξεκόλλα φίλε, το ελληνικό κράτος (και όλα τα κράτη της Ευρώπης) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑ. Τα δανείζονται από την ΕΚΤ εκδίδοντας ομόλογα. Είναι δομικό το θέμα, μην μπλέκεις το μυαλό σου περαιτέρω....Κοινό νόμισμα λέγεται, δεν είναι δικό σου, είναι ΚΑΙ δικό σου. Υπάρχει διαφορά ...

Κανένας στον καπιταλισμό δεν βγάζει λεφτά. Αποκτάς (προσωρινά) τα λεφτά του άλλου, με μοναδικό σκοπό να τα κινήσεις για να ρολάρει το σύστημα. Τα λεφτά (σε ποσότητα) είναι συγκεκριμένα, έχουν αριθμούς επάνω. Δε βγάζεις ποτέ λεφτά, είναι "αδίκημα", παραχάραξη νομίσματος λέγεται, εάν δεν κάνω λάθος. Αποκτάς προσωρινά, αυτό είναι το σωστό ...

@A.A. - Τι κόλλημα είναι αυτό...Το "βγάζεις" είναι της καθομιλουμένης. Το "προσωρινό" αν αφορά το πέρας της ζωής, είναι σωστό. Κάποιοι πάντως τα κρατάνε και τα αυγατίζουν μέχρι τέλους. Στην κυριολεξία, πράγματι δεν "βγάζει" κάποιος χρήματα. Συσσωρεύει, έχει πλεόνασμα.

Σχολιαστή Παύλο, μην μπλέκεις με έννοιες που αδυνατείς να κατανοήσεις. Μείνε στο ΛΟΥ+Ο= ΛΟ, Λου+Α=ΛΑ και όλο μαζί...ΛΟΛΑ. Μέχρι εκεί, άντε και το ΝΑ ΕΝΑ ΜΗΛΟ, για παραπάνω ΔΕΝ είσαι. Ούτε χρήμα συσσωρεύεται (δεν είναι αυτό ο καπιταλισμός), αέρας συσσωρεύεται αλλά μη σε μπλέκω....Μέχρι εκεί, σου αρκεί....

@ΑΑ - Λογικό για εσένα. Συσσωρεύεις και χάνεις αέρα εδώ και καιρό. Λογικό να τα βλέπεις όλα ...αέρινα. Αυτές οι μπουρδολογίες είχαν κάποιο ακροατήριο στο λύκειο, άντε και στο Πανεπιστήμιο. Σε μεγαλύτερη ηλικία συνδυάζονται μόνο με δημόσιο τομέα ή κάποιας άλλης μορφής ξύσιμο.

Σχολιαστή Παύλο, μιλάς εκ πείρας (για μπουρδολογίες, δημόσιο τομέα, απώλεια αέρα, ξύσιμο κτλ κτλ) και έχεις αβαντάζ. Δεν παίζω.....

@ΑΑ - Δικά σου τα λόγια για συσσώρευση αέρα, έχεις το know how, δεν ακουμπάω. Τέτοιες μπουρδολογίες συνήθως τις ακούω από διάφορα "ναυάγια", οπότε εκφράσου ελεύθερα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.