Θα ψοφήσουμε;

Θα ψοφήσουμε;

Μάρτιος 18, 2015 - 09:59
14 σχόλια

Ας το πάρουμε απόφαση, να τελειώνουμε. Είναι ανίκανοι όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, που ακόμα και τώρα, την ύστατη ώρα, δεν έχουν ιδέα τι πράττουν. Διότι, αν γνωρίζουν τι πράττουν, τότε δεν μιλάμε απλώς για ανικανότητα, αλλά για σαδισμό.

Τα δεδομένα: η πόλη, ο δήμος συνολικά, έχει πνιγεί στο σκουπίδι. Μόλις προχθές, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου εξέθετε την κατάσταση, λέγοντας ότι προφανώς μικρόβια του τύφου, του παράτυφου και της σαλμονέλας καραδοκούν κάτω από τις ξεσκισμένες και διαβρωμένες σακούλες των απορριμμάτων που αράζουν στους δρόμους άνετα και απλωμένα τρεις μήνες τώρα. Η μπόχα είναι απίστευτη στους δρόμους, οι πολίτες κυκλοφορούν με μάσκες, και ο καιρός, σύμφωνα με την πρόγνωση, παύει τις χάρες το Σαββατοκύριακο. Είκοσι βαθμοί Κελσίου -διότι, τι να κάνουμε, η άνοιξη θα έρθει- θα κάνουν την πόλη να μοιάζει με θάλαμο αερίων. Στην κυριολεξία αυτό.

Οι κινήσεις της δημοτικής αρχής όλον αυτόν τον καιρό; Έπαιξε ωραιότατα το α-μπε-μπα-μπλομ με τα χωριά του δήμου ως προς το πού θα πάνε τα απορρίμματα. Όχι εδώ, μη εκεί, όχι παραπέρα. Δικαστήρια, μηνύσεις, συλλήψεις έξω από το Λεβίδι.

Ήρθε ο οικολόγος υπουργός και μας φώτισε: πείτε στους διπλανούς δήμους να βοηθήσουν, κάντε διαλογή στην πηγή, αποκτήστε οικολογική συνείδηση και μετά βρείτε τα.
Οι βουλευτές μας; Άφαντοι. Μόνον ο κ. Λυκουρέντζος προεκλογικά -φυσικά!- μίλησε με τον τότε υπουργό για μια ΚΥΑ που η Δούρου δεν δέχτηκε. Τώρα; Τώρα οι γραμματείς τους που απαντούν στα τηλέφωνα των πολιτών, που τους λένε ότι προεκλογικά ζαλίζονταν από τα τηλέφωνα για τη ριμάδα την ψήφο, ζητούν οι ίδιες ενημέρωση από τους πολίτες διότι δεν γνωρίζουν ακριβώς πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα! Δύο τινά: αν οι γραμματείς δεν γνωρίζουν το πρόβλημα, είτε δεν συζητιέται στα γραφεία των βουλευτών είτε δεν πατάνε το κομψό τους ποδαράκι κάτω από το αυλάκι.

Κάπου στο ενδιάμεσο, μπερδεύτηκαν τα πράγματα: δεν ήξεραν Δήμος και Περιφέρεια τις αρμοδιότητές τους. Μια ολόκληρη συνεδρίαση συζητούσαν αυτά τα οποία θα έπρεπε να ήξεραν!
Μετά, ο δήμαρχος είπε «χέρια ψηλά!» και απευθύνθηκε στην Περιφέρεια που κόπηκε μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο να φτιάξει μια Προγραμματική Σύμβαση, να εκταμιεύσει χρήματα για την απομάκρυνση των απορριμμάτων και έδωσε τη λύση! Ορίστηκαν σημεία μεταφόρτωσης, άρχισαν αργά-αργά να μαζεύουν τα απορρίμματα, γνωρίσαμε και τους μεγσάκους. Και περίμενε μια πόλη να πάρουν τα πράγματα την Εθνική οδό για Κόρινθο μεριά, όπως όριζε η σύμβαση.

Αλλά η σύμβαση ήταν τόσο... καλογραμμένη, που το Ελεγκτικό την απέρριψε. Μάλιστα. Και ο δήμαρχος, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, είπε ότι άλλο κείμενο είχε δώσει ο Δήμος και άλλο κείμενο έδωσε η Περιφέρεια στην Επίτροπο. Αλλά, εντάξει, είπε ακόμη ότι μπορεί να υπάρχει και κάποιο παράθυρο. Διότι, πώς να το κάνουμε, στα παράθυρα όλοι οι Έλληνες πολιτικοί είναι μανούλες.

Κουραστήκατε να διαβάζετε; Και δεν κουραστήκατε να ζείτε αυτό το χάλι, και να έχετε και τον δήμαρχο να ψέγει τους κατοίκους και να λέει ότι οι πορείες είναι «παραστάσεις»; Να ασχολείται με τη μαθητική πορεία και να τον πειράζουν οι βρισιές των παιδιών, διυλίζοντας τον κώνωπα; Να δίνει τον λόγο στους πολίτες μόνο και μόνο για να τους πει ότι πρέπει να μάθουν να διαβάζουν; Θέλετε κι άλλα;

Πώς το λένε αυτό στην κοπτοραπτική; Ψιλό γαζί. Φοβάμαι ότι θα ψοφήσουμε, και θα ψοφήσουμε επειδή όλα γίνονται πρόχειρα σε αυτόν τον τόπο. Αν αναρωτιέστε ποιος φταίει, φταίνε όλοι: η τωρινή κυβέρνηση, που μια πόλη της επικράτειας έχει βρωμίσει και δεν ασχολείται. Οι βουλευτές μας, που είναι και γιατροί οι περισσότεροι και δεν έχουν ενημερωθεί ακριβώς, κατά τις γραμματείς τους. Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, που άνοιγαν γούβες επειδή βόλευε και ακόμα πληρώνουμε πρόστιμα. Η τωρινή δημοτική αρχή, που από τη λύση στο τσεπάκι, ψάχνει στις τσέπες άλλων, βλέπε Περιφέρεια. Η Περιφέρεια, που δεν μπορεί να συντάξει μια σύμβαση που να εγκρίνεται, αφού το έκανε που το έκανε το ψυχικό να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Ξέχασα κανέναν;

Στο χθεσινό ΔΣ προτάθηκε από την αντιπολίτευση να απομακρυνθούν τα απορρίμματα, κι ας μην πάνε σε αδειοδοτημένο χώρο, ας πάνε στους ΧΑΔΑ -που, ειρήσθω εν παρόδω, η Περιφέρεια έχει δηλώσει ότι θα κλείσει στις 31 Μαρτίου- διότι προέχει το κατεπείγον της κατάστασης και η δημόσια υγεία. Πίσω στις γούβες, δηλαδή, αφού δεν έχουμε τα κότσια να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα στον χρόνο τους. 
Πόση σπατάλη δυνάμεων και κοινής λογικής και για πόσα χρόνια... Ψόφος, λοιπόν, και ζήτωσαν οι αρουραίοι...

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

14 Σχόλια

μετά από τόσους μήνες φτάσαμε πάλι στο μηδέν. προκειμένου να φύγουν τα σκουπίδια από την πόλη θα τα φορτωθούν δυο τρεις άτυχες συνοικίες που δεν θα έχουν πλάτες δημοτικών συμβούλων να τις στηρίξουν. και τώρα που καραδοκούν οι ασθένειες ποιος θα αρνηθεί να μαζευτούν τα σκουπίδια; πολύ ωραίο το σχέδιό σας "κύριοι" της δημοτικής αρχής!

Πολύ σωστό το άρθρο και μπράβο στο Arcadia Portal που το δημοσιεύει. Γιατί δυστυχώς εκτός από την ανικανότητα του Δημάρχου και Περιφερειάρχη, έχουμε γίνει μάρτυρες σε μια περίεργη σιωπή από τους φορείς και κυρίως του Ιατρικού Συλλόγου που περιμένει να ξεσπάσει επιδημία για να βγάλει "σκληρή" ανακοίνωση. Ντροπή σε όλους ...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΥΠΟΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ.ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ.

ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ. ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ. ΙΣΩΣ ΑΛΛΟΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ. ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΒΡΩΜΑΕΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ. ΑΝΙΚΑΝΟΙ

Πάλι κατηγορίες μόνο στον Δήμαρχο και την Περιφέρεια. Για τον προηγούμενο κουβέντα (ύποπτο). Αλλά για τον Ιατρικό Σύλλογο κύριέ μου προτρέξατε. Διαβάστε λίγο για τις ενέργειές του. Οι γιατροί φταίνε για την κατάντια αυτή ή ΟΛΟΙ οι μικροπολιτικοί της πλάκας.

Εισαστε ανικανοι και επικυνδυνοι παραιτηθειτε

Αν πηγαίνατε εχθές στη συνεδρίαση θα ακούγατε πως το θέμα των σκουπιδιών δεν ήταν στα θέματα του Δ.Σ. αλλά τέθηκε σαν θέμα προ ημερησίας διάταξης. Το θέμα τους ήταν οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου!!!!!Και να προτείνω και κάτι σε όλους εμάς τους γονείς: Θέλουμε να παρελάσουν τα παιδιά μας;;;;;Θέλουμε να τιμήσουμε τους ήρωες του 1821;;;;Παρέλαση μπροστά από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στην πλατεία Αρεως. Τιμή και δόξα στους αγωνιστές!!!!!Ναι, βεβαίως και το επικροτώ!!!Όχι όμως μπροστά από τους " επισήμους"!!!!Αυτούς γιατί να τους τιμήσουμε;;;;;Αυτοί γιατί αγωνίστηκαν τόσο καιρό, πέρα από το φαγοπότι των χιλιάδων ευρώ για τη διαχείριση των σκουπιδιών;;;;;Μας εμπαίζουν και θα τους τιμήσουμε κιόλας;;;;;;;;;αν ναι τότε λυπάμαι, είμαστε άξιοι της μοίρας μας κι όπως αναφέρεται πολύ σωστά στο άρθρο θα ΨΟΦΗΣΟΥΜΕ και θα τους πούμε κι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, συμπληρώνω εγώ!!!!

@12:39 - Πάλι φαντάσματα βλέπεις; Τελείωσε η ιστορία με το ΣτΕ και πάλι συνωμοσίες ονειρεύεστε κάποιοι; Ο Σμυρνιώτης έκανε την Αγία Τριάδα και τα έριξε εκεί τα σκουπίδια. Πολύ πριν δημιουργηθεί τέτοιο μπάχαλο. Ο Παυλής ενώ βρήκε την Αγία Τριάδα δεν την χρησιμοποιεί. Γιατί άραγε; Εκεί που λέει ότι θα τα πάει είναι νόμιμοι χώροι; Γίνεται επεξεργασία; Κάνουν ανακύκλωση; Ο Παυλής βγήκε Δήμαρχος και ο Σμυρνιώτης έχασε γιατί έλεγε ότι θα τα καταφέρει καλύτερα όσο αφορά τα σκουπίδια. Και τα έκανε ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. Και εσύ θέλεις να λέμε πάλι για τον Σμυρνιώτη;

Στην παρέλαση όλοι με μια σακούλα σκουπιδιών στο χέρι και αν δεν τους την πετάξουμε να την απλώσουμε στο τραπέζι μας και να την φάμε, γιατί μόνο αυτό θα είμαστε άξιοι να κάνουμε....

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ Τ6ΗΝ ΧΑΡΗ ΝΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ. ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ. Δ Ι Α Δ Ο Σ Τ Ε Τ Ο

Όχι παρέλαση μπροστά από την εξέδρα των επισήμων !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. - Παρέλαση μόνο μπροστά στον Κολοκοτρώνη !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Προς Παύλος 12.39. Σε ευχαριστώ που με τα γραπτά σου με επαληθεύεις. Στοχοποιείς αυτούς που θέλεις και στρουθοκαμηλίζεις με τους υπόλοιπους. Να σαι καλά.

Συμφωνώ και εγώ να μην αφήσουμε τα παιδιά μας να παρελάσουν αφενός κινδυνεύουν απο τα σκουπίδια και δεύτερον να αποδώσουν τιμές στους άχρηστους !!!!!!!! ανίκανους!!!!!!!!!!!! επικίνδυνους !!!!!!! καλύτερα να καθίσουν μπροστά στον Κολοκοτρώνη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.