«Τρέχουν» τα έργα στο κολυμβητήριο Τρίπολης - Πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν (pics,vid)

«Τρέχουν» τα έργα στο κολυμβητήριο Τρίπολης - Πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν (pics,vid)

Σεπτέμβριος 12, 2023 - 13:36
27 σχόλια

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού κολυμβητηρίου Δήμου Τρίπολης προϋπολογισμού 925.088,67 ευρώ. Ο ανάδοχος του έργου προχωρεί με ταχύτατους ρυθμούς τις εργασίες, προκειμένου το έργο να παραδοθεί έως τις 30 Νοεμβρίου 2023.

Να υπενθυμίσουμε ότι η υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού κολυμβητηρίου του Δήμου Τρίπολης έλαβε χώρα την Παρασκευή 15/1/2021, αλλά από τότε πολλά είναι τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και καθυστέρησαν την εκτέλεση του έργου, αφήνοντας για 3,5 χρόνια κλειστό το κολυμβητήριο.

Όπως έχει αναφέρει στις συνεδριάσεις του ΔΣ ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης Κώστας, με την έναρξη των εργασιών το 2021 προέκυψαν σοβαρά πρόβλημα στον σκελετό της οροφής και γενικότερα στον σκελετό του κολυμβητηρίου και αποκαλύφθηκαν τα προβλήματα με τη στατικότητα του κτιρίου με συνέπεια να σταματήσουν οι εργασίες. Για την ασφάλεια των κολυμβητών και για την άρτια εκτέλεση του έργου, έπρεπε πρώτα να διασφαλιστεί η στατικότητα του κτιρίου.

Εδώ και μερικές εβδομάδες, ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί και προχωρεί το έργο και στόχος είναι να μειωθεί το κόστος ενέργειας και παράλληλα να εξαλειφθεί η άσκοπη κατανάλωση ενέργειας για το κολυμβητήριο Τρίπολης.

Το έργο περιλαμβάνει την υλοποίηση κατάλληλων ενεργειακών παρεμβάσεων, έτσι ώστε να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη λειτουργία του.

Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου υπολογίζεται σε 2.566,48 τετραγωνικά μέτρα. Αναλυτικά, οι παρεμβάσεις, που θα πραγματοποιηθούν είναι:

Παρεμβάσεις στο κέλυφος του κτιρίου

• Αντικατάσταση των περιμετρικών κουφωμάτων και τα κουφωμάτων οροφής με νέα με διπλούς υαλοπίνακες με χαμηλό συντελεστή εκπομπής.
• Αντικατάσταση των πανέλων πλαγιοκάλυψης πολυουρεθάνης 4εm,με πάνελ πολυουρεθάνης με αυξημένη Θερμομόνωση πάχους G επι και η αντικατάσταση πανέλων πολυουρεθάνης της οροφής με Θερμομόνωση πάχους 8 cm.
• Η εγκατάσταση δύο ανεξάρτητων ισοθερμικών καλυμμάτων, που Θα τοποθετηθούν στις κολυμβητικές δεξαμενές, κατά τη μη χρησιμοποίησή τους.
• Η προμήθεια και εγκατάσταση αναβατορίου κλίμακας για αμαξίδιο ΑΜΕΑ (ανυψωτικής πλατφόρμας)

Οι η/μ εργασίες, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, συνοπτικά, είναι:
• Εγκατάσταση συνδυασμένου συστήματος αποτελούμενο από αντλία θερμότητας αέρα/νερού-λέβητα πετρελαίου - γεωθερμική αντλία Θερμότητας νερού /νερού, για την Θέρμανση του αγωνιστικού χώρου του κολυμβητηρίου, την θέρμανση των νερών των κολυμβητικών δεξαμενών, και την παραγωγή ΖΝΧ
• Διαμόρφωση του χώρου του μηχανοστασίου για την εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού. Κατασκευή των απαραίτητων υποδομών που απαιτούνται ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία των μηχανημάτων
• Εγκατάσταση του γεωθερμικού δικτύου μετάψυξης με τον απαραίτητο εξοπλισμό (γεωτρήσεις, αντλίες, σωλήνες, βάνες κλπ.)
• Εγκατάσταση δυο (2) νέων κεντρικών κλιματιστικών μονάδων (AHU), με το απαραίτητο δίκτυο σωληνώσεων, αεραγωγών, στομίων, βανών κλ.π για την προσαγωγή του απαιτούμενου φρέσκου αέρα την απαγωγή των υδρατμών καθώς και την ρύθμιση της υγρασίας του χώρου
• Τους κατάλληλους αυτοματισμούς που απαιτούνται για τον έλεγχο και την βέλτιστη λειτουργία του συστήματος
• Την απαραίτητη ηλεκτρολογική εγκατάσταση για την τροφοδοσία του εξοπλισμού του συστήματος

