Τέταρτη ημέρα Arcadian Screenings - «Εντυπωσιακή η συμμετοχή των Αρκάδων» (pics,vid)

Τέταρτη ημέρα Arcadian Screenings - «Εντυπωσιακή η συμμετοχή των Αρκάδων» (pics,vid)

Φεβρουάριος 25, 2020 - 13:14
1 σχόλια

Tο 5ο Διεθνές κινηματογραφικό – πολιτιστικό  φεστιβάλ  «Arcadian Screenings» συνεχίστηκε για τέταρτη μέρα, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα. Το βράδυ στην πρώτη αίθουσα του κινηματογράφου CineVille στην Τρίπολη προβλήθηκε η ταινία «Σχετικά με τον Βασίλη» του Σταύρου Τσιώλη.

Ο Αντώνης Τολάκης, σκηνοθέτης και παρουσιαστής του 5ου Φεστιβάλ  Arcadian Screenings, μας μίλησε για την πορεία του φεστιβάλ στην Αρκαδία τονίζοντας ότι η παρουσία του κόσμου είναι εντυπωσιακή. «Τα αφιερώματα συνεισέφεραν πολύ», είπε, μνημονεύοντας τον Σταύρο Τσιώλη που, όπως τόνισε, με την ταυτότητά του χάραξε τη νέα πορεία στο ελληνικό σινεμά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σταύρος Τσιώλης κατόρθωσε μέσα από μια συναρπαστική κι εν πολλοίς ετερόκλητη κινηματογραφική καριέρα, να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο κινηματογραφικό σύμπαν, ανεπιτήδευτο κι αγνό, γεμάτο από την αθωότητα, το λαϊκό χιούμορ και την λεπτή ειρωνεία των απρόβλεπτων καθημερινών χαρακτήρων του.

Πολύ μεγάλη ήταν η επισκεψιμότητα του φεστιβάλ και στους υπόλοιπους νομούς της Αρκαδίας, ιδιαίτερα στο αφιέρωμα για τα «Άτομα με Αναπηρία», με τρεις διεθνείς ταινίες. 

Οι ταινίες για τα « Άτομα με Αναπηρία» αναδεικνύουν τα δικαιώματα των αναπήρων στην πρόσβαση των σε πολιτιστικά μνημεία και τη δύναμη της θέλησης αυτών των ανθρώπων για ζωή και δημιουργία. 

Κλείνοντας να αναφέρουμε σήμερα Τρίτη 25/2, στο Cineville Multicinema μπορείτε να παρακολουθήσετε  τις παρακάτω ταινίες:

-17:30 Δύο την νύχτα (87'), Roi Werner Ισραήλ
-19:10 Ο Άντρας που Αγάπησε, (90), Stian Kristiansen, Νορβηγία
-20:50 Ας Περιμένουν οι Γυναίκες (87'), Σταύρος Τσιώλης

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Τέταρτη ημέρα Arcadian Screenings


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Excellent ; Next year 2021 Arcadian Screenings for 7 days.......BRAVO to the MAYOR of TRIPOLIS/ARCADIA.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.