Θρίλερ στη Βουλή με την ασυνεννοησία των Υπουργών

Θρίλερ στη Βουλή με την ασυνεννοησία των Υπουργών

Φεβρουάριος 18, 2011 - 09:18

 ΄΄ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ΄΄ ΑΝΕΚΡΑΞΕ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ Ο Κ. ΑΠ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ…
της Γιούλης Παπαδοπούλου
Στην αγωνιώδη προσπάθεια να βρεθούν τα χρήματα που επιβάλλει η τρόικα και μάλιστα στον χρόνο που ορίζει, οι ΄΄ευσυνείδητοι΄΄ υπουργοί της κυβέρνησης, έχουν χάσει και τα΄ αυγά και τα καλάθια.
Το αλαλούμ που είδαμε χθες στην Βουλή, μετά την δημόσια αντιπαλότητα του υπουργού κ. Ραγκούση και του υφυπουργού κ. Ντόλιου προκάλεσε την αγανάκτηση και την οργή του πρώην προέδρου της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη, ο οποίος απέδωσε στην ανικανότητα συνεννόησης και συνεργασίας των υπουργών, την φράση ΄΄τρείς λαλούν και δυόχορεύουν΄΄
 

Όχι μόνον είχε απόλυτο δίκαιο, ο κ. Κακλαμάνης, αλλά μετέφερε στο κοινοβούλιο την αντικειμενική εικόνα που έχει ο πολίτης, από τις σπασμωδικές και επιπόλαιες κινήσεις – αποφάσεις υπουργών, υφυπουργών και των κουστωδιών τους.
Για να θυμηθούμε και τα συμβάντα που εξόργισαν όλο το κοινοβούλιο, τον υπουργό κ. Ραγκούση και τους πολίτες: η κ Μπιρμπίλη πριν λίγο καιρό, έφερε το νομοσχέδιο για τους ημιυπαίθριους και την δήλωση και νομιμοποίησή τους, διαβεβαιώνοντας τον κόσμο πως δεν θα επιβαρυνθούν με έξτρα δημοτικά τέλη.
Εν αγνοία του υπουργού κ Ραγκούση εστάλη εγκύκλιος στους δήμους για είσπραξη τελών από τους κατόχους δηλωμένων ημιυπαίθριων, από τον υφυπουργό κ. Ντόλιο, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανδαιμόνιο, να απειλήσει με παραίτηση η κ. Μπιρμπίλη και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ο υφυπουργός κ. Ντόλιος. Και φυσικά ν΄ αποσυρθεί η εγκύκλιος!
Με τον πανικό σαν σύμβουλο και την οσφυοκαμψία προς τους κενταύρους της κατάντιας μας (ΔΝΤ, Τρόϊκα) δεν πάμε πουθενά. Το χειρότερο μόνο μας περιμένει, όταν ο πολίτης βλέπει αυτούς που τον διοικούν, ν΄ αποφασίζουν στο ποδάρι για την τύχη του, είναι να έχουμε παρόμοιες αντιδράσεις με αυτήν του κ. Κακλαμάνη, από όλους τους Έλληνες.
 

Ειδήσεις: 
Tags: