«Την Κυριακή δίνουμε ζωή στο Μαίναλο» (video)

«Την Κυριακή δίνουμε ζωή στο Μαίναλο» (video)

Απρίλιος 21, 2015 - 18:01
4 σχόλια

Λεωφορεία για το Ραπούνι

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρίπολης κ. Λαρέζος παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 21 Απριλίου με αφορμή την δενδροφύτευση στο Ραπούνι Μαινάλου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απριλίου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με πρωτοβουλία της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αρκαδίας, του Δήμου Τρίπολης με τη συμμετοχή του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης, του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και των Εθελοντικών Οργανώσεων: Σύλλογος Φίλων Εθνικών Ομάδων Ελλάδος Νομού Αρκαδίας «Ο Γέρος του Μοριά», «ΑΓΩ Ανάκτηση», Ομάδα Διάσωσης Νομού Αρκαδίας, ΣΑΟΟ, ΕΟΣ, ΑΕΚ Τρίπολης Τένις κ.λπ. φορέων εθελοντών, θα προβούν αυθημερόν στις 26 Απριλίου 2015 ημέρα Κυριακή και ώρα 09:00 στη δενδροφύτευση της περιοχής «Ραπούνι» στο Δυτικό Μαίναλο που είχε πληγεί από τις πυρκαγιές του 2000.

Ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι αυτή η δεύτερη δράση, μετά το Χρυσοβίτσι, αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας των φορέων για να ξαναδώσουν ζωή στο Μαίναλο μετά τις πυρκαγιές.

Μίλησε για την πολύ σημαντική βοήθεια του Δασαρχείου της Βυτίνας της ΠΥ Τρίπολης, φυσικά, του ΕΚΑΒ και του Δήμου Τρίπολης οι οποίοι και θα συμμετέχουν στην δενδροφύτευση. «Θα φυτευτούν πεύκα αρχικά», επεσήμανε, «και σε επόμενο χρονικό διάστημα, έλατα». Επίσης τόνισε ότι όσοι εθελοντές επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δενδροφύτευση, θα πρέπει να βρίσκονται την Κυριακή στο Ραπούνι ή να φύγουν με τα λεωφορεία από την πλατεία Άρεως στις 8.30. Τέλος, παρακάλεσε τους εθελοντές να φέρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, καθώς και το σκαπτικό εργαλείο, τσάπα ή γκασμά, μαζί τους.

Ο κ. Λαρέζος στη συνέχεια έδειξε τη μεγάλη προθυμία του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο θα συμμετάσχει εθελοντικά στη δενδροφύτευση, προκειμένου να αναζωογωνηθεί ξανά το Μαίναλο το οποίο έχει πληγεί από τη μάστιγα των πυρκαγιών.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι οι πολίτες πρέπει να ευαισθητοποιηθούν σε ζητήματα ασφάλειας του δάσους, αλλά και στην εθελοντική προσφορά.

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Την Κυριακή δίνουμε ζωή στο Μαίναλο


4 Σχόλια

Από τη μία βάζουν τα σκουπίδια μέσα στο δάσος του Μαινάλου (Άγιος Βλάσσης) με κίνδυνο αυτανάφλεξης και πυρκαγιάς, και από την άλλη κάνουν τάχα δενδροφύτευση για να δώσουν ζωή στο Μαίναλο........ Ποιόν νομίζουν ότι κοροϊδεύουν ??????? ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ???????? Τα σκουπίδια κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα γιατί επιτρέψατε να τα πάνε μέσα στο ελατόδασος στον Άγιο Βλάσση ????? ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΑΡΑΓΕ ?????

Άσε, μη με φουντώνεις κι εμένα τώρα με τους υποκριτές και τους αρχίσω στα πολύ χοντρά γαλλικά!!!! Ούτε ντροπή ούτε τσίπα! Κοροιδία τα κ@@@@@α σε όλους μας!!!!!!

Και πολύ καλά κάνετε! Αξιέπαινοι! Βάλτε κάποια στιγμή και κανένα λεωφορείο για Αγ. Βλάση, και αυτή τη δράση μπορείτε να την ονομάσετε : "περιβαλλοντικό μάθημα για πολύ γερά στομάχια". οι μάσκες οξυγόνου να περιληφθούν στον απαραίτητο εξοπλισμό των επισκεπτών παρακαλώ.

Που είναι ο διαγωνισμός για τη μεταφορά των απορριμάτων ψ-ε-ύ-τ-ε-ς;;;;;;;;;;;; Καταλάβατε τώρα γιατί δεν τους εμπιστεύεται όυτε θα τους εμπιστευτεί ποτέ κανείς;; Έτσι μπράβο!!!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.