Τρίπολη: Κατάμεστο το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Μνήμες από τις χαμένες Πατρίδες» (pics,vid)

Τρίπολη: Κατάμεστο το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Μνήμες από τις χαμένες Πατρίδες» (pics,vid)

Οκτώβριος 25, 2022 - 22:09
22 σχόλια

Το βράδυ της Τρίτης 25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η προβολή του ντοκιμαντέρ µε τίτλο «ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Το ντοκιµαντέρ έχει σκηνοθετήσει ο Φίλιππος Κωνσταντόπουλος, µε οδηγό το γραµµένο στα πεδία των µαχών ηµερολόγιο του στρατιώτη Χρήστου Τζιµόγιαννη από το Μαυρογιαννη Αρκαδίας, που γύρισε από την Αµερική για να καταταγεί και να συµµετάσχει στη Μικρασιατική Εκστρατεία σαν οδηγός ασθενοφόρου και να ζήσει τις νίκες. τη δόξα και τον πόνο της καταστροφής.

Ο κ.. Φίλιππος Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι αφορμή για το ντοκιμαντέρ  υπήρξε το  ημερολόγιο του Αρκά πολεμιστή που βρέθηκε στα χέρια του. Η ολοκλήρωση της ταινίας έγινε μέσα σε ενάμιση χρόνο ενώ η πανδημία έδωσε στον κ. Κωνσταντόπουλο ευκαιρία για περισσότερη δημιουργικότητα.

Ηθοποιοί μετενσάρκωσαν σκέψεις και συναισθήματα που κατέγραψε στο ημερολόγιο του  ο Αρκάς στρατιώτης ενώ γυρίσματα έγιναν και σε πολλά νεοκλασικά κτίρια της πόλης μας.

Τέλος, το βασικό σημείο που διέκρινε ο κ. Κωνσταντόπουλος μέσα από τα γραφόμενα του στρατιώτη ήταν οι αντίθετες απόψεις που είχαν μεταξύ τους οι άνθρωποι εκείνης της εποχής, άλλοι ήθελαν να πολεμήσουν και άλλοι όχι.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα πλαισιώσει τόσο εκδηλώσεις του δήμου και της Περιφέρειας ενώ γίνεται μεταγλώττιση, ώστε να προβληθεί στο εξωτερικό σε ομογενείς της Αυστραλίας και της Αμερικής.   

Την προβολή τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης, ο δήμαρχος Τρίπολης Κ. Τζιούμης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Προβολή ντοκιμαντέρ «Μνήμες από τις χαμένες Πατρίδες» στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο


22 Σχόλια

Κατάμεστο από τους "επίσημους" το πολιτικό προσωπικό της πόλης! Ο Μπαρμπα-Πάνος που ήταν???? O Χρηστάκης??? Περί άλλων τυρβάζουν. Ευτυχώς ήταν ο Τζιμάρας πρώτο τραπέζι πίστα!!!!

Θα σηκωθεί ο δυγχωρεμένος ο ΚΟύνδουρος και θα τους πάρει φαλάγγια, ΟΤΑΝ ΤΟ 1981 ΓΥΡΙΣΕ ΤΟ 1922! ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΧΑΙΟΙ?????

τΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟΎΤΟς ΕΔΏ ΡΕ???? Ε συ κ. Φλώρε εικαστικέ και άνθρωπε της τέχνης, έχει ςακούσει ποτέ τον Κούνδουρο???

Βρε τελευταίοι των τελευταίων! Βρε πολιτιστικά ανύπαρκτοι. Αντί να πάτε να αναδείξετε για τα 100 χρόνια της μικρασιατικής καταστροφής το μνημειώδες έργο του Νίκου Κούνδουρου 1922 γυρισμένο το 1981, εμφανίσατε το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ. ΒΡΕ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΚΟΡΕΥΕΣΤΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΠΟΛΤΙΣΜΟ! ΑΝΥΠΑΚΡΤΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο Ν. ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ!