Video: 

ArcadiaPortal.gr Σε εξέλιξη τα έργα στο κολυμβητήριο Τρίπολης


27 Σχόλια

Θα το τελειώσει ο καινούργιος Δήμαρχος, ο Γιάννης Σμυρνιώτης που γνωρίζει από "ΕΡΓΑ", αφού ο νυν όπως λέει κατ επανάληψη δεν ξέρει γιατρός είναι.

Λογικα νομίζει ότι απευθύνεται σε πρόβατα ο δήμαρχος

Ρε πάτε καλά ;;;το καταστρέψατε τελείως;;;

Tα πλακάκια στο δάπεδο θα αντικατασταθούν; Γιατί από ότι βλέπω στις φωτό δεν υπάρχει κανένα μέτρο προστασίας , τα σίδερα της σκαλωσιάς ακουμπάνε κατευθείαν κάτω και αν πέσει και κάνα εργαλείο δεν λέει κάτι που θα σπάσουν γιατί θα τρέχουν για συμπληρωματικές μετά..... Ελλαδάρα το μεγαλείο σου με τα μέτρα ασφαλείας για το ίδιο το έργο και τους πολίτες βλέπετε πλατεία Αγίου Βασιλείου

Δεν ξέρω ποιος ευθύνεται που είναι κλειστο το κολυμβητήριο αλλά έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης ο δήμαρχος που θυμήθηκε και αυτό τώρα προεκλογικά να ξεκινήσει!τωρα το θυμήθηκες κάλε μου μετά από 4 χρόνια;;αλλά δεν έχεις ανάγκη!αν είχες και πήγαινες και εσυ στο Άργος τότε θα σε έτσουζε

Ρε ένα μήνα πριν τις εκλογές τρέχουν όλα τα έργα ξαφνικά... μάλλον απευθύνεται σε ιθαγενείς ο δήμαρχος... Αρκετά κορόιδεψαν τους δημότες της Τρίπολης. Φτάνει!! Αρκετά..

Τρέχουν τα έργα να συναντήσουν την παράταξη Σμυρνιώτη μήπως και σωθούν και ολοκληρωθούν!!! Τρέχουμε κι εμείς να γλυτώσουμε απο την αλαζονεία και το ψέμα!!! 28 μέρες πριν τις εκλογές!!!

Απορώ γιατί ο κύριος "εγωισμός" κάθεται και συνδιαλέγεται με τους δημότες και τους ενημερώνει για έργα κλπ. Αφού, κατά τη γνώμη του, είναι σε όλα τέλειος! Α, ναι, τώρα κατάλαβα! Πληρωμένη καταχώρηση...!!

Μολις ολοκληρώθηκαν οι απαλλοτριωσεις για το δρομο στο πανεπιστήμιο και ΘΑ φτιαχτεο ο δρόμος,μολις τελειωσαν οι διαδικασίες για το σχεδιο πόλης και ΘΑ ενταχθει ο συνοικισμος Κολοκοτρώνη,ΘΑ επισκευασθει και ΘΑ γίνει μουσείο(:) η βίλα Τουρκοβασίλη, ΘΑ ΘΑ ΘΑ ανακαινισθουν το δημαρχείο.το πνευματικο κέντρα και πολλα αλλα ΘΑ ΘΑ ΘΑ! ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ;

κεντρική πλατεία σταματημένη - ματζούνειο στο σημείο μηδέν 4 χρόνια μετά - κολυμβητήριο τώρα ξεκινάει 4 χρόνια κλειστό - παραγωγή σανού, δελτίων τύπου και φωτογραφιών τρέχουν στο φουλ επί 4 χρόνια ασταμάτητα και αδιάλειπτα - γιούπιιιιιιιιι

