Τρίπολη: Εξελίξεις στον τομέα της ισότητας των φύλων (pics,vid)

Τρίπολη: Εξελίξεις στον τομέα της ισότητας των φύλων (pics,vid)

Νοέμβριος 15, 2017 - 15:10
1 σχόλια

Στην Τρίπολη βρέθηκε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων  κυρία  Φωτεινή Κούβελα όπου και πραγματοποίησε επίσκεψη στο συμβουλευτικό κέντρο για τις κακοποιημένες γυναίκες, στον ξενώνα φιλοξενίας των γυναικών που έχουν κακοποιηθεί και επίσης συνάντησε τον δήμαρχο Τρίπολης με τον οποίο και συνυπέγραψαν , την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την ισότητα των δύο φύλων στις τοπικές κοινωνίες.

Έπειτα παραχώρησε ομιλία με θέμα «Οι πολιτικές Ισότητας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων  στη χώρα  μας» στο κτίριο του Πετροπούλειου Ιδρύματος επί της πλατείας Πετρινού στη Τρίπολη.

Κατά την ομιλία της η κυρία Κούβελα αναφέρθηκε  στην  αρχή της ισότητας των φύλων η οποία δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά βασική συνιστώσα της αναπτυξιακής, κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής, με την οποία επιχειρείται σήμερα η διέξοδος από την κρίση.

Να αναφέρουμε ότι η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) είναι ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της εφαρμογής των πολιτικών για την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς.

Σύμφωνα με την Έκθεση Ισότητας των Φύλων της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Επιτροπής, οι γυναίκες και στον 21ο αιώνα εξακολουθούν να αποτελούν την πλειοψηφία των οικονομικά ανενεργών ατόμων, να είναι πιο ευάλωτες στη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη βία και να αντιμετωπίζουν ακόμα μεγαλύτερες οικονομικές δυσχέρειες.

Σήμερα, οι άνισες συνθήκες ζωής και εργασίας των ανδρών και των γυναικών επιδεινώνονται, εξαιτίας και των συνεπειών της σοβαρής οικονομικής κρίσης σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Στην Ελλάδα, η πολύπλευρη επίθεση της κρίσης στα κεκτημένα δικαιώματα των γυναικών, πολλαπλασίασε τα εμπόδια ισότιμης ένταξής τους στην αγορά εργασίας, οδηγώντας έτσι ένα τεράστιο αριθμό νέων γυναικών στην ανεργία.

Μεταξύ άλλων η κυρία Κούβελα ανέλυσε εκτενώς το  «Εθνικό Σχέδιο για την Ισότητα των Φύλων 2016 – 2020», αναφέροντας ότι η επιδίωξή τους για την έμφυλη ισότητα περιλαμβάνει ταυτόχρονα την ένταξη της διάστασης του φύλου σε όλες τις πολιτικές και την εφαρμογή ειδικών μέτρων ή και θετικών δράσεων για την πρόληψη, εξάλειψη και θεραπεία των έμφυλων ανισοτήτων.

Στο πλαίσιο των κυβερνητικών πολιτικών και προτεραιοτήτων για την εφαρμογή της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, προσπαθούμε, ώστε κάθε γυναικεία κατάκτηση να είναι ένα μικρό σκαλί προς την ισότητα και τη δημοκρατία.

Παίρνουμε δύναμη από το παρελθόν, συνεχίζουμε στο παρόν και ονειρευόμαστε το μέλλον για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τα έμφυλα στερεότυπα και τις διακρίσεις που πληγώνουν και υπονομεύουν τη δημοκρατία μας

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Τρίπολη: Εξελίξεις στον τομέα της ισότητας των φύλων


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.