Τρία παιδιά και δύο ενήλικες οι τραυματίες στον αγώνα ανάβασης Δημητσάνας - Ζυγοβιστίου

Τρία παιδιά και δύο ενήλικες οι τραυματίες στον αγώνα ανάβασης Δημητσάνας - Ζυγοβιστίου

Ιούλιος 23, 2023 - 17:14
0 σχόλια

Οι αγώνες ταχύτητας στην περιοχή της Γορτυνίας στην ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου σημαδεύτηκαν από το ατύχημα με αγωνιζόμενο αυτοκίνητο που έφυγε από την πορεία του και είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό τριών θεατών όμως αυτό δεν ήταν το μοναδικό ατύχημα στον αγώνα.

Για να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά έπειτα από πληροφορίες μας και σε επικοινωνία που είχαμε στο σημείο που το αυτοκίνητο έφυγε της πορείας του και έπεσε στην εξέδρα οι τρεις τραυματίες είναι παιδιά ηλικίας 10 και 12 ετών ωστόσο για κανένα από τα παιδιά δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Πιο συγκεκριμένα από το αυτοκίνητο στην στροφή αυτή στην είσοδο του Ζυγοβιστίου έσπασε ο τροχός πέφτοντας την εξέδρα των θεατών όπου και προέκυψε ο τραυματισμός των τριών ανήλικων παιδιών που ήταν στο σημείο και παρακολουθούσαν τον αγώνα ταχύτητας.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως γιατροί και ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας για τις πρώτες βοήθειες με την συνδρομή αυτή να είναι καταλυτική αναφορικά με την σταθεροποίηση των ασθενών και τον διεξοδικό έλεγχο που τους έγινε.

Το ένα παιδί τραυματίας έχει εκδορές και έφυγε για προληπτικό έλεγχο και μάλιστα με δικό του μέσω για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, το δεύτερο παιδί εκδορές και ένα θλαστικό τραύμα ενώ του έγιναν και ράμματα και το τρίτο παιδί κάταγμα κνήμης και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο και συνοδεία γιατρού στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο χωρίς να συντρέχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία τους.

Παράλληλα, είχαμε ακόμα ένα ατύχημα στον ίδιο αγώνα καθώς κόλλησε το γκάζι αυτοκινήτου και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βγει της πορείας του και να πέσει πάνω σε φωτογράφο ηλικίας 68 ετών χτυπώντας ελαφρά στο κεφάλι και στον αυχένα όπου και εδώ έγινε διακομιδή στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης για γενικό έλεγχο εξετάσεων χωρίς να υπάρχει κάποιος άλλος κίνδυνος.

Να τονίσουμε επίσης ότι πρόβλημα προέκυψε και με τον οδηγό αγωνιστικού αυτοκινήτου όπου του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και του έγιναν αμέσως ράμματα έπειτα από τον τραυματισμό του ενώ ο αγώνας όπως είναι λογικό διακόπηκε.

Η συμβολή του Κ.Υ. Δημητσάνας ήταν καθοριστική σταθεροποιώντας την κατάσταση των τραυματιών για να φύγουν με ασφάλεια για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο φανερώνοντας μας την μεγάλη αξία και σημασία των Κέντρων Υγείας και της σοβαρής δουλειάς που γίνεται στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας.

Και οι πέντε τραυματίες είναι εκτός κινδύνου και αυτό είναι το πλέον σημαντικό με τον έναν εξ' αυτών μάλιστα να παίρνει εξιτήριο όπως είπε ο Δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το βίντεο από με το ατύχημα

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την ανακοίνωση του Κ.Υ. Δημητσάνας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.