Τρίπολη: Αποκατάσταση κατεστραμμένων πινακίδων σήμανσης και τοποθέτηση νέων

Τρίπολη: Αποκατάσταση κατεστραμμένων πινακίδων σήμανσης και τοποθέτηση νέων

Μάρτιος 07, 2020 - 20:14
0 σχόλια

Για τις πινακίδες  οδοσήμανσης που έχουν καταστραφεί αλλά και αυτές που λείπουν συζήτησε στη συνεδρίασή της η Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης.

Ο πρόεδρος Παναγιώτης Παράσχος εισηγούμενος το θέμα ανέφερε τα εξής:

«Προτείνω να πάρουμε μια απόφαση να επισημάνουμε στο Δήμο ότι οι πινακίδες της πόλης είναι κατεστραμμένες, ότι δεν υπάρχουν πληροφοριακές πινακίδες που να δείχνουν που είναι αυτό το μουσείο κλπ. Ακολούθησαν τοποθετήσεις των μελών του συμβουλίου.»

Ο κ. Ζορμπαλάς είπε:

«Και κατεστραμμένες πινακίδες και έλλειψη για καινούργιες πινακίδες δηλαδή εκτός του ΚΟΚ λείπουν και πινακίδες πληροφοριακές που να υποδεικνύουν τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης. Εγώ θεωρώ ότι είναι και αντικατάσταση των κατεστραμμένων και καινούργιες του ΚΟΚ και καινούργιες πληροφοριακές.»

Ο κ. Τσιοτίνας:

«Εδώ μιλάμε για τα αυτονόητα, υπάρχουν πινακίδες που κρέμονται από μια βίδα και μπορεί με έναν αέρα να φύγουν, μιλάμε για πινακίδες που είναι βρώμικες με αυτοκόλλητα και δε βλέπεις τη σήμανση της πινακίδας, αν απαγορεύεται ή αν έχει STOP, καθρέφτες σπασμένοι κλπ.»

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας αποφάσισε ομόφωνα και προτείνει ο Δήμος να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε:

1. Να αντικατασταθούν ή να αποκατασταθούν οι φθαρμένες πινακίδες οδικής σήμανσης ΚΟΚ - Ρ και Κ- (κατακόρυφης σήμανσης) καθώς και οι κατεστραμμένοι ή φθαρμένοι καθρέφτες, αρχικώς στους δρόμους με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και στη συνέχεια σε όλους τους δρόμους της κοινότητας Σρίπολης.

2. Να τοποθετηθούν πληροφοριακές – κατευθυντήριες πινακίδες ΚΟΚ – Π (προειδοποιητικές, κατεύθυνσης, κατεύθυνσης μεγάλου τουριστικού ή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος κλπ.).

3. Να γίνεται έλεγχος (εφαρμογή ισχυουσών τεχνικών προδιαγραφών τοποθέτησης) της αυθαίρετης τοποθέτησης πινακίδων από φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες – επαγγελματίες) ή από νομικά πρόσωπα.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.