Τι ζητούν οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος από τον Δήμο Tρίπολης (vid)

Τι ζητούν οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος από τον Δήμο Tρίπολης (vid)

Οκτώβριος 14, 2015 - 10:47
7 σχόλια

Για την κανονιστική κοινοχρήστων χώρων στον Δήμο Τρίπολης μίλησε ο κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, πολιτικός μηχανικός και τεχνικός σύμβουλος των καταστηματαρχών σε ό,τι αφορά τα θέματα της κανονιστικής διάταξης για τους κοινόχρηστους χώρους, στην κάμερα του ArcadiaPortal. Ο κ. Λαμπρόπουλος αυτή τη στιγμή εκπροσωπεί σχεδόν το σύνολο των επιχηρήσεων της πλατείας Πετρινού, αλλά και επιχειρήσεις στη Δημητρακοπούλου αλλά και στην πλατεία Άρεως.

Όπως ανέφερε, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος έχουν στα χέρια τους την Κανονιστική όπως την έχει δώσει στη δημοσιότητα ο Δήμος και πάνω σε αυτήν, και με τις συμβουλές του, έχουν γίνει κάποιες  παρατηρήσεις και προτάσεις.

Η πρόταση αυτή είναι συνολική και έχει κατατεθεί εγκαίρως, ενώ γίνονται πολλές βελτιωτικές προτάσεις οι οποίες στόχο έχουν την ισότιμη αντιμετώπιση των επιχειρήσεων, την οποία ο Δήμος δεν έχει λάβει υπόψη του σε αυτή τη μελέτη, φέρνοντας αναστάτωση τον επιχειρηματικό κόσμο της Τρίπολης που είναι άμεσα ενδιαφερόμενος.

Ο κ. Λαμπρόπουλος είπε ότι η πρόθεση της δημοτικής αρχής και του κ. Παυλή είναι να μελετήσει την πρόταση των επιχειρήσεων επί τις Κανονιστικής και να γίνουν κάποιες διορθώσεις, αλλά και να ληφθούν υπόψη κάποιες προτάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με τη βιωσιμότητα αυτών.

Οι επισημάνσεις οι οποίες έχουν γίνει πάνω στην Κανονιστική έχουν να κάνουν με την ισότιμη αντιμετώπιση των επιχειρήσεων οι οποίες δρουν νόμιμα πάνω στην υπάρχουσα Κανονιστική, τόνισε ο κ. Λαμπρόπουλος,αλλά και να μην δημιουργείται πρόβλημα στον Δήμο αλλά και στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν κάνει κάποιες επενδύσεις και απασχολούν δεκάδες άτομα στην πόλη.

Η Κανονιστική η οποία έχει κατατεθεί και βρίσκει σε απόλυτη συμφωνία και τις επιχειρήσεις, είναι να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής κίνησης ατόμων με ειδικές ανάγκες αλλά κα να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε οχήματα έκτακτης ανάγκης,όπως ασθενοφόρα και πυροσβεστικά.

Δεν μπορεί απότομα ο Δήμος να  περιορίσει τον χώρο στον οποίον αναπτύσσονται τα τραπεζοκαθίσματα στο μισό

Μεταξύ άλλων, η πρόταση την οποία έχουν καταθέσει οι επιχειρήσεις στον Δήμο έχει να κάνει και με τη δημιουργία μόνιμων κατασκευών, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, οι οποίες θα γίνουν με την επίβλεψη του Δήμου και με τη χρηματοδότηση των καταστημάτων.

Σε συνεδριάσεις της Δημοτικής Κοινότητας αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης έχουν εκφραστεί και αντιδράσεις επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν αντιτεθεί στα τραπεζοκαθίσματα και στον τρόπο με τον οποίον αυτά έχουν αναπτυχθεί. Για αυτές τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται, όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες τους, ο κ. Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς στην πλατεία Πετρινού υπάρχει αυξημένη κίνηση πολιτών, οι οποίοι σαφώς και ενισχύουν την οικονομία των όλων των εμπορικών καταστημάτων που βρίσκονται εκεί.