ποια έργα τρέχουν ρε αθεόφοβοι/ Κοροϊδεύετε ανοιχτά τον κόσμο, ρε παρακεντέ τι τους πέρασες τους πολίτες μουζίκους, όπως κάνει και πράττει ο *ς. Μαζευτείτε ρε. Πολύ ψέμα και μπαλαμούτι

Επιτέλους το κολυμβητήριο μας σε λίγο θα αρχίσει να λειτουργεί,οι ευθύνες για τόσο χρονικό διάστημα κλειστό βέβαια θα αποδοθούν,έτσι γιατί το δούλεμα είναι δούλεμα

Κάντε τον σταυρο σας να ξαναβγεί πάλι ο Τζιουμης γιατί άμα βγει ο Γιαννακης ο νεκροθάφτης των έργων και των μελετων, αφού δεν άφησε κάν προίκα στον επόμενο, θα τον κλαίμε παρέα τον συγχωρεμένο.

Μετά από 4 ολόκληρα χρόνια ο παραδήμαρχος μιλάει για έργα στο κολυμβητήριο. Και οι πέτρες γελάνε. Τέσσερα χρόνια το είχες κλειστό ρε κακομοίρη και έρχεσαι παραμονές εκλογές να μιλήσετε για δήθεν εργασίες. Σπίτια σας ψεύτες!

Έτρεξαν οι Μαυρογιαλούροι να στήσουν τις σκαλωσιές ένα μήνα πριν τις εκλογές για να τις φωτογραφίσουν & να πουν ότι ξεκίνησαν τα έργα. Γέλανε τα πλακάκια της πισίνας.

Τόσο αναμενόμενο. Ξήλωσαν τα πάνελ για να δείξουν ότι ξεκίνησαν τα έργα, 1 μήνα πριν τις εκλογές!!! Κλασσική τακτική που την έχουμε συνηθίσει από δημάρχους στην Τρίπολη, με εξαίρεση τον Σμυρνιώτη. Εκείνος είχε κάνει το "λάθος" να τελειώσει την πεζοδρόμηση του κέντρου, ένα τεράστιο έργο, αρκετά πριν τις εκλογές. Τα σχολεία που είχαν ξεκινήσει να χτίζονται οι περισσότεροι δημότες δεν τα είχαν πληροφορηθεί. 3+ χρόνια το κολυμβητήριο κλειστό. 1 μήνα πριν τις εκλογές έβγαλαν τα παλιά πάνελ για να δείξουν ότι κάτι κάνουν. Αυτοί είναι!

ντροπή που δουλεύετε τους δημότες με τέτοιες ανακοινώσεις. 4 ΧΡΟΝΙΑ δεν κάνατε τίποτα παρά μόνο μικρά πράγματα για τον δήμο και λίγες μέρες πριν τις εκλογές ανακοινώνετε ένα σωρό ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ... Ντροπή σας και πάλι που μας περνάτε για χαζούς. Βίλλα Τουρκοβασίλη κλειστή, Ματζούνειο γκρεμισμένο, κολυμβητήριο κλειστό, Κεντρική πλατεία χάλια, Μπασιάκου χάλια, Πετροπούλειο κλειστό, παλιό δημαρχείο κλειστό.

Συζητούσαν δυο μεγαλοεργολάβοι δημοσίων έργων: "βλέπεις αυτό το υδροηλεκτρικό φράγμα; έκανα πολλά εκατομμύρια!" "καλό! εσύ βλέπεις εκείνη τη γέφυρα; έβγαλα περισσότερα" "ποια γέφυρα;" ¨ακριβώς!"

09:33@@ ΠΑΥΛΑΚΟ δεν βαρέθηκες να γράφεις ηλιθιότητες σε όλα τα portal της Πελοποννήσου τα τελευταία 6 χρόνια ; άλλαξε πορεία και κοίταξε να βρεις καμία δουλειά , έχεις μεγαλώσει και δεν έχεις και πολλά χρόνια μπροστά σου για να συνεχίσεις το αραλικι της πλατείας Κολωνακίου της δεκαετίας του 1990!**

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.