Τα Λαγκάδια το 1940

Τα Λαγκάδια το 1940

Φεβρουάριος 14, 2016 - 19:37
1 σχόλια

Μια σπάνια φωτογραφία από το «National Geographic»

Αλιεύσαμε στο Διαδίκτυο μια πανοραμική σπάνια φωτογραφία των Λαγκαδίων από τεύχος του περιοδικού «National Geographic» του έτους 1940.

Το χωριό προβάλει στον ορεινό όγκο σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια, ενώ φαίνονται πολύ καθαρά τα πετρόχτιστα σπίτια με την παραδοσιακή λαγκαδινή αρχιτεκτονική, οι δρόμοι του, οι εκκλησίες του και οι πεζούλες επάνω στις οποίες οι κάτοικοι καλλιεργούσαν τα προϊόντα τους.

Στη φωτογραφία, με γυρισμένη την πλάτη στον φακό, δύο γυναίκες με ενδυμασία της εποχής και τσεμπέρι, ζαλωμένες, ενδεχομένως επιστρέφουν από κάποιο χειμαδιό ή ίσως και από κοντινό χωριό με τα πόδια.

Οπωσδήποτε πολλά έχουν αλλάξει στα Λαγκάδια, έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Αρκαδία σήμερα. Ωστόσο η δύναμη της πέτρας και το τιθάσεμά της από τους φημισμένους Λαγκαδινούς μαστόρους αποτελούν αιώνιο μνημείο μιας μακράς παράδοσης.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Η φωτογραφία αυτή που αποτελεί τη φωτογραφία εξώφυλλου του χρονολογίου της Κίνησης Πολιτών ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ στο Facebook προέρχεται από το τεύχος Μαρτίου του 1940 του περιοδικού που είχε αφιέρωμα στην Ελλάδα, ενώ ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος είχε ήδη ξεσπάσει. Στις αρχές της πρώτης δεκαετίας του αιώνα μας το τεύχος αυτό είχε κυκλοφορήσει στα ελληνικά ως συλλεκτικό από την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.