Τουρισμός: Οι Απόκριες προμηνύουν «φουλ» επισκεψιμότητα και το Πάσχα σε Αρκαδία και Πελοπόννησο (vid)

Τουρισμός: Οι Απόκριες προμηνύουν «φουλ» επισκεψιμότητα και το Πάσχα σε Αρκαδία και Πελοπόννησο (vid)

Μάρτιος 07, 2023 - 11:30
1 σχόλια

Υψηλές πληρότητες καταγράφηκαν στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα στους δημοφιλείς προορισμούς, καθώς μετά από μια μεγάλη παύση λόγω πανδημίας, η επανέναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων και η δίψα του κόσμου για αποδράσεις εκτόξευσαν τη ζήτηση.

Ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου μίλησε για την επισκεψιμότητα στην Πελοπόννησο χαρακτηρίζοντας τις ημέρες αυτές ως ένα ιδιαίτερα δυναμικό τριήμερο, τονίζοντας ότι ο κόσμος εξόρμησε εφέτος. Δεν έκρυψε όμως την ανησυχία τη δική του και των επαγγελματιών για το τι θα γίνει τώρα, μέχρι το επόμενο τριήμερο ή μέχρι το Πάσχα.

Οι περισσότεροι προορισμοί και ιδιαίτερα αυτοί που είχαν διοργανώσει καρναβαλικές εκδηλώσεις είχαν πληρότητες έως και 100%.

Στην Πελοπόννησο κινητικότητα παρατηρήθηκε και στους ορεινούς όγκους, όπως η ορεινή Αρκαδία και τα Καλάβρυτα. Επίσης, μεγάλη επισκεψιμότητα είχε η Καλαμάτα, η Μονεμβάσια και η Τρίπολη, είπε ο κ. Μαρινάκος, κάνοντας μια επισήμανση για την Τρίπολη, όπου διοργανώθηκε καρναβαλική παρέλαση και μία μεγάλη συναυλία, αφήνοντας παρακαταθήκη για επόμενες αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει η ενεργειακή κρίση, ο κόσμος δεν πτοήθηκε και εξόρμησε αυτό το τριήμερο, η ανησυχία όλων των επαγγελματιών είναι η επόμενη μέρα, για το πώς θα κινηθούν τα επόμενα Σαββατοκύριακα

Μεταξύ άλλων στην συνέντευξή μας ο πρόεδρος του ΤΟΠ, μίλησε και για την επόμενη μεγάλη τουριστική σεζόν, τονίζοντας ότι υπάρχει ένα θερμό ενδιαφέρον από την εγχώρια αγορά για τις μέρες του Πάσχα, που ταυτίζεται με την περίοδο έναρξης της θερινής σεζόν.

«Οι τάσεις για τη θερινή σεζόν δείχνουν ότι υπάρχει θερμό ενδιαφέρον από τη Βρετανική αγορά, σε αντίθεση με τις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης, όπωε τη Γερμανική αγορά, όπου ακόμα δεν έχει πυρωδοτηθεί το ενδιαφέρον για ταξίδι»

Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι ότι η Πελοπόννησος θα μπορούσε μέσω των θεματικών και ειδικών μορφών τουρισμού να διαμορφώσει ένα νέο πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης με βασικό πυλώνα και τις  θεματικές μορφές τουρισμού και κυρίως την ήπια ανάπτυξη.

Προς τα εκεί στρέφονται οι προσπάθειες όλων μας

Ο κ. Μαρινάκος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μίλησε και για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και για το κατά πόσον αυτό πιθανώς θα επηρεάσει την τουριστική κίνηση στη χώρα μας, αφού έχει κλυδωνιστεί η ασφάλεια στις μετακινήσεις κυρίως με τον σιδηρόδρομο.

«Μία προστιθέμενη αξία για την τουριστική ανάπτυξη θα είναι η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

Τέλος, ο κ. Μαρινάκος αναφέρθηκε στο θεματικό πάρκο που εκτιμάται ότι θα γίνει στη Μεγαλόπολη και στη μόνιμη έκθεση ειδικών και θεματικών μορφών τουρισμού που θα μπορούσε να λειτουργήσει εκεί.

Αυτό θα ήταν ένα πολύ σημαντικό έργο στην Πελοπόννησο και αναμένουμε κατά πόσον θα ισχύσει αυτό και κατά πόσο θα μπορούσε να γίνει

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνέντευξη Κ. Μαρινάκου για την τουριστική κίνηση


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Όνειρα πουλιά μου ταξειδιαρικα με τα τσαντιρια που στησατε από Στενό μέχρι Μερκοβουνι και από Τζιβα μέχρι Νεστάνη και Λουκά κάνατε την ΝΤΡΟΠΟΛΙΤΣΑ ένδοξο προορισμό όλων των άστων από Θεσσαλονίκη & Βόλο & Λάρισα & Αθήνα & Κρήτη & Σαντορίνη!! Ζήσε το μύθο σου σε ένα τσαντίρι { made in Λαγοπάτη } στην δοξασμένη ΝΤΡΟΠΟΛΙΤΣΑ........

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.