Τα πιόνια στη σκακιέρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Τα πιόνια στη σκακιέρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Νοέμβριος 26, 2018 - 13:01
0 σχόλια

«Καυτή» αναμένεται η σημερινή εξ αναβολής συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, μετά το «ναυάγιο» της προηγούμενης εβδομάδας.

Θυμίζουμε ότι η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 21 Νοεμβρίου, κατά την οποία θα συζητούνταν τα θέματα που αφορούν στις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις των εκτάσεων, προκειμένου να προχωρήσει η ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, αναβλήθηκε ύστερα από έλλειψη απαρτίας -σημειωτέον, ασφαλώς, ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση απείχε από τη συνεδρίαση, διαμαρτυρόμενη για τον τρόπο και τον χρόνο που ορίστηκαν τα θέματα της συνεδρίασης. Πάντως, στην έκκληση της κυρίας Νικολάκου για επιπλέον αναμονή πέραν της μιάμισης ώρας που είχε ήδη παρέλθει, ώστε να συγκεντρώνονταν τα μέλη της πλειοψηφίας, ο πρόεδρος του ΠεΣυ Ηλίας Στρατηγάκος απάντησε ότι δεν θα έδινε καμία παράταση διότι θα έπρεπε ήδη όλοι να ήταν εκεί.

Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου τόσο της θεματικής αντιπεριφερειάρχη κυρίας Ντίνας Νικολάκου όσο και άλλων αντιπεριφερειαρχών, όπως του κ. Πισιμίση εκ Κορινθίας. Και οι δύο υπήρξαν λάβροι εναντίον της αντιπολίτευσης, η οποία «κιότεψε», σύμφωνα με την κυρία Νικολάκου, αλλά κυρίως εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον των περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφίας που ανεξαρτητοποιήθηκαν και τάχθηκαν στο πλευρό του Παναγιώτη Νίκα, συντασσόμενοι με τη Νέα Δημοκρατία.

Η κυρία Νικολάκου, εκφράζοντας την άποψη της παράταξής της, είπε ότι είναι ηθική υποχρέωση των ανεξαρτητοποιημένων περιφερειακών συμβούλων να παραιτηθούν καθώς, όπως υπογράμμισε, «δεν επιτρέπεται να προσβάλουν την ψήφο των πολιτών και να δηλώνουν προκλητικά ότι θα καθήσουν στα έδρανα που τους έβαλαν οι πολίτες. Πού τους βρήκαν οι πολίτες και τους ψήφισαν; Στο σπίτι τους; Όχι, βέβαια. Οι πολίτες τους ψήφισαν για συγκεκριμένο πρόγραμμα και σχέδιο. Γιατί τώρα θέλουν να διαφοροποιηθούν;». Μάλιστα, δεν δίστασε να πει ότι παίρνουν εντολές απευθείας από τον κ. Νίκα.

Η σημερινή συνεδρίαση θα δείξει αν η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα θυμίζει «ακυβέρνητη πολιτεία» τους επόμενους μήνες έως τις εκλογές. Η διαφοροποίηση των στελεχών της «Νέας Πελοποννήσου» και η αυστηρή κομματική γραμμή την οποία έχουν επιλέξει, ασφαλώς με σημαντικά προσωπικά πολιτικά ανταλλάγματα, ξεγυμνώνει μπροστά στους πολίτες τις προθέσεις αλλά τελικά και το προσωπικό τους ποιόν.

Πρέπει να εξηγήσουν τον λόγο για τον οποίον απείχαν ομαδικώς από την προηγούμενη συνεδρίαση, πρέπει να εξηγήσουν τι μεσολάβησε και «κρύφτηκαν» αντί να παρουσιαστούν μπροστά στο Περιφερειακό Συμβούλιο, να εξηγήσουν ακόμη τον λόγο της διαφοροποίησής τους -ασφαλώς να πουν και πότε... πρόλαβαν να διαφοροποιηθούν από τον σχεδιασμό της Περιφέρειας για τα απορρίμματα ή αν ο νέος τους επικεφαλής και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει διαφορετικό σχεδιασμό από τη ΣΔΙΤ να επιδείξει και γι' αυτό εν μια νυκτί πείστηκαν ότι πρέπει να εγκαταλέιψουν το πλάνο για το οποίο εργάστηκαν συστηματικά οκτώ χρόνια.

Μόνο τα πιόνια δεν εκφράζουν άποψη αλλά απλώς παίρνουν θέση...

Θεμιτές οι προσωπικές φιλοδοξίες. Θεμιτή η «αλλαγή πλεύσης» στην πολιτική. Αλλά δεν είναι δυνατόν ελέω προεκλογικής περιόδου και ελέω προσωπικών ανταλλαγμάτων να εγκαταλείπουν θέσεις και απόψεις τις οποίες υπερασπίζονταν σθεναρά και τώρα στο «παρά πέντε» θέτουν σε κίνδυνο έναν σχεδιασμό που, με όλα του τα προβλήματα, αποτελεί τον μόνο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ως προς την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος των απορριμμάτων.

Εκτός κι αν ο κ. Νίκας και η Νέα Δημοκρατία έχουν κάτι άλλο να προτείνουν.

Πολύ αμφιβάλλουμε, ασφαλώς.

Εξάλλου, πού να βρεθεί χρόνος για την ανακοίνωση του όποιου προγράμματος και των θέσεων του εκλεκτού της ΝΔ υποψήφιου περιφερειάρχη, τώρα που στήνει τα πιόνια του στη σκακιέρα.

Γαλανιάδη Εύα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.