Τι απαντά η FARGECO HELLAS στο Αθήναιο για την αποτέφρωση των νεκρών ζώων της Θεσσαλίας

Τι απαντά η FARGECO HELLAS στο Αθήναιο για την αποτέφρωση των νεκρών ζώων της Θεσσαλίας

Σεπτέμβριος 12, 2023 - 11:41
1 σχόλια

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή στην πανίδα της Θεσσαλίας, από τις φονικές πλημμύρες που έχουν πλήξει την περιοχή, με χιλιάδες νεκρά ζώα που δημιουργούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Οι κίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία είναι πολλοί αφού οι κάτοικοι της περιοχής και οι δημοσιογράφοι που μεταδίδουν από τις πλημμυρισμένες περιοχές αναφέρουν ότι «αναδύεται δυσωδία από τα λιμνάζοντα ύδατα».

Οι γιατροί της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) προειδοποιούν για άμεσο κίνδυνο οξύτατης υγειονομικής κρίσης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα νεκρά ζώα πρόκειται να μεταφερθούν στην Αρκαδία και στην Ημαθία για αποτέφρωση.

Η διαδικασία αυτή, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα γίνει σε ειδικούς κλίβανους, ενώ η μεταφορά των νεκρών ζώων θα γίνει με ειδικά φορτηγά-ψυγεία σε πιστοποιημένους χώρους καύσης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα νεκρά ζώα θα μεταφερθούν σε ειδική μονάδα στην περιοχή μας. Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον κ. Vincenzo Chirico, ιδιοκτήτη της εταιρίας, η FARGECO στο Αθήναιο του δήμου Τρίπολης πληροφορηθήκαμε ότι η διαδικασία της αποτέφρωσης δεν θα γίνει στη δική του επιχείρηση.

Όπως είχε ξεκαθαρίσει ο ιδιοκτήτης και σε δηλώσεις του στο ArcadiaPortal.gr to 2021, η FARGECO HELLAS δεν θα συμμετάσχει σε διαγωνισμούς της περιφέρειας για τη συλλογή και τη μεταφορά νεκρών ζώων.

Κανένα νεκρό ζώο από την Θεσσαλία δεν θα αποτεφρωθεί στη δική μας μονάδα

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Αρκαδία. Χαβούζα της Ελλάδας. Και λίγο καιρό υπήρχε πρόβλημα διότι η Αρκαδία θα ήταν η χαβούζα της Πελοποννήσου. Ανάμεσα σε δυο θητείες Μεσσηνίων περιφερειαρχών γίνονται θαύματα!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.