Θα κλείνουν σε ακραία καιρικά φαινόμενα οι αυτοκινητόδρομοι, «προληπτικές απαγορεύσεις όποτε χρειαστεί»

Θα κλείνουν σε ακραία καιρικά φαινόμενα οι αυτοκινητόδρομοι, «προληπτικές απαγορεύσεις όποτε χρειαστεί»

Δεκέμβριος 01, 2023 - 12:16
0 σχόλια

Eurokinissi

Toν Δεκέμβριο αναμένεται να κατατεθεί και να ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, και τη δυνατότητα προληπτικής απαγόρευσης των μετακινήσεων στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Τις σημαντικές παρεμβάσεις που προωθεί το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για την ασφαλή λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων ανακοίνωσε σε ευρεία συντονιστική σύσκεψη με όλους τους συναρμόδιους φορείς ο Βασίλης Κικίλιας το μεσημέρι της Τετάρτης.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τη δυνατότητα που δίνεται μέσα από το Νομοσχέδιο το οποίο φέρνουμε σε ψήφιση τις επόμενες μέρες στη Βουλή, η Πολιτική Προστασία θα μπορεί - όπου αυτό απαιτείται - να παρεμβαίνει και να υποδεικνύει στους παραχωρησιούχους πώς πρέπει να λειτουργήσουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Βασίλης Κικιλίας παρουσιάζοντας τη στρατηγική της κυβέρνησης για έμφαση στην πρόληψη σημείωσε πως το υπουργείο θα προχωρά πλέον σε προληπτικές απαγορεύσεις μετακινήσεων, αν και εφόσον χρειάζεται, σε πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα, έτσι ώστε να αποφύγουμε εικόνες και προβλήματα τα οποία αντιμετωπίσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

«Δηλαδή, αν υπάρχουν στοιχεία από τους επιστήμονές μας για ακραία καιρικά φαινόμενα, καλό είναι να μην ταλαιπωρούμε τον κόσμο και να κάνουμε μία προσπάθεια να τον ενημερώσουμε νωρίτερα, ώστε να μη βγει στις εθνικές οδούς, στους αυτοκινητοδρόμους. Επίσης, υποχρεωτικά να έχουμε όλοι τις αλυσίδες μαζί μας, και κάποια βασικά πράγματα τα οποία χρειάζεται να έχουμε μέσα στα αυτοκίνητά μας. Όπως θυμάστε, υπήρχε σχετική καμπάνια πέρυσι- -θα γίνονται και έλεγχοι της Τροχαίας και της Αστυνομίας για αυτό.

»Παρακαλώ πάρα πολύ, λοιπόν, όλους τους πολίτες: τις αλυσίδες μαζί μας, στα αυτοκίνητά μας και να έχουμε και τις στοιχειώδεις γνώσεις προκειμένου να μπορέσουμε να «φορέσουμε» τις αλυσίδες στα λάστιχά μας».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.