«Θαύμα» στον Κορινθιακό: Ευλόγησαν τα νερά κι εξαφανίστηκαν όλες οι τσούχτρες (vid)

«Θαύμα» στον Κορινθιακό: Ευλόγησαν τα νερά κι εξαφανίστηκαν όλες οι τσούχτρες (vid)

Αύγουστος 26, 2018 - 19:14
15 σχόλια

Το πρόβλημα που υπήρχε τα τελευταία χρόνια στον Κορινθιακό με τις αμέτρητες, πραγματικά, τσούχτρες στα όμορφα νερά της περιοχής, είναι γνωστό. Δεκάδες ρεπορτάζ είχαν καταγραφεί για το πρόβλημα, ενώ στις αρχές του φετινού καλοκαιριού, οι επιχειρηματίες του τουρισμού κατέφυγαν σε οχυρωματικά έργα στις παραλίες ώστε να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Στο Δερβένι φέτος δεν εμφανίστηκαν τσούχτρες και επιχειρηματίας της περιοχής δίνει την δική του διάσταση για τον λόγο πίσω από την… απομάκρυνση των μεδουσών.

Είναι ο κ. Ηλίας Ροδόπουλος, ο οποίος μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή «Σ/Κ παντού», στο Etv και ξεκίνησε κάνοντας λόγο για «επέλαση από τσούχτρες» τα τελευταία δύο χρόνια στην περιοχή. Ο ίδιος τονίζει: «Αυτό συνέβη μέχρι τον Ιούνιο φέτος. Ένα μεσημέρι ο καλός Θεός έστειλε τον Μητροπολίτη Μεγαλουπόλεως και Γόρτυνος τον κ. Ιερεμία. Περνώντας σταμάτησε να πάρει το μεσημεριανό του και πριν ξεκινήσει το φαγητό του, του λέω Σεβασμιότατε, σας παρακαλώ… Βλέπαμε τις τσούχτρες μπροστά μας. Του λέω σας παρακαλώ, ευλογήστε αυτή τη μάστιγα, αυτό τον πειρασμό. Ώστε να μπορέσει ο κόσμος να κάνει το μπάνιο του, να χαρεί αυτό το αγίασμα. Το άκουσε με πολλή προσοχή. Σηκώνεται, ευλογεί τις τσούχτρες με το χεράκι του κάνοντας το σημείο του Σταυρού και συνέχισε το φαγητό του. Το απόγευμα μιλήσαμε και με το Άγιο Όρος. Είπα αυτό που συνέβη και μου πρότειναν να ρίξουμε κι ένα Σταυρό στην θάλασσα, με την ευλογία του Αγίου Όρους κι αυτό κάναμε. Ένα μαρμάρινο μεγάλο Σταυρό και συνεχίσαμε τις μέρες μας. Αυτό που συνέβη είναι αυτό που ξέρουμε όλοι. Με έκπληξη και βαθύτατη συγκίνηση θα σας πω ότι οι τσoύχτρες εξαφανίστηκαν. Δυο μέρες μετά την ευλογία δεν βλέπαμε τις τσoύχτρες…».

Ήδη πολλοί κάτοικοι της περιοχής μιλούν για θαύμα, ελλείψει και επιστημονικής εξήγησης, όπως χαρακτηριστικά λένε.

(ΠΗΓΗ: tilestwra.gr)

Ειδήσεις: 
Video: 

Κορινθιακός: Ευλόγησαν τα νερά κι εξαφανίστηκαν οι τσούχτρες!


15 Σχόλια

« Ἱερουσαλὴμ Ἱερουσαλήμ, ἡ ἀποκτείνουσα τοὺς προφήτας καὶ λιθοβολοῦσα τοὺς ἀπεσταλμένους πρὸς αὐτήν· ποσάκις ἠθέλησα ἐπισυναγαγεῖν τὰ τέκνα σου…καὶ οὐκ ἠθελήσατε» (Ματθ. κγ΄, 37)

Καλά το ότι δεν βρήκαν ακόμα την επιστημονική εξήγηση δεν σημαίνει ότι είναι θαύμα Θεού. Τα πάντα εξηγούνται με την λογική και την επιστήμη.

Σιγά το θαύμα. Στην Τουρκία ο Αλλάχ είχε σβήσει πριν αρκετά χρόνια ένα ηφαίστειο που ήταν έτοιμο να εκραγεί, γλύτωσε ολόκληρη περιοχή από την καταστροφή.

Κάπως έτσι είχαν ευλογήσει και στυλό και τα μοίραζαν σε καλάθια στους υποψήφιους των πανελλαδικών για να γράψουν όλοι άριστα. Ό,τι μακακία, την πιστεύετε. Ευκολόπιτα πρόβατα

Εσυ που εβγαλες νυχτερινο γυμνασιο ,οσο ευλογημενος και να ειναι ο στυλος δεν προκυτε να δεις χαηρι

Μου φερνει μεγαλη θλιψη που οταν γινεται καποια αναρτηση για θρησκευτικο θεμα ,καραδωκουν οι γνωστοι αθεοι,αγνωστικιστες,12θειστες,τραβεστι ,και παλικαρια,να βγαλουν χολη.

Εσυ που εβγαλες νυχτερινο γυμνασιο ,οσο ευλογημενος και να ειναι ο στυλος δεν προκυτε να δεις χαηρι

@17:15 Έχουμε δικαίωμα στην ελευθερία λόγου. Και όταν διαβάζουμε ανοησίες είναι δικαίωμα μας να τις κριτικάρουμε.

Να κριτικαρεις μεχρι ενα οριο γιατι η πλειοψηφια της πολης μας ειναι ορθοδοξοι χριστιανοι αλλοι χαλαροι ,αλλοι πολυ πιστοι ,δεν εχει σημασια,ελευθερια λογου μεχρι ενα σημειο γιατι και εγω αν βγω για καφε με την δικια μου και λεμε δυνατα τι καναμε εχθες το βραδυ ,τα γυρω τραπεζια που θα καθονται οικογενειες και ηλικιωμενοι θα μας παρουν με τις πετρες ,τοτε τι ;θα τους λεω για ελευθερια λογου και εκφρασης ;

17/15 Θλίψη να σου φέρνει η αγιάτρευτη βλακεία σου, που πιστεύεις ό,τι μ@λ@κία σου σερβίρουν. Κι εμείς χριστιανοί είμαστε, αλλά φιλτράρουμε πρώτα αυτό που θα δούμε ή διαβάσουμε, για να μην εκτεθούμε και γελάει ο κόσμος. Ας πάει ο Σεβασμιότατος τότε (και ο κάθε Σεβασμιότατος), αν έχει τέτοια θεία δύναμη, να ευλογήσει και τους καρκινοπαθείς, να γίνουν καλά και να μην ταλαιπωρούνται. Εκτός κι αν οι θείες δυνάμεις του φτάνουν μέχρι το διώξιμο της τσούχτρας. Κατά τα άλλα, συμφωνώ με το σχολιαστή 20:55. Ελευθερία λόγου έχουμεκαι μπορούμε να κριτικάρουμε τις ασυναρτησίες που διαβάζουμε..

23:09 - Στις γραφές λέει ότι ο Χριστός ανέχτηκε τους πάντες, μέχρι και τον Ιούδα. "Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν". Μην σε ενοχλεί η κριτική λοιπόν, ειδικά αν πιστεύεις. Αυτά από κάποιον αγνωστικιστή.

Ναι ακριβώς ελευθερία λόγου και έκφρασης. Δεν πρέπει να φοβάμαι να μιλήσω μήπως θίξω τις ευαισθησίες σου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.