Ήταν ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ όσοι δεν πήγανε να τι δούνε χάσανε, είχε αρκετό κόσμο .

22:25, 22:34, αγαπητοί σχολιαστές του ονείρου και της πληκτρολοδόξας πιαστήκατε σαν τα ποντίκια στη φάκα, δεν είσασταν στο Μαλλιαροπούλειο χθες ή καθόσασταν στην πρώτη σειρά μαζί με τα επίσημοι για τη φωτογράφηση και δεν βλέπατε τον κόσμο στο θέατρο πίσω σας. Την άλλη φορά να είστε πιο παρατηρητικοί!!!

Όσοι γράφετε τα έχετε μπερδέψει ποιος Κούνδουρος τι σχέση έχει με αυτό το ντοκιμαντέρ που έγινε από έναν Τριπολιτσιώτη με δικά του έξοδα από ένα ημερολόγιο του παππού του ! Όσοι δεν παραβρέθηκαν στην προβολή να καταλάβουν τι ήταν αυτό! Μην γράφετε βλακείες με κακία γιατί θα πάθετε κάνα κακο με τον τρόπο που σκέφτεστε . Βγείτε και λίγο έξω να δείτε δωρεάν ήταν η προβολή ! Αμαν ποια με τον κάθε Βλάχο που έχει άποψη για όλα από τον καναπέ του δείτε τα παιδιά σας και τις οικογένειές σας και μετά να έχετε άποψη .

9¨28 κανένας δεν έχει μπερδέψει τίποτα. Όταν γιορτάζεις τα 100 χρόνια της Μ. Καταστροφής, προβάλλεις επικά έργα. So what???? ένα ντοκιμαντέρ. δηλαδή μία αφήγηση Μήπως ξέρεις τι σημαίνει Ν. Κούνδούρος και Ελληνικό κέντρο κινητογράαφου???? Παραπέρα ο δάσκαλος από την Νεστάνη που κάθεται με τεντωμένα τα πόδια τιμά την βραδιά????? Λυπάμαι άλλα απλά ένα ντοκιμαντέρ τίποτε παραπάνω. Εάν ο Δήμος είχε την ελάχιστη γνώση, για τα 100 χρόνια θα προέβαλε την ταινία 1922 του Ν. Κούνδουρου

09:52 - είσαι εκτός πραγματικότητος αγαπητέ - Στο πλαίσιο λειτουργίας του Θερινού Κινηματογράφου του Δήμου Τρίπολης, προβλήθηκε η ταινία "1922", του Νίκου Κούνδουρου, την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022, στις 21:30, στον προαύλιο χώρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου. https://www.arcadiaportal.gr/news/therino-sinema-stin-tripoli-me-provoli-tis-tainias-1922

@22.34 Καλά ρε κακομοίρη εσύ δηλαδή κάθεσαι και μετράς πόσες θέσεις είναι γεμάτες και πόσες άδειες; Πόσα κιλά κόμπλεξ έχετε πια μερικοί; Και στην τελική γεμάτο δεν ήταν το Μαλλιαροπούλειο; Τι ήταν; Άδειο; Επειδή εσύ ο κομπλεξικός μετράς τα καθίσματα και δεν ήταν όλα γεμάτα σημείνει ότι δεν είχε κόσμο η εκδήλωση; Ένας συμπολίτης σου έκανε ένα ντοκιμαντέρ και παρουσίασε τη δουλειά του και τον κόπο του ρε μίζερε. Μια χαρά ήταν η εκδήλωση. Θα το έβλεπες κι εσύ αν ήσουν εκεί αντί να κάθεσαι και να γράφεις ανώνυμα πιχρόχολα σχόλια τεμπελχανά κομπλεξικέ. Ουστ

