Τατούλης: Η Περιφέρεια πρέπει να έχει τη δική της κυβέρνηση

Τατούλης: Η Περιφέρεια πρέπει να έχει τη δική της κυβέρνηση

Νοέμβριος 01, 2017 - 18:50
7 σχόλια

Η απάντηση του περιφερειάρχη στις παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης για τον προϋπολογισμό του 2018

Κατά την τοποθέτησή του στην ειδική συνεδρίαση του ΠεΣυ για την έγκριση του προϋπολογισμού του έτους 2018 την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης υπήρξε δριμύς και εξαιρετικά αυστηρός στις απαντήσεις του στους επικεφαλής της αντιπολίτευσης σε σχέση με τα όσα ανέφεραν στις τοποθετήσεις τους, όπου κατηγόρησαν την περιφερειακή αρχή για αναθέσεις σε ημετέρους, προσλήψεις ιδιωτικών υπαλλήλων, για τον σκοτεινό ρόλο της Πελοπόννησος ΑΕ κ.ά. Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει για να έχει ρόλο η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι όπως έχει σήμερα διαμορφωθεί και προσήψε στην αντιπολίτευση ότι ομιλεί στο ΠεΣυ σαν να ονειρεύεται, καθώς δεν βλέπει την πραγματικότητα. 

«Για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει αντιπολίτευση επειδή υπάρχουμε εμείς εδώ. Αυτό είναι μια μεγάλη δική μας επιτυχία. Συζητήσαμε για τον προϋπολογισμό. Σας είπαμε ποια είναι η διαδικασία. Σας είπαμε υπεύθυνα ότι ανεξάρτητα με το αν συμφωνούμε ή όχι, αυτός είναι ο κανόνας και το μοντέλο που έχει επιλέξει η χώρα μας για να αντιμετωπίσει τα σημαντικά προβλήματα», είπε στην αρχή της τοποθέτησής του ο κ. Τατούλης.

Εσείς μιλάτε για τα οράματα και για τα όνειρα που δεν έχουν πραγματωθεί. Ο λαϊκισμός σας δεν έχει πλέον όρια.

Άκουσα όλη την αντιπολίτευση και την άκουσα με προσοχή. Ο κ. Πατσαρίνος επαναλαμβάνει τις θέσεις της κυβέρνησης και του κόμματός του, αλλά ουδέποτε τα στηρίζει. Αυτό δεν είναι καιροσκοπισμός, αλλά μια επικίνδυνη πολιτικάντικη στάση, χειρότερη από τη στάση των παλιών πελατειακών κομματικών σχέσεων.

Για μερικές εκατοντάδες ψήφους μπήκε στον δεύτερο γύρο η παράταξή του. Και συμπεριφέρεται με τέτοια απρέπεια.

Ως προς τα απορρίμματα, ο περιφερειάρχης απάντησε στον κ. Πατσαρίνο:

Δεν κάναμε κωλοτούμπα ποτέ στη ζωή μας, κύριε Πατσαρίνο. Εμείς στρώσαμε το σχέδιό μας μαζί με τους Δήμους. Εσείς τους εξαπατήσατε τους Δήμους. Είπατε χιλιάδες ψέματα. Ηττηθήκατε παταγωδώς.

Στη συνέχεια, ο κ. Τατούλης απάντησε στα σχόλια του κ. Πατσαρίνου για την αναπτυξιακή τράπεζα που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στην Πελοπόννησο. «Ο Πατσαρίνος μάς κατηγορεί για τις σχέσεις μας με τους Γερμανούς; Ντροπή! Μας εμπιστεύονται όλοι και συνεργαζόμαστε με όλους», επεσήμανε.

Ακολούθως, ο κ. Τατούλης ήταν εξαιρετικά αυστηρός απέναντι στους ισχυρισμούς του κ. Πατσαρίνου περί διαφθοράς της Πελοπόννησος ΑΕ.

Αν ήξερε ο κ. Πατσαρίνος τον νόμο 1932 περί συστάσεως εταιριών δεν θα μίλαγε!

Ακόμη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε ότι οι ελληνικές Περιφέρειες έχουν συμμαχήσει με τις ευρωπαϊκές και ότι αυτό το λόμπι δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να περιθωριοποιήσει την ΤΑ δεύτερου βαθμού καθώς, όπως ανέφερε, η παράταξη του κ. Πατσαρίνου και η κυβέρνηση δεν έχει πιστέψει στον «Καλλικράτη».

Η Περιφέρεια πρέπει να έχει τη δική της κυβέρνηση.

 «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είχε καμία δικαστική διεκδίκηση και στο σύνολο των συμπληρωματικών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί, είναι στο 2% του εκτελεσθέντος προϋπολογισμού. Μην λέτε πάλι τα ίδια παραμύθια. Δεν σας πιστεύουν οι πολίτες. Δεν μπορείτε να ξεπεράσετε τον δικό σας ιστορικό κύκλο. Απέναντί σας, η συμπεριφορά της περιφερειακής αρχής είναι σε εξαιρετικό επίπεδο ευγενής. Μόνο και μόνο επειδή θέλουμε να σας δείξουμε ότι πρέπει να πάρετε έναν άλλον δρόμο. Αλλά αυτό είναι δικό σας πρόβλημα», υπογράμμισε ο κ. Τατούλης.

Τέλος, ο κ. Τατούλης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν δίνει το δικαίωμα στην Περιφέρεια να προσλάβει υπαλλήλους όχι επειδή δεν θέλει, αλλά επειδή δεν την αφήνουν, όπως είπε, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι αντιπολιτευόμενοι και κάλεσε τους συμβούλους να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό.

Γαλανιάδη Εύα


7 Σχόλια

Επικίνδυνοι πολιτικάντικοι ακροβατισμοί Τατούλη. Στην Ελλάδα υπήρχε και θα υπάρχει ΜΟΝΟ μία κυβέρνηση , η κυβέρνηση των Αθηνών. Ονειρα ομοσπονδοποίησης της ψωροκώσταινας , ανήκουν στην σφαίρα αρρωστημένης φαντασίας....................

Στη χώρα που πρωταθλητές στη διαφθορά, στις πελατειακές σχέσεις, στη μη τήρηση της νομιμότητας είναι σταθερά οι Δήμοι και οι Περιφέρειες και ακολουθούν οι άλλοι αυτοδιοίκητοι θεσμοί (πανεπιστήμια κλπ), φανταστείτε τι πάρτυ θα γίνει αν εισακουστούν τέτοιες "φωτεινές" προτάσεις..

Πρέπει να ζείτε σε άλλη χώρα......το κομματικό κράτος είναι κεντρικό....δεν ξεκινά από τη μέση κ κάτω.... Ενδεικτικά δε, αν υπήρχε δυνατότητα αυτονομίας σε όσους πιο χαμηλό επίπεδο τότε θα υπήρχε κ προοπτική μεγαλύτερης διαφάνειας και ελέγχου.......παρακαλώ ξυπνάτε..?

Διαβαστε τις ετήσιες εκθέσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, του Συνηγόρου του Πολίτη, του ΑΣΕΠ, τα reports της Διεθνούς Διαφάνειας για την Ελλάδα και θα καταλάβατε τι σημαίνει στο Ελλαδιστάν περισσότερη αυτονομία στην αυτοδιοίκηση. Και όταν τελειώσετε, ξαναδιαβάστε τα γιατί δεν σε έχω να τα πιάνεις και με τη πρώτη..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.