ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης προχωρεί σε ιδιωτικοποίηση της Υγείας

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης προχωρεί σε ιδιωτικοποίηση της Υγείας

Ιούνιος 06, 2021 - 20:17
2 σχόλια

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική συμμαχία υποστηρίζει ότι περνάμε στην de facto αλλαγή χαρακτήρα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για επικείμενη τροπολογία η οποία προβλέπει την παραχώρηση υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ σε ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες θα μπορούν να ελέγχουν από τις δαπάνες του Οργανισμού μέχρι και τα περιουσιακά του στοιχεία.

Υποστηρίζει ότι «στην κατεύθυνση υλοποίησης του ίδιου πολιτικού σχεδίου αναμένεται επίσης η πρόσληψη καλοπληρωμένων golden boys (managers) για τη σύναψη ατομικών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με δημόσια Νοσοκομεία. Στην πραγματικότητα καταργεί με τον τρόπο αυτό τη σημαντική χρηματοδοτική βοήθεια του ΕΟΠΥΥ προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς όχι μόνο δεν θα είναι δεδομένη, αλλά θα εναπόκειται στην κατάληξη των μεμονωμένων διαπραγματεύσεων μεταξύ των διορισμένων διοικήσεων των δημόσιων νοσοκομείων και των manager με τον ΕΟΠΥΥ».

Κλείνοντας καταλογίζει στον πρωθυπουργό: «Λιγότερες κρατικές (που λέει και ο Πρωθυπουργός) υπηρεσίες υγείας, περισσότερος χώρος στους ιδιώτες «επενδυτές» και στην αδιαφάνεια.

Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει αν αυτός είναι ο πραγματικός της σχεδιασμός».


2 Σχόλια

Δεν έχετε διδαχθεί απο την ανακοίνωσή σας για τα τεστ της ζίμενς. Ακόμη χειρότερα (για σας ) όταν θα καταλάβετε ότι η μνεία στο "Μητσοτάκης" είναι ατού και δεν δημιουργεί αντιδεξιό σύνδρομο όπως φαντάζεστε. Διαφήμιση του κάνετε. Αν μιλάγατε για δεξιά ή ΝΔ μπορεί να τσίμπαγαν οι έχοντες τέτοια αντανακλαστικά. Αλλά Μητσοτάκης σημσίνει σύγχρονη κεντρώα διακυβέρνηση και δεν πείθετε ούτε τους δικούς σας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.