Τι γίνεται με τα έργα στο ΔΑΚ και στο Κολυμβητήριο - Πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν (vid)

Τι γίνεται με τα έργα στο ΔΑΚ και στο Κολυμβητήριο - Πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν (vid)

Ιανουάριος 21, 2022 - 12:09
14 σχόλια

Πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα  στις 15 Ιανουαρίου 2021, υπεγράφη η σύμβαση, για την εκτέλεση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού κολυμβητηρίου του Δήμου Τρίπολης. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.708.100 ευρώ και η συνολική του προθεσμία είναι 18 μήνες. Εδώ και ένα χρόνο, πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί, με αποτέλεσμα οι εργασίες να έχουν καθυστερήσει.

Όλο αυτό το διάστημα που το κολυμβητήριο είναι κλειστό οι κολυμβητές έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά και έχουν μείνει πίσω στις προπονήσεις τους, αφού δεν είναι εφικτή η συχνή τους μετακίνηση στα γειτονικά κολυμβητήρια της περιφέρειας. Επίσης μεγάλη είναι και η ανυπομονησία των συλλόγων που αναμένουν την ολοκλήρωση των εργασιών για να ξεκινήσουν τα μαθήματα κολύμβησης στους μικρούς κολυμβητές.

Να αναφέρουμε ότι εργασίες περιλαμβάνουν την υλοποίηση κατάλληλων ενεργειακών παρεμβάσεων, για την εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη λειτουργία του κολυμβητηρίου, η  έναρξή τους όμως δεν έχει γίνει καθώς προέκυψαν σοβαρά πρόβληματα στον σκελετό της οροφής και γενικότερα στο σκελετό του κολυμβητηρίου. 

Εντοπίστηκαν προβλήματα με τη στατικότητα του κτιρίου και κατά συνέπεια δεν μπορούσε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης να συνεχιστεί.

Στη συνέντευξή του ο δήμαρχος Τρίπολης μίλησε για τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, τονίζοντας ότι για να γίνει η ενεργειακή αναβάθμιση πρέπει πρώτα να λυθούν τα προβλήματα στατικότητας και να γίνουν σημαντικά έργα που θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια της οροφής.

Έχει ήδη γίνει στατική μελέτη, έχουν προταθεί λύσεις και πριν από 15 μέρες ο φάκελος υποβλήθηκε στη διαχειριστική αρχή του Υπουργείου με το αίτημα να γίνει συμπληρωματική σύμβαση ώστε να γίνει στατική ενίσχυση του κτιρίου, είπε.

Είμαστε σε αναμονή και ελπίζουμε να εγκριθεί η συμπληρωματική μελέτη

Δυστυχώς οι αθλητές και ομάδες έχουν μείνει εκτός πισίνας και δεν αναμένεται σύντομα να ξανά κολυμπήσουν. Απαντώντας σε σχετικό μας ερώτημα ο δήμαρχος είπε ότι ο δήμος θα φροντίσει παιδιά που κάνουν αγωνιστική κολύμβηση να μπορούν να μεταφέρονται σε κάποιο γειτονικό κολυμβητήριο όπως στο Λουτράκι και στο Άργος.

Όσον αφορά το έργο των 650.000 ευρώ που περιλαμβάνει τις κερκίδες, το μπλε ταρτάν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Τρίπολης, ο δήμαρχος είπε ότι το χρονοδιάγραμμα είναι μέχρι τον Ιούνιο. Βέβαια η ολοκλήρωση του έργου θα κριθεί και από τις καιρικές συνθήκες οι οποίες πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να επιτραπεί η εκτέλεση των εργασιών.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Τι γίνεται με τα έργα στο ΔΑΚ και στο Κολυμβητήριο


14 Σχόλια

Δέκα χρόνια προσπάθειες ατελείωτες ώρες προπόνησης και όταν φτάνεις στο επίπεδο που θες Όλα στόν αέρα.... . Κρίμα και άδικο...

Γιατί απασχολείτε τον Τζιούμη με κολυμβητήρια και τρίχες και του αποσπάτε την προσοχή απ' τα μεγάλα έργα που υλοποιεί τύπου διαγραμμίσεων και φυτεύσεων πανσέδων και ζαρζαβατικών;

Τα λεφτά που έμειναν από το πετρέλαιο που πήγαν.γιατι δεν πληρώνετε την στέγη τι τραγουδάτε?

