Θανάσης Βαλτινός: Έχω πάει στα Σκόπια και δεν βρίσκω τίποτα που να μην είναι ελληνικό (vid)

Θανάσης Βαλτινός: Έχω πάει στα Σκόπια και δεν βρίσκω τίποτα που να μην είναι ελληνικό (vid)

Φεβρουάριος 06, 2018 - 12:41
10 σχόλια

Ο Έλληνας πεζογράφος, σεναριογράφος και τέως πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Θανάσης Βαλτινός από το Καστρί Κυνουρίας βρέθηκε στην Τρίπολη με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του από τον Δήμο Τρίπολης και τη Χορωδία Τρίπολης.

Ο κ. Βαλτινός φτάνοντας στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο για να βραβευθεί για το μεγάλο έργο του και την προσφορά του στα ελληνικά γράμματα, παραχώρησε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν εκεί.
Ιδιαίτερα συγκινημένος εμφανίστηκε ο Θανάσης Βαλτινός επισκεπτόμενος την Τρίπολη όπου έχει περάσει τα παιδικά του χρόνια.

Χρωστάω πολλά πράγματα στην Τρίπολη, εδώ πέρασα ωραίους χειμώνες και έβλεπα τη ζωή πιο αισιόδοξα

Οι ανάγκες είναι πάντα πολλές και ιδιαίτερα πολιτιστικές είπε δείχνοντας την πρόθεση να επισκεφθεί ξανά και ξανά την Τρίπολη και να δει τη ζωή της και τον πολιτισμό της.

«Στα δικά μου χρόνια είμαστε μια παρέα μπασταρδόγατων που μεγάλωσαν διανοητικά εδώ στην Τρίπολη»

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το όνομα των Σκοπίων, ο τέως πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Θανάσης Βαλτινός ανέφερε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα που έχει παρουσιαστεί πρακτικά.

Δεν μπορούμε να κατοχυρωθούμε πίσω από μια πραγματικότητα. Είναι μια πραγματικότητα ήδη. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν περάσει και έχουν αναγνωριστεί ως Μακεδόνες

Τέλος, ο κ. Βαλτινός επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συμβιβαστική λύση, τονίζοντας ότι όταν είχε επισκεφτεί τα Σκόπια δεν είχε βρει τίποτα που να μην είναι Ελληνικό.

«Ένας κυνικός παλιότερα που του είπαν για το όνομα, είχε πει να μείνει Μακεδονία και εμείς θα την προσαρτήσουμε και δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Πολύ κυνικό αυτό και δεν το λέω με αυτό το πνεύμα, απλά θέλω να πω πως δεν μπορούμε να κρατάμε άλλο αυτή τη διαμάχη. Είναι φθορά ψυχής. Όταν κάποτε έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε πιο στιβαρά το ζήτημα, ολιγωρήσαμε».
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Θανάσης Βαλτινός: Στα Σκόπια δεν βρίσκω τίποτα που να μην είναι ελληνικό


10 Σχόλια

Οι δάσκαλοι της υποταγής και της ήττας αν είχαν επικρατήσει αυτοί πι τύποι τώρα όλοι θα μιλάγαμε τουρκικά

Ανεπιθύμητος στην Τρίπολη, ο κύριος. Δεν σηκώνουμε τέτοια εδώ. Προχθές είχαμε μνημόσυνο του Κολοκοτρώνη

ΔΙΑΝΟΟΎΜΕΝΕ, ΞΕΡΟΦΥΛΟΣΟΦΕ ΚΑΙ ΆΝΘΡΩΠΕ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΆΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΒΑΛΤΙΝΕ ΣΕ ΒΑΡΕΘΉΚΑΜΕ ΕΣΈΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΝΑΦΙ ΣΟΥ.. ΜΠΟΥΤΆΡΗ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΚΟΝΤΖΙΑ ΚΛΠ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΧΥΘΗΚΕ ΑΊΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥ ΡΕ ΚΑΠΕΛΆΚΙΑ ΤΌΣΟ ΕΎΚΟΛΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΜΑΚΕΔΌΝΕΣ. ΜΠΡΆΒΟ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΤΙΜΗΣΑΝ!!!

Ρεε, ρε ξυπνάτε ρε! Μας πήραν φαλάγγι οι εφιάλτες! Ρε, δεν υπάρχει πιο ηρωικό πράγμα εν καιρώ ειρήνης, από το να υπερασπίζεσαι την ιστορική αλήθεια. “Είναι φθορά ψυχής” είπε ο ρηχός της θολής κουλτούρας. Όποιος έχει ψυχή,και πράττει αυτό που λέω,καταλαβαίνει το μεγαλείο! Οι άλλοι είναι με την ουρά στα σκέλια όπως ήταν και θα είναι για πάντα! Ρε σεις τους έχουν αναγνωρίσει 130 χώρες! Ακόμα όμως σκυλιάζουν όταν τους λέμε ότι “δεν έχετε καμία σχέση με Μακεδόνες”! ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ, όσοι και να τους αναγνωρίσουν,όσα χρόνια και αν περάσουν, αν δεν πούμε εμείς το ναι,Μακεδόνες αυτοί ΔΕΝ γίνονται!

Ζητώ απο Μανώλης να μετονομαστώ σε "Θανάσης Βαλτινός" και σε λιγα χρονάκια που θα μένω σπίτι σου έλα να μου πεις ποιος ειναι ο Θανάσης.

Κύριε Βαλτινε , είμαι συγγραφέας (λιγότερο γνωστος από εσάς). Ζητω από δώ και πέρα στις δημοσιεύσεις μου να χρησιμοποιώ το ψευδώνυμο Θ.Βαλτινός, μιας και πέρα απτο νησί μου δεν είμαι ιδιαίτερα γνωστός. Σύμφωνα με την συλλογιστική σας θα χαρείτε ιδιαίτερα να μου δώσετε την άδεια..........

Συμφωνώ με όλους τους προλαλήσαντες μπράβο! Μιλάμε ο άνθρωποι όλοι αυτοί έχουν IQ ραδικιού! Δυό αισθήματα κυριαρχούν μέσα μου περηφάνια για τον ηρωΪσμό του λαού μας αυτές τις μέρες και ικανοποίηση γιατί αρχίζουν να είναι περισσότερες οι υγιείς φωνές υπέρ της Μακεδονίας μας από τις άρρωστες που μας γονάτισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια! Αλλά και φόβος και τρόμος... για αυτές τις συνειδήσεις τις ψευτοπροοδευτικές για το τι καταστροφή μπορούν ακόμα να προκάλέσουν στην πατρίδα μας... η απόλυτη μετάλαξη του ΕΛΛΗΝΑ!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.