Ταξιδάκι στην «Αρκαδία μια φορά...» με τη Θεατρική Ομάδα Τρίπολης (pics,vid)

Ταξιδάκι στην «Αρκαδία μια φορά...» με τη Θεατρική Ομάδα Τρίπολης (pics,vid)

Νοέμβριος 29, 2017 - 10:34
0 σχόλια

Μια επιτροπή που η πρόεδρός της φιλοδοξεί να κάνει ξανά την Αρκαδία μεγάλη. Απανωτές συνεδριάσεις των Φορέων και των Πολιτιστικών Συλλόγων που με παντιέρα «της αρκούδας το βρακί», μεταφορικά μιλώντας, με το μακρύ του και το κοντό του ο καθένας αναζητούν τον τρόπο να φέρουν τουρίστες στην περιοχή.

Η γουρνοπούλα αποκλείεται, αν δεν συνοδεύεται από μεστό ποιητικό λόγο, προς απογοήτευση πολλών.

Και η πατάτα; Δεν είναι αρχαίο αρκαδικό προϊόν;..

Με σύνθημα το «σκόρδο, πατάτα, κρασί, Νίκος Γκάτσος», όλα... εμπορεύσιμα είδη της Αρκαδίας, ξεκινά η προσπάθεια να ξαναγίνει η Αρκαδία τρανή. Στη πορεία, σύμμαχοι οι θεοί της -ο Πάνας, ο Δίας, ο Ερμής, η Ήρα, ο Πλούτωνας και ο Διόνυσος από το... Λας Βέγκας- που αποκαλύπτουν πτυχές της ιστορίας της η οποία ξεπερνά τον μύθο και τον χρόνο. Από την κλίνη του Δία και τα τσιλιμπουρδίσματα των θεών η ιστορία μεταφέρεται στη Ρώμη και στο Παλλατίνο που προέκυψε από το Παλλάδιον (το  Μπεσίρι, ντε!), στην τουρκοκρατία και μετά στη σκληρή πραγματικότητα της μετανάστευσης για τα κορίτσια που ίσα να συλλαβίσουν το όνομα του γαμπρού που τα περίμενε στην άλλη άκρη της γης μπορούσαν.

Ένας Λάμπης, ένας Μπάμπης και μια φιλόλογος που εξηγεί με το νι και με το σίγμα τα αρκαδικά πεπραγμένα, βάνονται να ταξιδέψουν τους θεατές σε όλες τις εποχές και στα πολλά πρόσωπά της. Και μας κάνουν να αναρωτηθούμε ποια είναι η Αρκαδία που σήμερα θέλουμε.

Στο φόντο, η αμέιλικτη πραγματικότητα: Αρκαδία, πληθυσμός: 1940 170.000, 2011 86.000.

Στο κατάμεστο θεατράκι της οδού Φιλλελήνων στα εντευκτήριά της η Θεατρική Ομάδα Τρίπολης παρουσιάζει το σατιρικό έργο «Στην Αρκαδία μια φορά...», σε κείμενο και σκηνοθεσία της Γεωργίας Δάλκου. Πρόκειται για την 66η παραγωγή της Ομάδας και για ένα έργο με πολλά πρόσωπα και ευρηματική σκηνοθεσία, ώστε θεοί και σύγχρονοι αρκαδικοί δαίμονες να χωρούν άνετα στη μικρή φιλόξενη σκηνή της Ομάδας.

Οι ηθοποιοί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, απολαμβάνουν το έργο και αυτό περνάει στους θεατές, οι οποίοι ανταποκρίνονται καθ' όλη τη διάρκεια με τρανταχτά γέλια. Το έργο είναι δεμένο, με ρυθμό και ροή και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

Λόγω της θεματικής του και του πλήθους των ηθοποιών, θα ήταν ευχής έργον να παρουσιαστεί το καλοκαίρι στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου.

Θυμίζουμε ότι οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως τις 6 Δεκεμβρίου (εκτός της 3ης Δεκεμβρίου), και κρατήσεις θέσεων γίνονται κατά τις ώρες 7-9 μ.μ.  στα εντευκτήρια ή στο τηλέφωνο της Ομάδας 2710-222769.

Πολλά «μπράβο» σε όλους τους συντελεστές.

Γαλανιάδη Εύα

Video: 

ArcadiaPortal.gr "Στην Αρκαδία μια φορά" από την ΘΟΤ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.