Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Ιούλιος 10, 2015 - 15:05
1 σχόλια

Τσίπρας: «Δεν πήραμε την εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την Ευρωζώνη» - Διαφοροποίηση πλευράς Λαφαζάνη;

Κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός, αφού περιέγραψε τα όσα εκτυλίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες, αναφέρθηκε και στο δημοψήφισμα, λέγοντας:

«Πήραμε εντολή να φέρουμε καλύτερη συμφωνία από το τελεσίγραφο του Eurogroup, αλλά δεν πήρα εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις», ανέφερε.

«Εγώ δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος» είπε.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, έκλεισε την ομιλία του συγκινημένος, λέγοντας: «Ή συνεχίζουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης ζήτησε «επιτέλους να κυβερνήσουμε». Και πρόσθεσε: «Πρέπει να αποφασίσουμε ποια είναι η θέση μας στην Ευρώπη», ενώ υπογράμμισε ότι σε ό,τι τον αφορά, δεν υπάρχει εναλλακτική.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο υπουργός Οικονομιών Ευκλείδης Τσακαλώτος: Το παλεύουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή», είπε, αφού παρουσίασε τα μέτρα.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, κείμενο διαφοροποίησης επί της προτεινόμενης συμφωνίας ετοιμάζει η πλευρά Λαφαζάνη, χωρίς πάντως να ξεκαθαρίζεται τι ακριβώς θα πράξουν στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της πτέρυγας αυτής ετοιμάζονται να καταθέσουν κείμενο διαφοροποίησης. 

«Κάθε πράγμα στην ώρα του, θα το δείτε το απόγευμα» έλεγε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μη διευκρινίζοντας αν θα ψηφίσει, τελικώς, τα μέτρα.

(Φωτογραφία: ΑΠΕ)


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.