Το πρόβλημα με τον σκελετό της στέγης είχε φανεί σχεδόν από την αρχή. Γιατί πέρασε τόσος καιρός για να γίνει η μελέτη και να κατατεθεί; Το κολυμβητήριο για την πόλη έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία. Δεν είμαστε παραθαλάσσια πόλη. Έπρεπε να τρέχουν σαν τρελοί για το έργο. Φοβάμαι ότι δεν θα είναι έτοιμο ούτε το 1ο εξάμηνο του 2023. Πόσο καιρό ήδη δεν λειτουργεί το κολυμβητήριο; Πόσοι χειμώνες θα χαθούν από τα παιδάκια αλλά και τους ενήλικες που το χρησιμοποιούν; Πόσοι σύλλογοι στον αέρα; Ασχοληθείτε με τα σημαντικά και αφήστε τα παρτέρια και τις διαγραμμίσεις για το τέλος.

Πάνω από €200,000 χιλιάδες ευρώ το χρόνο για καύσιμα x δυο χρόνια τώρα = €400,000 χιλιάδες ευρώ τουλάχιστον σας έχουν μείνει στο ταμείο. Βάλτε αυτά τα χρήματα και φτιάξτε και την στέγη.

Κρίμα πραγματικά για αθλητές, παιδιά και για εμάς, που δεν είχαμε άλλη δυνατότητα εκγύμνασης λόγω ηλικίας ή τραυματισμού... Θα έπρεπε να έχει πρωτεύοντα χαρακτήρα ως έργο...

ΒΓΉΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΑΗΔΙΕΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΕΝΕΤΑΣΣΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ

16.29 τι εννοείς από την αρχή. Τον Μάρτιο μπήκε ο εργολάβος και το πρόβλημα διαπιστώθηκε μετά από τον Απρίλιο. Ποια καθυστέρηση βλέπεις; Νομίζεις ότι η στατικές μελέτες στο δημόσιο γίνονται πιο γρήγορα ; Αμάν πια με την εξυπνάδα του κάθε άσχετου

δημαρχε ενω το πας καλα μεχρι τωρα,πολυ φοβαμαι οτι το κολυμβητηριο θα ειναι το βαρυ φορτιο και το μαρμαρο που μπορει να σου στοιχισει στις επομενες εκλογες,πολυς ο κοσμος που πηγαινει στο κολυμβητηριο

@20:30 - Απρίλιος 2021 - Ιανουάριος 2022. 10 μήνες για στατική μελέτη μιας τυπικής μεταλλικής στέγης; Πλάκα κάνεις; Μάλλον εσύ είσαι ο άσχετος. Ποιος είναι υπεύθυνος για την τεχνική υπηρεσία του Δήμου; Εγώ ή ο Δήμαρχος; Μιλάμε για το κολυμβητήριο μιας ορεινής πόλης, που το έχει απόλυτη ανάγκη.

@17:02 - Ένα μεταλλικό κτίριο μεσαίου μεγέθους είναι. Το παρουσιάζετε λες και χρειάζεται να γκρεμιστεί και να το χτίσουν από τα θεμέλια. Πηγαίνετε ρωτήστε έναν τοπικό κατασκευαστή να δείτε πόσο χρόνο χρειάζεται να ξηλωθεί και να στηθεί πάλι. Το έργο έχει καθυστερήσει. 10 μήνες για την μελέτη; Μήπως εξυπηρετεί η καθυστέρηση; Τον δικηγόρο του διαβόλου κάνω αλλά για σκεφτείτε το.

Το κολυμβητήριο θα είναι έτοιμο μετά το 2030 με τους ρυθμούς που δουλεύουν. Το ΔΑΚ γενικότερα σε άθλια κατάσταση. Κιλικειο δεν υπάρχει. Να μην μιλήσουμε για τους παιδικούς σταθμούς. ΚΡΊΜΑ..... Ευτυχώς υπάρχει δημοτική αστυνομία για να κάνει την πόλη καλύτερη. ΚΡΊΜΑ ΚΡΊΜΑ ΚΡΙΜΑ

Πρόεδρος η Υπεύθυνος του ΔΑΚ υπάρχει διότι δεν φαίνεται η ακούγεται πουθενά εχει μόνο διακοσμητικό ρόλο; Τον αναπληρώνει ο Δήμαρχος το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.