Τον Ιούλιο εγκαινιάζεται ο δρόμος Φωκιανός - Κυπαρίσσι

Τον Ιούλιο εγκαινιάζεται ο δρόμος Φωκιανός - Κυπαρίσσι

Ιούνιος 19, 2018 - 10:24
3 σχόλια

Έτοιμος είναι ο δρόμος Φωκιανός - Κυπαρίσσι, ένα έργο που οι κάτοικοι τόσο της Νότιας Κυνουρίας όσο και της Λακωνίας το περίμεναν από το 2014 που ξεκίνησε η υλοποίησή του με πολλά προβλήματα, είναι η αλήθεια. Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη τη Δευτέρα 18 Ιουνίου ανακοίνωσε κατά τη συζήτηση του 9ου θέματος ημερήσιας διάταξης ότι τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια του δρόμου.

Πιο συγκεκριμένα, ο αντιπεριφερειάρχης Ευάγγελος Γιαννακούρας εισηγήθηκε το θέμα «Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, για την υλοποίηση του έργου ''Διάνοιξη γεώτρησης στον οικισμό Φωκιανού Δήμου Νότιας Κυνουρίας''», που αφορά την αντιμετώπιση της έλλειψης νερού στον Φωκιανό. Ο κ. Γιαννακούρας αναφέρθηκε στην ομορφία της παραλίας αυτής, που απέχει μία ώρα από το Λεωνίδιο, και που έχει αποκτήσει μεγάλη επισκεψιμότητα και λόγω της διάνοιξης του νέου δρόμου. Σημειωτέον ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 16.000 ευρώ και έχει ήδη εγκριθεί.

Κατά τη συζήτηση του θέματος, ο κ. Γούργαρης παρενέβη και ρώτησε αν ο δρόμος έχει ολοκληρωθεί, λέγοντας, μάλιστα, ότι τα έργα έχουν σταματήσει και επισημαίνοντας ότι πρέπει να προσέξει η περιφερειακή αρχή μήπως υπάρχουν και εκεί, όπως είπε, διεκδικήσεις από τον ανάδοχο.

Ο κ. Γιαννακούρας απάντησε ότι ο δρόμος είναι έτοιμος, ενώ τον λόγο έλαβε και ο περιφερειάρχης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τα εγκαίνια του έργου θα γίνουν τον Ιούλιο, και παράλληλα απάντησε στον κ. Γούργαρη με νόημα:

Διεκδικήσεις έχουν οι πολίτες που ζουν σε αυτόν τον τόπο.


3 Σχόλια

Καλά περιμένετε... θα είναι σαν τις ράμπες πρόσβασης των ΑΜΕΑ στην θάλασσα του Παραλίου.....

Αν δεν γίνει το έργο Πούλιθρα Φωκιανό να συνδεθεί δεν εξυπηρετεί το έργο αυτό. Αν θες να πας Φωκιανό πας από Λεωνίδιο και αν θες να πας Κυπαρίσσι πας από Γεράκι. Εκτός από 5 τσοπάνηδες κανείς άλλος δεν περνάει τον δρόμο αυτό ένα χρόνο τώρα που έχει ανοίξει...

Ακόμη δεν έχει εγκαινιαστεί αυτός ο δρόμος?πέρασα ιούνιο του 2017 μόλις είχε ανοίξει,μια χαρά ο δρόμος,αλλά όπως είπε κι ο παραπάνω, δεν έχει κανένα νόημα αν δεν συνδεθεί με δρόμο απο λεωνίδιο ή πουληθρα..πρώτη φορά περνούσα απο αυτά τα μέρη και μαρτύρησε η ψυχή μου για να φτάσω απο πούληθρα φωκιανό με τη μηχανή

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.