Τα έργα προσέλκυσης επισκεπτών στη λίμνη Λάδωνα

Τα έργα προσέλκυσης επισκεπτών στη λίμνη Λάδωνα

Ιούνιος 19, 2018 - 13:12
0 σχόλια

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 4ης Μαΐου εγκρίθηκε η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Γορτυνίας για τα "Έργα προσέλκυσης επισκεπτών στη λίμνη Λάδωνα", προϋπολογισμού1.170 εκ ευρώ. Για το έργο υπάρχει πλήρης μελέτη και εντός 8 μηνών θα δημοπρατηθεί.

Αντικείμενο της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η βελτίωση της οδού από τον οικισμό Φτεριάς έως την γέφυρα του ποταμού Λάδωνα στη θέση «Κυράς Γεφύρι», του Δήμου Γορτυνίας, Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας τόσο με την κατασκευή τεχνικών έργων και συγκεκριμένα κατασκευή συρματοκιβωτίων αντιστήριξης, σωληνωτών και κιβωτοειδών οχετών όσο με την διαπλάτυνση της οδού και μικρές παραλλαγές αυτής σε συνολικό μήκος περίπου 3.000,00 m. Η κατασκευή του εν λόγω έργου έχει ως σκοπό την εξυπηρέτηση των Δημοτών του Δήμου Γορτυνίας για την ασφαλή και γρήγορη μετακίνησή τους στις ιδιοκτησίες τους αλλά και των τουριστών που ολοένα και περισσότερο επισκέπτονται τη Λίμνη Λάδωνα και την ευρύτερη αναπτυσσόμενη γύρω περιοχή.

Αναλυτικά οι εργασίες που θα να υλοποιηθούν εiναι οι εξής:
· Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου
· Κατασκευή στηθαίων ασφαλείας
· Κατασκευή σωληνωτών οχετών
· Κατασκευή κιβωτοειδών οχετών
· Κατασκευή συρματοκιβωτίων αντιστήριξης
· Διαγράμμιση οδού

Σε όλο το μήκος της οδού πρόκειται να κατασκευαστεί διαγράμμιση με ανακλαστική βαφή τόσο στον άξονα όσο στις οριογραμμές της οδού.

· Κατασκευή κατακόρυφων πινακίδων σήμανσης

Σε όλο το μήκος της οδού πρόκειται να κατασκευαστούν δέκα (10) πινακίδες σήμανσης και συγκεκριμένα 2 πληροφοριακές πινακίδες, 4 πινακίδες ένδειξης επικίνδυνων θέσεων και 4 ρυθμιστικές πινακίδες.

· Χωματουργικές εργασίες

Για την βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού οριζοντιογραφικά και υψομετρικά πρόκειται να εκτελεσθούν χωματουργικές εργασίες (εκσκαφές, κατασκευή επιχωμάτων, περιορισμένης έκτασης διαπλατύνσεις), στις θέσεις που προκύπτουν από την συνημμένη μελέτη (διατομές, οριζοντιογραφία, μηκοτομή). Θα γίνει επίσης άρση των καταπτώσεων στα σημεία που έχουν συμβεί.

Όπου δεν υπάρχει ή είναι ανεπαρκής, θα διανοιχθεί τάφρος για την διευθέτηση των όμβριων υδάτων, ώστε αυτά να απομακρύνονται από το οδόστρωμα και να οδηγούνται στους φυσικούς τους αποδέκτες δηλαδή χείμαρρους ή ποταμούς μέσω των τεχνικών έργων που υπάρχουν ή θα κατασκευασθούν όπου απαιτείται.

Τα υλικά επίχωσής θα προκύψουν απο τις εκσκαφές που θα πραγματοποιηθούν και θα χρησιμοποιούνται εφόσον πρώτα έχουν παραληφθεί από την επιβλέπουσα Υπηρεσία.

· Οδοστρωσία

Πριν από την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας οδοστρωσίας θα γίνει απομάκρυνση τυχόν χαλαρών εδαφών από το κατάστρωμα της οδού, μόρφωση και συμπύκνωση αυτού.
α. Θα κατασκευασθεί μία στρώση υπόβασης πάχους 10cm, η οποία θα παραληφθεί χωροσταθμικά ή όπως αλλιώς οριστεί από την επιβλέπουσα υπηρεσία.
β. Μία στρώση βάσεως συμπυκνωμένου πάχους 10 cm η οποία θα παραληφθεί χωροσταθμικά ή όπως αλλιώς οριστεί από την επιβλέπουσα υπηρεσία.

· Ασφαλτικά
Σαν τελική επιφάνεια κυκλοφορίας θα κατασκευασθεί ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας
συμπιεσμένου πάχους 50 χιλιοστών αφού προηγουμένως γίνει ασφαλτική προεπάλειψη στην
τελική επιφάνεια της βάσης.

Το σύνολο του έργου θα κατασκευασθεί πάνω σε ήδη υπάρχοντα διανοιγμένο δρόμο και ουδεμία σοβαρή επέμβαση στο περιβάλλον πρόκειται να γίνει.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.