Τρελάθηκαν οι βουλευτές μας και κατεβαίνουν στους Δήμους!

Τρελάθηκαν οι βουλευτές μας και κατεβαίνουν στους Δήμους!

Ιούνιος 13, 2013 - 09:41

Σαν να έχει πέσει επιδημία αποχώρησης από την κεντρική πολιτική σκηνή τελευταίως!

Μαθαίνουμε από την Μεσσηνία ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σαμπαζιώτης ενδιαφέρεται τα μάλα για τον Δήμο Μεσσήνης και θέλει να κατέβει κόντρα στον νυν Δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο, με την επικράτησή του ωστόσο να φαντάζει εξαιρετικά δυσκολη, με δεδομένο το τιτάνιο έργο που επιχειρεί να παράξει ο σημερινός δήμαρχος, αλλά και τις εξαιρετικές του προσβάσεις όχι μόνο στον σαμαρικό περίγυρο, αλλα σε πλήθος διακομματικού ακροατηρίου.

Από τη Μεσσηνία και δύο υποψηφίοι περιφερειάρχες:  η μία τέως βουλευτή και γόνος μεγάλης πολιτικής πασοκικής οικογένειας, η κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, στέλεχος πρώτης γραμμής του σημερινού ΠΑΣΟΚ, της οποίας ο πατέρας διατηρεί καλές σχέσεις με το σαμαρικό περιβάλλον και ποντάρει σε ευρεία στήριξη της υποψηφιότητάς της. Και απέναντι της ο νυν ανεξάρτητος βουλευτής, πριν ΠΑΣΟΚ, πριν ΔΗΜΑΡ, και παραλίγο ΣΥΡΙΖΑ, κ. Οδυσσέας Βουδούρης, του οποίου ωστόσο η υποψηφιότητα δυσχεραίνεται εξαιτίας του γεγονός ότι η Καλαμάτα δύσκολα ξεχνά ότι ο Νίκος Παπανδρέου ήταν εκείνος που έδωσε μάχη για την πρώτη εκλογή του φέρελπι τότε Οδυσσέα. 

Αλλά και στη Λακωνία γίνεται σφαγή. Ασφαλείς πληροφορίες από την Συγγρού συζητούν έντονα την υποψηφιότητα της βουλευτίνας της ΝΔ, Φεβρωνίας Πατριανάκου για τον Δήμο Σπάρτης, όπου εκεί ωστόσο θα έχει να αντιμετωπίσει τον νυν δήμαρχο, Σταύρο Αργειτάκο, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν πολυσυλλεκτική υποψηφιότητα και με την βοήθεια και της αντιπεριφερειάρχη, Ντίας Τζανετέα, τα έχει πάει καλά από πλευράς έργων. Βέβαια, η Πατριανάκου κουβαλάει μαζί της έναν ισχυρό κομματικό μηχανισμό μέσα στην Νέα Δημοκρατία και παραδοσιακή οικονομική ευμάρεια, αφού ο συζυγός της και η ίδια δραστηριοποιούνται έντονα στον τομέα της διαχείρισης απορριμάτων ( θυμίζουμε, χωρίς να παίρνουμε την ευθύνη για την ακρίβεια του δημοσιεύματος http://www.iospress.gr/ios200/ios20090405.htm.)

Έχουμε ωστόσο και έναν υποψήφιο περιφερειάρχη: τον Γρηγόρη  Αποστολάκο, πρώην αντιδήμαρχο της Ντόρας Μπακογιάννη, διορισμένο νομάρχη Αρκαδίας, διορισμένο νομάρχη Λακωνίας, τέως βουλευτή της ΝΔ και σήμερα πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος σε αυτήν την περίπτωση που αποφασίσει να "θυσιαστεί" για το κόμμα, θα συνεργαστεί μετά βεβαιότητας με τον πρώην νομάρχη Λακωνίας τον Φούρκα.

Όσο για την Αργολίδα έχει αποκτήσσει όψιμα υποψήφιο περιφερειάρχη. Το βαρύ πυροβολικό των συντεχνιών και των νεοδημοκρατών συνδικαλιστών, που έφυγε νύχτα από το κόμμα, και σήμερα τάσσεται στο πλευρό ενός νέου κόμματος από τον Χρήστο Ζώη, παλιό σωματοφύλακα του Καραμανλή, πρώην ΝΔ, πρώην Καμμένος και νυν κομματάρχης. Το όνομά του Γιάννης   Μανώλης. Τέλος στην Κορινθία, η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τώρα στον σκληρό πυρήνα της κομματικής οργάνωσης, Κατερίνα Φαρμάκη έχει εκφράσει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Δήμο Κορινθίων, όπου ωστόσο ο Αλέκος Πνευματικός φαίνεται για την ώρα ισχυρός.

Αυτά και άλλα πολλά σενάρια θα παίξουν πολύ από εδώ και στο εξής. Η στήλη όμως έχει μια απορία. Οι εν ενεργεία βουλευτές που θα εγκαταλείψουν τα βουλευτικά έδρανα για μια αβέβαιη τύχη στην αυτοδιοικητική αρένα, γνωρίζουν ότι θα δούν τις αποδοχές τους να μειώνονται κατά 70%; Από την άλλη βέβαια, είναι δεδομένο ότι σε κανέναν δεν αρέσει να τον φτύνουν στον δρόμο κι εκείνος να προσποιείται ότι απλώς ψιχαλίζει...

Casper

Ειδήσεις: