Τοποθέτηση νέου ανδριάντα για τον αγωνιστή Μανώλη Δούνια στην Τρίπολη (pics)

Τοποθέτηση νέου ανδριάντα για τον αγωνιστή Μανώλη Δούνια στην Τρίπολη (pics)

Αύγουστος 23, 2022 - 12:48
4 σχόλια

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση νέου ανδριάντα για τον αγωνιστή Μανώλη Δούνια, δωρεά καλλιτέχνη στον περίβολο της εκκλησίας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον αντιδήμαρχο Υποδομών κ.Κανελλόπουλο μας ενημέρωσε ότι σε αυτό το σημείο της πόλης θα γίνει μια μικρή ανάπλαση. Συγκεκριμένα ο δήμος ανέλαβε να γίνει μαρμαρόστρωση, ενώ θα ακολουθήσει φύτευση δένδρων και λουλουδιών γύρω από τον ανδριάντα.

Ο Μανώλης Δούνιας, ο οποίος καταγόταν από τον Πραστό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην Άλωση της Τριπολιτσάς, καθώς με δικό του τέχνασμα κατάφεραν οι αγωνιστές να "πάρουν" την πόλη.

Αναλυτικότερα, ο Δούνιας που ανήκε στο δεύτερο τμήμα των Τσακώνων αγωνιστών  γνώριζε Τούρκους φρουρούς σε μια πύλη της Τριπολιτσάς και έκανε συχνά εμπόριο όπλων και τροφίμων μεταξύ τους. Τους ζήτησε λοιπόν να κάνουν και πάλι εμπόριο και σκαρφάλωσε με άλλους αγωνιστές πάνω στο τείχος με πρόσχημα την ανταλλαγή.

Αυτή τη φορά όμως σκότωσε τους φρουρούς, μπήκε στην πόλη και άνοιξε τις πύλες, ώστε να εισέλθουν και οι υπόλοιποι αγωνιστές μέσα

Να υπενθυμίσουμε ότι  ο παρακείμενος δρόμος από το σημείο που θα τοποθετηθεί ο ανδριάντας φέρει το όνομα του αγωνιστή.


4 Σχόλια

Ποιος σας είπε ότι ο νέος ανδριάντας είναι "δωρεά καλλιτέχνη"; Δωρεά ομογενή είναι εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

15.39 δίκιο έχεις ο αδριάντας είναι χορηγία ομογενούς, δεν λες όμως ότι η ανάπλαση όλου του χώρου που γίνεται είναι έργο του δήμου.

Αν το επέτρεπε η νομοθεσία (καλώς δεν το επιτρέπει) θα το είχε ο ομογενής στήσει σε ενα μήνα. Καρβουνο καίνε οι υπηρεσίες και οι Αντιδήμαρχοι!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.