Η θέσπιση μιας κανονιστικής λειτουργίας κοινόχρηστων χώρων πρέπει να είναι το «ευαγγέλιο» για έναν Δήμο. Πάντοτε, βέβαια, πρέπει να υπάρχει και η χρυσή τομή, ώστε να μην πλήττονται ούτε ο Δήμος ούτε και οι πολίτες του, αλλά ούτε και οι επιχειρήσεις οι οποίες αναπτύσσονται σε αυτόν. Η καθυστέρηση αυτή έχει προκαλέσει αναστάτωση και ανησυχία για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, οι οποίες αναμένουν τη θέσπιση μιας Κανονιστικής από τον Δήμο Τρίπολης.

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Τι ζητούν οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος από τον Δήμο Tρίπολης


7 Σχόλια

ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΛΗ.ΒΡΗΚΕ ΒΗΜΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ.ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

κ λαμπροπουλε λετε τα καταστηματα υγειονομικου ενδιαφερωντος λειτουργουν ΝΟΜΙΜΑ !!!!! με βαση αυτο να σας ρωτησω ,νομιμα εχουν βαλει τις σιδεροκατασκευες-τζαμια και μαλιστα βαζουν τα πλαστικα και τα κανουν κλουβια για να λειτουργουν και οταν κανει κρυο? η κανονιστικη αναφερει σαφεστατα το υψος των διαχωριστικων που ειναι πολυυυ μικροτερο !!!!!!!!!!! νομιμα εχουν βαλει οτι ομπρελα θελει ο καθενας και καταλαμβανουν περισσοτερα τετραγωνικα ωστε να καλυψουν τα νερα που πεφτουν απο τα τραπεζοκαθισματα? νομιμα εχουν καταλαβει περισσοτερα τετραγωνικα απο τις αδειες που εχουν παρει ,οι περισσοτεροι να μην πω σχεδον ολοι? νομιμα εχουν αδεια,οταν απο το υγειονομικο εχουν τις τουαλετες που προβλεπετε απο το νομο για τον ΜΕΣΑ (εσωτερικο ) χωρο,αλλα αν λαβουμε υποψη και τον εξωτερικο χωρο τραπεζοκαθισματα καρεκλες κλπ θα επρεπε ΝΟΜΙΜΑ η να εχουν περισσοτερες τουαλετες η να ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ? νομιμα εχουν βγαλει ηλεκτρικο στον εξωτερικο χωρο,οταν αυτο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ρητα απο το νομο? τι αλλο θελετε να σας γραψω γιατι υπαρχουν πολλα ακομα . υγειονομικο-αστυνομια -δημος τι κανουν ? γιατι εκτος απο τα νομιμα εχουν γινει και καταγγελιες απο πολιτες για την κατασταση που επικρατει .......................................

Στην ελεύθερη οικονομία ο επιχειρηματίας δε ζητάει. Ο ζήτουλας κάνει τα αλισβερίσια του σε συνθήκες βαλκανικής πασοκαρίας. Οποιος νομίζει πως αδικείται πάει στα δικαστήρια. Εκεί δε περνάνε ισχυρισμοί "πολλοί πελάτες, αυξημένη κίνηση, οικονομική ανάκαμψη όλων". Πελάτες πάνε και στο Ζεφύρι

O anonynos Τετ, 14/10/2015 - 12:45 ή καταγγέλων είναι ή αυτός που έχει λάβει τις καταγγελίες είναι, γιατί πολλές λεπτομέρειες ξέρει, έ ψηλέ ομορφάντρα συμφωνείς ?????

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΦΕΔΟΥΠΟΛΗ.....Κ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ. ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ!!!

O,τι και να λέτε οι παραγκοκαφετζήδες Πράγα μας έκαναν. . Σε όποιον μιλήσεις για Πετρινού σου απαντάει: εκείνο το μαύρο θέατρο πως πάει;

Το θράσος και τα ψέματα των καφετζήδων έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Αλλά και εσύ κ. Λαμπρόπουλε γιατί; Θα το έχουμε υπόψη αν βάλεις ξανά υποψήφιος για δημόσιο αξίωμα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.