Τίνος είναι ο Σωτήρης Τσιόδρας;..

Τίνος είναι ο Σωτήρης Τσιόδρας;..

Μάρτιος 23, 2020 - 12:32
4 σχόλια

Το θέμα των ημερών. Ποιος είναι ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο ειδικός λοιμωξιολόγος που έχει τεθεί επικεφαλής της μάχης εναντίον του κορωνοϊού.

Γιατρός διεθνούς αναγνώρισης, με 27 σελίδες βιογραφικό.

Αλλά όχι, δεν μας φτάνει αυτό.

Θέλουμε να δούμε παραμέσα, παραπέρα, παραδώθε και παρακείθε. Πού γεννήθηκε, πού έκανε αγροτικό και αν πιστεύει στον Θεό. Αν ψέλνει, αν... πλέκει και αν η κατασκευή οριγκάμι ανήκει στα χόμπι του. Αν κοιμάται με το δεξί πλευρό ή με το αριστερό.

Κι εμείς αυτόν θα προτείναμε, λένε οι πρώην αριστεροί κυβερνώντες, κι ας ενοχλήθηκαν που πήγε να ψάλλει.

Και άλλοι, της κυβέρνησης, έσπευσαν να δηλώσουν ότι αυτοί τον πρότειναν στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εις εξ αυτών, ο κ. Κικίλιας, ο οποίος έχει μείνει στα μετόπισθεν, εντελώς υποσκελισμένος από τον κ. Τσιόδρα και από τον νέο υφυπουργό διαχείρισης κρίσεων, τον κ. Χαρδαλιά.

Απολύτως λογικός ο υποσκελισμός.

Μέχρι πρότινος, τις ημέρες πριν από την πανδημία, το υπουργείο Υγείας και ο κ. Κικίλιας κατατρόπωσαν το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους και αυτό ήταν το μόνο που είχαν να επιδείξουν σε κάμποσους μήνες διακυβέρνησης.

Και μπράβο τους. Αλλά η στελέχωση του συστήματος Υγείας με προσωπικό αργεί επικίνδυνα, κι ας είμαστε στο μάτι της πανδημίας.

Το γεγονός, λοιπόν, ότι ο κ. Κικίλιας αφήνει μέσω δημοσιευμάτων σε φιλικά προσκείμενα μίντια την «είδηση» ότι αυτός πρότεινε τον κ. Τσιόδρα στον Πρωθυπουργό, προκαλεί.

Τίνος είναι ο κ. Τσιόδρας, λοιπόν; Κάνει με ευσυνειδησία τη δουλειά του, και αυτό θα έπρεπε να μας είναι αρκετό.

Αλλά αυτές οι 2.000 προσλήψεις για τις οποίες ακούμε εδώ και δύο εβδομάδες καθυστερούν επικίνδυνα πολύ. Το ΕΣΥ είναι «στα κόκκινα».

Αν θέλουν ο κ. Κικίλιας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και το πολιτικό σύστημα γενικότερα να χειροκροτηθούν από τους πολίτες στο τέλος της μακράς δοκιμασίας, ας ανοίξουν οι 2.000 κλίνες ΜΕΘ που ζήτησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αύριο. Ας έχουν την παρρησία την επόμενη φορά που θα σταθούν στο βήμα της Βουλής, να προχωρήσουν σε μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και ας δεσμευθούν ότι δεν θα ιδιωτικοποιηθεί η Υγεία για να διοργανώνουν οι ξένες ασφαλιστικές εταιρίες ταξίδια «ιατρικού τουρισμού».

Ας θυμηθεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα ότι το πρώτο μέλημα ενός κράτους είναι η ευημερία των πολιτών του.

Και ας αφήσουν τον κ. Τσιόδρα να κάνει τη δουλειά του.

Όσο για την ερώτηση τίνος είναι ο κ. Τσιόδρας, η απάντηση προφανής: Των επτά παιδιών του.

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Οι 2000 κλίνες ΜΕΘ που ζήτησε ο κος Πατουλης να ανοίξουν αύριο ,ο οποίος έχει και αυτός υποσκελιστει και ψάχνει εναγωνίως δημοσιότητα, είναι αδύνατον να ανοίξουν άμεσα. Μη λαϊκίζετε και σεις τώρα.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ : ΕΝΑΣ ΣΕΜΝΟΣ , ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ .

Η ΔΕΞΙΑ ψάχνει έναν ηρωα και ένα success story από την ολη κατάσταση. Ο συμπαθέστατος Τσιόδρας είναι ένας ανθρωπος που κάνει πολύ καλά την δουλειά του αλλά δεν είναι ήρωας. Ή τουλάχιστον όχι ακόμα. Άπαντες θα κριθούν μόλις ηρεμήσουν τα πράγματα και γίνει μια συνολική αποτίμηση. Όσο για την αριστερά τι να λέμε... θα είχαμε τον κορωνοιο κια θα είχαμε και κάτι χιλιάδες εισβολείς (έτσι αποκαλώ αυτούς που πετάνε χημικά και προσπαθούν να μπουν με την βια στην ελλάδα) όπου η κυρα τασία θα μας έλεγε ότι λιάζονται κιολας!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.