Τατούλης: Η απόφαση για τα απορρίμματα της Τρίπολης ανήκει στη δημοτική αρχή

Τατούλης: Η απόφαση για τα απορρίμματα της Τρίπολης ανήκει στη δημοτική αρχή

Φεβρουάριος 16, 2015 - 20:32
1 σχόλια

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρόντες ήταν και κάτοικοι του Λεβιδίου, οι οποίοι προσήλθαν, προκειμένου να συζητήσουν με την περιφερειακή αρχή την απόφαση του δημάρχου να μεταφερθούν τα απορρίμματα του Δήμου Τρίπολης στην περιοχή τους.

Τον λόγο έλαβε ο δικηγόρος των κατοίκων του χωριού, ο οποίος και επεσήμανε στον περιφερειάρχη δύο έγγραφα, το δεύτερο έγγραφο με' αριθμ. 21058/74/90, και με ημερομηνία 11/2/15, υπογεγραμμένα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, τα οποία εγκρίνουν τη μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΑΔΑ του Λεβιδίου, ενώ ο ΧΑΔΑ θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται προς αποκατάσταση, όπως είπε ο δικηγόρος.

Ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης απάντησε στον δικηγόρο επισημαίνοντας ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει ευθύνη για αυτά τα έγγραφα και για αυτές τις αποφάσεις, ενώ η Περιφέρεια δεν έχει καμία ανάμειξη. Και κατέληξε, λέγοντας: «Αντιλαμβάνομαι ότι στο δικαστήριο έχετε καταθέσει όλες τις απόψεις σας για το αν είναι νόμιμη η λειτουργία της χωματερής Λεβιδίου. Το δικαστήριο θα κρίνει αν είναι σύννομη ή παράνομη, πιθανόν θα αναζητήσει και άλλες ευθύνες. Δεν θέλω τίποτα περισσότερο να σχολιάσω για διάφορους λόγους. Οι αποφάσεις ανήκουν στη δημοτική αρχή, η Περιφέρεια δεν έχει καμία ανάμειξη».


Υπάρχει 1 Σχόλιο

«Οι αποφάσεις ανήκουν στη δημοτική αρχή, η Περιφέρεια δεν έχει καμία ανάμειξη» σύμφωνα με τον κ. Τατούλη. Για άλλη μια φορά ο κ. Τατούλης αποποιείται τις ευθύνες του. Τελικά ποιες είναι οι αρμοδιότητες τις Περιφέρειας και του κ. Τατούλη όπως αυτές προκύπτουν από την υπαριθμό 3372/378/13-1-2012 (ΑΔΑ: ΒΟΝΝΟΡ1Φ-5ΜΖ) απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου σύμφωνα με την οποία ανατέθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και μέχρι την ολοκλήρωση τους και την υπογραφή και εκτέλεση των σχετικών συμβάσεων: «Η ωρίμανση και υλοποίηση των έργων προσωρινής αποθήκευσης, μεταφόρτωσης, αξιοποίησης και διάθεσης των αστικών αποβλήτων που προβλέπονται από το νέο ΠΕΣΔΑ που εγκρίθηκε με την 5145/2-12-2010 απόφαση Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αποτελούν αντικείμενο του διαγωνισμού των σχετικών 10-13».

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.