Τα ταμειακά διαθέσιμα και η πειθαρχική δίωξη δασκάλου στο ΔΣ Βόρειας Κυνουρίας

Τα ταμειακά διαθέσιμα και η πειθαρχική δίωξη δασκάλου στο ΔΣ Βόρειας Κυνουρίας

Μάιος 05, 2015 - 13:52
1 σχόλια

Aπό το astrosnews.gr

Εκτενής συζήτηση σχετικά με την εφαρμογή και από τον δήμο Β. Κυνουρίας της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης (η οποία ήδη ψηφίστηκε και ως νόμος από την βουλή) που προβλέπει την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, όπου συζητήθηκε και η πειθαρχική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του εκπαιδευτικού Κώστα Σίδερη, πρώην προέδρου του δημ. συμβουλίου, εξαιτίας της παραχώρησης μιας αίθουσας του δημ. σχολείου Βερβένων σε τοπικό σύλλογο για την πραγματοποίηση μαθημάτων παραδοσιακών χωρών, από συγγενικό πρόσωπο του κ. Σίδερη.

Ο δήμαρχος Τάκης Μαντάς, σε σχέση με την εφαρμογή της ΠΝΠ ανέφερε σε δραματικούς τόνους πως «δεν νοείται ύπαρξη και λειτουργία του δήμου, αν δεν υπάρξει ξεκαθάρισμα των ταμειακών διαθεσίμων και της δυνατότητας του δήμου να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του». Στην τοποθέτηση του ο κ. δήμαρχος σημείωσε πως «αν το θέμα είχε τεθεί εγκαίρως από την κυβέρνηση και με όρους αξιολόγησης των ΟΤΑ που έχουν κάνει χρηστή διαχείριση και προγραμματισμό, ο δήμος θα είχε συμβάλει από μόνος του. Αυτή η κάθετη απόφαση, που βάζει όλους τους δήμους στην ίδια μοίρα σίγουρα μας προβληματίζει, σε καμία περίπτωση πάντως δεν συμφωνούμε με τις κραυγές και τις ακραίες αντιδράσεις. Χρειάζεται νομοθετική πρωτοβουλία που να αποτυπώνει εμπράκτως όλες τις καθησυχαστικές δηλώσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από μέλη της κυβέρνησης και βέβαια να γνωρίζει ο δήμος πότε και πόσο μέρος των χρημάτων μπορεί να έχει στη διάθεση του -όχι άμεσα, έστω με κάποιο χρονοδιάγραμμα- για να μπορεί να προχωρήσει στον προγραμματισμό του» πρόσθεσε ο κ. Μαντάς.

Ταύτιση απόψεων με την εισήγηση του δημάρχου υπήρξε από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης ενώ δραματική έκκληση για εξασφάλιση των χρημάτων έκανε και ο πρόεδρος της Καστάνιτσας κ. Πεφάνης, εκφράζοντας την αγωνία όλων τοπικών προέδρων, λέγοντας πως «χρειαζόμαστε τα χρήματα,η κατάσταση που επικρατεί στα χωριά μας είναι τραγική».

Από την «Κυνουρίας Γη» τοποθετήθηκε ο Άγγελος Καμπύλης, δηλώνοντας πως διαφωνεί με την πρακτική των ΠΝΠ, αναφέροντας όμως πως θέση της παράταξης είναι τα χρήματα των δήμων να βρίσκονται σε δημόσια τράπεζα και όχι στα χέρια των ιδιωτών τραπεζιτών. «Σκληρή» για την κίνηση της κυβέρνησης ήταν η τοποθέτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάκη Αδάμη, ο οποίος ανέφερε πως «παίρνουν τα χρήματα από τους δήμους και τα δίνουν σε εξοπλιστικά προγράμματα, καταγγέλουμε την ΠΝΠ και καλούμε τον δήμο να μην την εφαρμόσει».

Ψήφισμα κατά πλειοψηφία για τον Κ. Σίδερη

Σχετικά με την πειθαρχική δίωξη που έχει ασκήσει η δνση Α’Βαθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας  θέτοντας τον δάσκαλο και διευθυντή του δημ. σχολείου Βερβένων κ. Κ. Σίδερη σε αργία, ο δήμαρχος εισηγήθηκε την έκδοση ψηφίσματος που θα στηρίζει ξεκάθαρα την επαγγελματική και ηθική ακεραιότητα του κ. Σίδερη, λαμβάνοντας υπόψη τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις κομμάτων, φορέων, συνδικαλιστικών οργάνων της εκπαίδευσης αλλά και τις ενστάσεις του ίδιου απέναντι στις κατηγορίες που του επιβλήθηκαν από τους προϊσταμένους του.  «Δεν είναι δυνατόν να διώκεται σήμερα εκπαιδευτικός γιατί εκχώρησε μια δημοτική αίθουσα σε έναν πολιτιστικό σύλλογο για τις δραστηριότητες του και μάλιστα μετά από ανώνυμη καταγγελία» ανέφερε σε υψηλούς τόνους ο κ. Μαντάς.

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης δήλωσε αποχή από την διαδικασία του ψηφίσματος, λόγω άγνοιας και έλλειψης ενημέρωσης για το θέμα. «Πως να πάρουμε θέση όταν δεν γνωρίζουμε τίποτα, σήμερα το μάθαμε» ανέφερε ο κ. Ι. Καμπύλης. Από την πλευράς της «Κυνουρίας Γη» ο επικεφαλής κ. Γιοβάς μίλησε για λάθη του κ. Σίδερη, σχετικά με την διαχείριση του θέματος με συγγενικό του πρόσωπο αλλά και για την εκπαιδευτική επάρκεια και τους πανεπιστημιακούς τίτλους του ατόμου που επέλεξαν να πραγματοποιεί τα μαθήματα των παραδοσιακών χορών, καταψηφίζοντας το ψήφισμα. Η τοποθέτηση του κ. Γιοβά προκάλεσε την αντίδραση του πρώην δημάρχου κ. Σαντζού, ο οποίος τον κατηγόρησε πως εκφράζεται σε προσωπικούς τόνους εναντίον του κ. Σίδερη. Από την πλευρά του ο κ. Άγγ. Καμπύλης, δήλωσε πως απέχει από την διαδικασία του ψηφίσματος για λόγους δεοντολογίας λόγω της επαγγελματικής ιδιότητας, τόνισε πάντως πως «το ψήφισμα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, καθώς στρέφεται κατά μιας υπηρεσιακής διαδικασίας και όχι κατά της πολιτικής πρακτικής της προηγούμενης κυβέρνησης που την προκάλεσε. Η δίωξη και η άμεση αργία είναι υπερβολική και απαράδεκτη και στο ψήφισμα αυτό πρέπει να τονίσουμε σε σχέση με τον νόμο Μητσοτάκη για τους δημοσίους υπαλλήλους» ανέφερε ο κ. Αγγ. Καμπύλης καταλήγοντας πως «ο προϊστάμενος απλώς εφάρμοσε αυτές τις ακραίες εγκυκλίους που πιστεύω ότι σύντομα θα ανατραπούν». Ο Τάκης Αδάμης ανέφερε πως το θέμα αναδείχθηκε ήδη από το ΠΑΜΕ Αρκαδίας, χαρακτήρισε απαράδεκτη την δίωξη του εργαζομένου, δήλωσε πως τα μαθήματα πρέπει να γίνονται ελεύθερα στους δημόσιους χώρους και υπερψήφισε το ψήφισμα παρ’ότι το χαρακτήρισε «παραφουσκωμένο».


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.