Τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ

Τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ

Ιανουάριος 11, 2023 - 17:29
9 σχόλια

Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα γίνει τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Τατοΐου.

Ο χρόνος της ακολουθίας, της ταφής καθώς και η παραμονή της σωρού στην Εκκλησία θα προσδιοριστεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Υπενθυμίζουμε ότι ως ιδιώτης θα ταφεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση το πρωί της Τετάρτης (11/1) μετά από διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν τόσο ο υπουργός Επικρατείας και έγκριτος συνταγματολόγος, Γιώργος Γεραπετρίτης αλλά και ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, αν η οικογένεια επιλέξει την Μητρόπολη Αθηνών δεν θα γίνει λαϊκό προσκύνημα παρά μόνο εξόδιος ακολουθία ενώ αν επιλεγεί τελικά κάποιος άλλο ναός τότε θα γίνει λαϊκό προσκύνημα, όπως επιθυμεί η οικογένεια.
 
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε, επίσης, ότι στην κηδεία θα την εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη ενώ θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Ειδήσεις: 

9 Σχόλια

Δεν είναι ούτε Βασιλιάς ούτε τέως. Είναι πρώην. Είτε δεν ξέρετε ελληνικά Είτε είστε βασιλοφρονες

@18:11 Πρώην θα ήταν αν υπήρχε και νυν. Είτε δεν ξέρεις ελληνικά, είτε είσαι ζαίος (χωρίς να εμποδίζει το ένα το άλλο).

Η λέξη πρώην χρησιμοποιείται για οποιονδήποτε κατείχε στο παρελθόν μια ιδιότητα ή αξίωμα, ενώ η λέξη τέως χρησιμοποιείται γιʼ αυτόν που κατείχε την ιδιότητα ή το αξίωμα αμέσως πριν από τον σημερινό κάτοχο ή είναι ο τελευταίος που το κατείχε

18:21 Η λέξη τέως στα αρχαία ελληνικά σήμαινε έως τώρα, δηλαδή αναφερόταν στο κοντινό παρελθόν. Αντίθετα η λέξη πρώην αναφερόταν στο πιο μακρινό παρελθόν. Έτσι κανονικά η λέξη τέως χρησιμοποιείται για κάποιον που κατείχε μια θέση ή ένα αξίωμα μέχρι πριν λίγο, δηλαδή ήταν ο τελευταίος πριν από αυτόν που το κατέχει τώρα. Αντίθετα η λέξη πρώην είναι πιο γενική και απροσδιόριστη. Δηλαδή μπορεί να είναι οποιοσδήποτε κατείχε μια θέση στο παρελθόν (μακρινό) και δεν την κατέχει πια. Οπότε είσαι βασιλοφρονας

Λέμε ο τελευταίος αυτοκράτορας, ο τελευταίος δικτάτορας, ο τελευταίος βασιλειάς για αξιώματα που υπήρχαν στο παρελθόν. Θα λέγαμε τέως βασιλειάς το 1975 αντε 1976. Από εκεί και πέρα λεμε τελευταίος ή ακόμα καλύτερα έκπτωτος.

Σύντροφε προβο ευτυχώς είσαι γνωστός φασίστας αλλιώς θα σε λέγανε βλάκα… χωρίς το ένα να αποκλείει το άλλο.

14:44 Το πολιτειακό λύθηκε οριστικά το 1974 το πρόβλημα της βλακείας δεν λύνεται με τίποτα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.