Κλειστή για μία ώρα η Εθνική Κορίνθου-Τριπόλεως λόγω... βόμβας

Κλειστή για μία ώρα η Εθνική Κορίνθου-Τριπόλεως λόγω... βόμβας

Σεπτέμβριος 30, 2017 - 08:08
0 σχόλια

Κλειστός για περίπου μία ώρα έμεινε το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα στο τμήμα από τον κόμβο Στέρνας έως την Αρχαία Νεμέα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής εντοπίστηκε από ιδιώτη εκρηκτικός μηχανισμός. Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία και η εταιρεία «Μορέας» και προχώρησαν σε διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα από τη Στέρνα έως την Αρχαία Νεμέα και σε εκτροπή της μέσω Άργους - Δερβενακίων.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Σήμερα το μεσημέρι (σ.σ. Παρασκευή 29/9), εντοπίστηκε από ιδιώτη που εκτελούσε χορτοκοπτικές εργασίες στο 113ο χ.λ.μ. του Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Τριπόλεως (ρεύμα προς Αθήνα – κόμβος Νεμέας Κορίνθου), παραπλεύρως και εκτός του οδοστρώματος, μικρού μεγέθους, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, αποτελούμενος μεταξύ άλλων, από συσκευή κινητού τηλεφώνου και κυλινδρικό αντικείμενο.

Σημειώνεται, ότι η ανωτέρω συσκευή τηλεφώνου ήταν απενεργοποιημένη και ως εκ τούτου, δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση του μηχανισμού, ενώ εξουδετερώθηκε από  αστυνομικούς της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  
Εκτιμάται, ότι ο μηχανισμός απορρίφθηκε στο συγκεκριμένο σημείο σε απροσδιόριστο παρελθόντα χρόνο, προς αποφυγή αστυνομικού ελέγχου.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση. 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.