Τα νέα του Μορφωτικού Συλλόγου Ζώνης

Τα νέα του Μορφωτικού Συλλόγου Ζώνης

Σεπτέμβριος 30, 2017 - 09:04
0 σχόλια

Το Σαββατοκύριακο 9-10 Σεπτεμβρίου, ο σύλλογός μας υποστήριξε άλλη μια φορά τους αθλητές του αγώνα Cross Country Race μήκους 52 χλμ. Πέρασαν από το σταθμό μας στο Νο 8, βαθειά στο δάσος του Μαινάλου, 95 από τους 100 αθλητές του αγωνίσματος που ξεκίνησαν από το Ελληνικό. Αξίζουν πολλά μπράβο και συγχαρητήρια στους σπουδαίους αυτούς αθλητές που συμμετείχαν, τους διοργανωτές και τους υποστηρικτές.

Μετά από τις συνεχιζόμενες προσπάθειες, συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός πλαστικών καπακιών και η παραλαβή νέου αναπηρικού αμαξιδίου είναι ζήτημα ημερών. Πολίτες, καταστήματα και φορείς του Δήμου μας κινητοποιηθήκαμε, ευαισθητοποιηθήκαμε και προσφέραμε διπλά. Προστασία στο περιβάλλον με την ανακύκλωση πλαστικών καπακιών και στήριξη σε συνανθρώπους μας που όλοι την έχουμε ανάγκη. Με μεγαλύτερο χορηγό αυτή τη φορά το Αστυνομικό Τμήμα του Δήμου Μεγαλόπολης, το οποίο με την επιμονή του διοικητή του κ. Κουρτέση, συγκέντρωσε περίπου 35 σακιά καπάκια. Ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Ζώνης, η Δ.Ε.Η. Μεγαλόπολης, ο Χορευτικός Όμιλος Μεγαλόπολης, ο Βρεφονηπιακός σταθμός του Δήμου Μεγαλόπολης, ο Σύλλογος Γυναικών Μεγαλόπολης «Καλλιστώ», τα καταστήματα PIZZERIA Quatro Stagioni, μότο τροχός Καρβουνιάρη Ζαφειρώ, ο φούρνος Κόχρονα, SCAN TO FILE της Μαρίας Χαντζοπούλου, καθώς πολλοί ιδιώτες μέλη και φίλοι κυρίως της Ζώνης που είχε την ΙΔΕΑ. Μεταφορική εταιρεία της Μεγαλόπολης ανέλαβε να τα παραδώσει στην Αθήνα στον Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανηλίκων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, απ’ όπου θα παραλάβουμε το αμαξίδιο. Ένα μεγάλο Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω σε όλους όσους μας εμπιστεύτηκαν και στήριξαν την προσπάθειά μας. Η συλλογή θα συνεχιστεί και πιστεύουμε πως αυτή τη φορά θα έχουμε περισσότερους υποστηρικτές.

Ο Σύλλογός μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΝΠΔΔ «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» του Δήμου Μεγαλόπολης για συγκέντρωση σχολικών ειδών τα οποία θα δόθηκαν στα παιδιά οικογενειών που έχουν την ανάγκη μας. Προσφέροντας σχολικά, δείξαμε όλοι την κοινωνική ευαισθησία και την ανθρωπιά που μας χαρακτηρίζει.

Ο ιερέας του χωριού μας  Πανοσιολογιωτατος Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος μετατέθηκε, γι’ αυτό αποχαιρέτησε την ενορία μας. Τον ευχαριστούμε για το χρονικό διάστημα που ήταν κοντά μας, τις συμβουλές του, τη διακριτικότητά του και την υπομονή του. Θα παραμείνει ένα καλός φίλος.

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, κηδεύτηκε στο Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου ο συγχωριανός μας, Κων/νος Πιτσιλής του Γεωργίου, ετών 88. Κατοικούσε μόνιμα στην Αθήνα με τη σύζυγό του. Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς του.

Με τη φροντίδα του παρέδρου του χωριού μας κ. Χρ. Τσίχλη, συνεργείο του Δήμου τοποθέτησε τέσσερις βάνες στο κεντρικό υδρευτικό δίκτυο. Τώρα σε μια οποιαδήποτε βλάβη δε θα κλείνει όλο το δίκτυο.
Χαλικοστρώθηκε ο δρόμος που οδηγεί στο κάτω πηγάδι.
Ο καταστροφέας του Δήμου καθάρισε από τα βάτα το δρόμο Ζώνης – Τριλόφου.

Στην ιστοσελίδα μας ξεκίνησε μια προσπάθεια να φέρουμε στην επιφάνεια και να καταγράψουμε τη Ζωή μας στη Ζώνη, να θυμηθούμε στιγμές που μας ένωσαν, στιγμές που έχουμε βιώσει από την καθημερινότητα ή από εκδηλώσεις. Στιγμές που αξίζει να γνωρίζουμε γιατί αυτές είναι η ιστορία του χωριού και των ανθρώπων του. Επικοινωνήστε με τα μέλη του Δ.Σ.

Την Πέμπτη 26/10/2017, σας προσκαλούμε στη γιορτή του πολιούχου μας Αγ. Δημητρίου. Μετά τη Θεία Λειτουργία το πρωί, ο Σύλλογός μας θα προσφέρει γεύμα στην αίθουσα στ’ Αλώνια.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.