Τα άλλα τα τροκάνια που μας τα ζάλισαν με τον Κούνδουρο δεν έχουν πάρει μυρωδιά ότι η ταινία του έχει προβληθεί ήδη από το καλοκαίρι. Εμ βέβαια όταν έχεις περίοδο 365 μέρες το χρόνο και θέλεις οπωσδήποτε να την πεις στον άλλο και να το παίξεις έξυπνος ενώ είσαι πανύβλακας, πού να χαμπαριάσεις τι γίνεται γύρω σου. Βλάκας γεννήθηκες, μπετόβλακας θα πεθάνεις

11)7 Προβλήθηκε αγαπητέ! Οπως λες μπορεί να έχω και άγνοια. Δεν αναλύθηκε! Αγαπητέ. Και ξέρεις κάτι, υπάρχουν σ΄αυτήν την πόλη άνθρωποι που ακόαμ σκέφτονται! ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΠΤΥΧΙΑ

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές δημιουργίας αυτού του ντοκιμαντέρ, που φτιάχτηκε με μηδενικό μπατζετ και με διάθεση προσφοράς από όλους, από ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους και τιμούν τους προγόνους τους. Εκτός από το "1922" του Κούνδουρου, προβλήθηκε στον ίδιο χώρο στις 14 Ιουλίου και η ταινία-ντοκιμαντέρ "Τραγουδισμένη Σμύρνη" του Διονύση Γρηγοράτου. Τις παρακολούθησα όλες... εσεις κ. ανώνυμε 09:52?

Όσοι έχουν αντιρρήσεις σχετικά με το ντοκιμαντέρ μπορούν να φτειαξουν ένα δικό τους να το προβάλουν να δούμε και άλλες απόψεις! Έτσι αλλιώς δωρεάν ήταν η προβολή που έγινε ! Αλλά βλέπω την κακία μην κάνει κανένας κάτι από την Τρίπολη να τον φάτε από κόμπλεξ. Σε όσους δεν άρεσε ξίδι κάνει καλό και στο έντερο να χορέψετε την κακία σας !

09:52 - Είναι τουλάχιστον άκομψο να προσπαθείτε να ευτελίσετε μια τέτοια τοπική συλλογή προσπάθεια, όταν μάλιστα ισχυρίζεστε πως ανήκετε στην ομάδα των λίγων «σκεπτόμενων» ακόμα ατόμων που κοσμούν την πόλη μας. Όμως αγαπητέ/ή, κάθε ανθρώπινη δράση απαιτεί κάποιου είδους «σκέψη» εκτός από τις αυτόματες σωματικές αντιδράσεις (βήξιμο, κλάσιμο, ρέψιμο) που εσείς πιστεύω τις σκέπτεστε επαρκώς και βεβαίως τις αναλύεται λεπτομερώς

Όσα ντοκιμαντέρ φτιάχνονται τώρα με την ευκαιρια τάχα μου των 100 χρόνων μόνο τυχαίο δεν είναι. Χρηματοδοτουνται απο το προτζεκτ του Υπ Πο. Γιατί δεν τους έπιασε ο πόνος άλλη χρονιά;

Θα ήθελα να ξέρω γιατί να υπάρχουν αρνητικά σχόλια για μια προσπάθειά ενός ανθρώπου που ήθελε να δημιουργήσει κάτι . Εσείς που γράφετε όλα αυτά ποια είναι η καθημερινότητας σας τι έχετε προσφέρει στην κοινωνία πέρα από την αρνητική σας ξυνή στάση ζωής σας λυπάμαι τους ανθρώπους που έχετε γύρο σας που κάθε μέρα τους δηλητηρίαζετε με αρνητική σκέψη βλέποντας πάντα την αρνητική πλευρά της ζωής . Αυτό αγαπητοί μου είναι κομπλέξ γιατί δεν έχετε κάνει τίποτα δημιουργικό στην ζωής σας παρά από να σχολιάζεται αρνητικά ότι δεν είναι μέσα στην μιζέρια σας .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.